Πιο δίκαιες κριτικές για τους οικοδεσπότες

Airbnb
Official Account

Πιο δίκαιες κριτικές για τους οικοδεσπότες

_MG_6520.jpg

 

Πολλοί και πολλές από εσάς μας έχετε ρωτήσει πώς μπορεί η Airbnb να προστατεύσει τους οικοδεσπότες από μεμονωμένες κακές κριτικές. Όταν προέκυψε αυτή η ερώτηση στις πιο πρόσφατες Ερωτήσεις & Απαντήσεις για Οικοδεσπότες, σας είπαμε ότι εργαζόμαστε πάνω σε διάφορους τρόπους που θα κάνουν τη διαδικασία των κριτικών πιο δίκαιη για τους οικοδεσπότες. Συγκεκριμένα, δώσαμε δυο υποσχέσεις:

  1. Δεσμευτήκαμε να δημιουργήσουμε και να σας προσφέρουμε ένα εργαλείο για τον εντοπισμό ακραίων ή μεμονομένων κακών κριτικών. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι όταν υπάρχει ασυνέπεια μεταξύ της συνολικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης στις επιμέρους κατηγορίες που παρέχονται από έναν επισκέπτη (όπως, για παράδειγμα, όταν ένας επισκέπτης δίνει στον οικοδεσπότη 5 αστέρια για την καθαριότητα, την ακρίβεια και τις άλλες κατηγορίες, αλλά συνολική αξιολόγηση 2 αστεριών).
  2. Με βάση τα σχόλιά σας, δεσμευτήκαμε επίσης να διερευνήσουμε τρόπους για να βοηθήσουμε τους επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα ότι η αξιολόγηση για την κατηγορία της τοποθεσίας πρέπει να είναι αντικειμενική. Η αξιολόγηση για την κατηγορία της τοποθεσίας δεν επηρεάζει τη συνολική αξιολόγησή σας (ή την ιδιότητα του Superhost), αλλά γνωρίζουμε ότι είναι σημαντική για εσάς και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρο το σύστημα είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιο.

 

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε δύο βελτιώσεις στη διαδικασία των κριτικών που αφορούν άμεσα αυτά τα ζητήματα. Από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν αυτές οι αλλαγές, έχουμε ήδη παρατηρήσει ότι οι ακριβείς και οι δίκαιες κριτικές για τους οικοδεσπότες παρουσίασαν σημαντική αύξηση και ελπίζουμε ότι θα επιλύσουν κάποια από τα ζητήματα που σας απασχολούν. Δείτε τι νέο υπάρχει:

 

Ειδοποιήσεις για μεμονωμένες κριτικές

Προσθέσαμε ένα βήμα στη διαδικασία κριτικών για τους επισκέπτες όταν δίνουν σε έναν οικοδεσπότη μια ασυνεπή συνολική αξιολόγηση. Για παράδειγμα, ο επισκέπτης μπορεί να έχει αξιολογήσει με 4 ή περισσότερα αστέρια όλες τις κατηγορίες (καθαριότητα, ακρίβεια κ.λπ.), αλλά στη συνέχεια να δώσει λιγότερα από 3 αστέρια στη συνολική αξιολόγηση.

 

Το νέο αναδυόμενο πλαίσιο ρωτά τους επισκέπτες: "Είναι εντάξει;" Και εξηγεί στη συνέχεια ότι έδωσαν χαμηλότερη βαθμολογία στη συνολική αξιολόγηση από ότι στις επιμέρους κατηγορίες. Δίνει στους επισκέπτες την επιλογή είτε να αλλάξουν την αξιολόγηση είτε να αγνοήσουν την ειδοποίηση.

 

Αυτή η νέα ειδοποίηση έχει οδηγήσει σε υψηλότερες συνολικές αξιολογήσεις για τους οικοδεσπότες. Από τότε που εισάγαμε τη νέα ειδοποίηση, έχουμε δει μείωση 2,8% στις κριτικές 3 αστεριών και 3,9% στις κριτικές 2 αστεριών. Αν και αυτά τα ποσοστά μπορεί να φαίνονται μικρά, επιφέρουν πραγματικές βελτιώσεις στην ακρίβεια του συστήματος κριτικών μας και οι οικοδεσπότες επωφελούνται.

 


Τοποθεσία, τοποθεσία

Μάθαμε από εσάς ότι η αξιολόγηση της τοποθεσίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, επειδή κάποιοι από εσάς έχουν ζήσει εμπειρίες με επισκέπτες που αξιολόγησαν πολύ χαμηλά αυτήν την κατηγορία, απροσδόκητα, μετά από μια υπέροχη διαμονή. Αυτή η κατηγορία είναι ζόρικη. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε πιθανούς ταξιδιώτες, κάτι που δεν θέλουμε να χάσουμε. Ταυτόχρονα, καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας ότι αξιολογείστε για κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε: τη γνώμη των επισκεπτών για την τοποθεσία σας. Οι γνώμες σε αυτό το θέμα είναι εγγενώς υποκειμενικές: ένας χώρος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως "καταφύγιο στην εξοχή" από κάποιο άτομο, για κάποιο άλλο άτομο μπορεί να είναι "πολύ μακριά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς". Έτσι, καταστήσαμε πιο σαφές στη διαδικασία κριτικών ότι οι επισκέπτες αξιολογούν την ακρίβεια της περιγραφής της τοποθεσίας σας και όχι την ίδια την τοποθεσία.

 

Πλέον, όταν ένας επισκέπτης πηγαίνει στην κατηγορία για την τοποθεσία για να σας αξιολογήσει, αν σας δώσει λιγότερα από 3 αστέρια, βλέπει μια εξήγηση: "Δεν ήταν ακριβής η περιγραφή για την τοποθεσία της καταχώρησης;" Μέχρι στιγμής, αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση 0,8% του μέσου όρου αξιολόγησης για την τοποθεσία.


Ενώ εργαζόμασταν πάνω σε αυτό, κάναμε επίσης παρόμοιες βελτιώσεις στην κατηγορία για την αξία. Αν ένας επισκέπτης σας δώσει λιγότερα από 3 αστέρια σε εκείνη την κατηγορία, θα δει αυτό το μήνυμα: "Τι θα προσέδιδε περισσότερη αξία σε αυτή την καταχώρηση;" Αυτό οδήγησε σε αύξηση 0,25% του μέσου όρου της αξιολόγησης για την αξία.


Αυτές οι αλλαγές σχεδιάστηκαν για να αποτελέσουν την αρχή στην αντιμετώπιση των προβληματισμών σας αναφορικά με τις άδικες κριτικές και για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες κατανοούν τη σημασία των αξιολογήσεων. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για τη συνεχή βελτίωση του συστήματος κριτικών και θα συνεχίσετε να βλέπετε σχετικές ενημερώσεις από εμάς  καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!

0 Replies 0