Πώς να βρείτε τους "Οργανωτές ταξιδιού" για την οικογενειακή απόδρασή σας στην Airbnb

Airbnb
Official Account

Πώς να βρείτε τους "Οργανωτές ταξιδιού" για την οικογενειακή απόδρασή σας στην Airbnb

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κοινοποιήσαμε την ιστορία του Ray και της Charissa Popp, οι οποίοι, σε μια προσπάθεια να δείξουν τον κόσμο στα δύο αγόρια τους μέσω των ταξιδιών, αποχωρίστηκαν τους φίλους, την οικογένεια και το σπίτι τους στη Φλόριντα για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο οποίο θα διασχίζουν τον κόσμο για έναν χρόνο. “Η ανάπτυξη και η αλλαγή δεν έρχονται αν παραμένουμε εκεί που νιώθουμε άνετα", μας είπε ο Ray.

 

Μια βασική αρχή σε αυτό το ταξίδι, εξηγούν οι Popp, είναι ότι κάθε φορά περνούν κάποιους μήνες σε ορισμένα μέρη, ώστε να μπορούν να ζήσουν την τοπική καθημερινότητα και να συνδεθούν καλύτερα με την κοινότητα. Η Charissa σημειώνει, "θέλουμε να νιώθουμε τακτοποιημένοι σε ένα σπίτι, να γνωρίζουμε τους γείτονες και τους καταστηματάρχες, ακόμη και να δρούμε εθελοντικά και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε”.

 

Η οικογένεια Popp απολαμβάνει ένα πικνίκ στην κομητεία Clare της Ιρλανδίας.Η οικογένεια Popp απολαμβάνει ένα πικνίκ στην κομητεία Clare της Ιρλανδίας.

Τέσσερις, πέντε ή έξι εβδομάδες μπορεί να είναι αρκετές για μια διαμονή σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό σας, αλλά οι Popp είχαν μια σειρά από υπέροχες εμπειρίες στα καταλύματά τους στην Airbnb μέχρι στιγμής. Έτσι, συζητήσαμε μαζί τους για να μάθουμε με ποιον τρόπο επιλέγουν τα σπίτια τους, ποια είναι τα κριτήρια αναζήτησης και τι συμβουλές μπορούν να δώσουν σε άτομα που κάνουν κράτηση για διαμονή στην Airbnb και έχουν παιδιά.

 

Όπως αποδεικνύεται, ο Ray και η Charissa όχι μόνο μπορούν να παρέχουν ορισμένες συμβουλές, αλλά διαθέτουν και μια μέθοδο αξιολόγησης των καταχωρήσεων και υποβολής ερωτήσεων οι οποίες μπορούν να αποκαλύψουν μερικά μικρά στοιχεία που μπορεί να μην είναι προφανή, αλλά επηρεάζουν ραγδαία τη διαμονή τους.


Τα αγόρια μας, όπως και τα περισσότερα παιδιά, ενθουσιάζονται με πολλά πράγματα που μπορεί να μην θεωρούμε σημαντικά με μια πρώτη ματιά. Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας ή σε κάποιο μέρος του ταξιδιού μας, θα παραμείνουν προσκολλημένοι σε κάτι που δεν περιμέναμε.

 

Το να πάμε στην πιο ξηρή έρημο στον κόσμο — ναι, αυτό είναι πολύ ωραίο - αλλά "Θεέ μου, το Airbnb στο οποίο μείναμε είχε αυτή την καταπληκτική γάτα!". Έχοντας αυτές τις στιγμές κατά νου, εξετάζουμε προσεκτικά τις καταχωρήσεις για μοναδικά χαρακτηριστικά και παροχές που πιστεύουμε ότι μπορούν να έχουν μεγάλη σημασία για τα παιδιά.

 

Ray Popp, ταξιδιώτης μέλος νομαδικής της οικογένειας και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της εταιρείας Levatas

 

Παρακάτω, ο Ray και η Charissa μοιράζονται κάποια άλλα στοιχεία που αναζητούν και ρωτούν κατά την κράτηση μιας διαμονής:

 

Παιχνίδια για τα αγόρια

Είναι υπέροχο να έχει κάποιος στη διάθεσή του πισίνες μια μεγάλη αυλή, αλλά η διαφορά ανάμεσα σε μια βουτιά ή έναν σύντομο γύρο γύρω στην αυλή και στις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μερικά νουντλς για την πισίνα ή μπάλες, φρίσμπι ή παιχνίδια για την αυλή. Απλά κεντρίζουν ελαφρώς τη φαντασία. Δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε με αυτά τα πράγματα, έτσι τα αναζητούμε σε κάθε μέρος που σκεφτόμαστε να μείνουμε. 

 

Ένα από τα αγόρια χάρηκε που βρήκε ένα κοάτι στην αυλή.Ένα από τα αγόρια χάρηκε που βρήκε ένα κοάτι στην αυλή.

Τοπική άγρια ζωή

Τα παιδιά κάθε οικογένειας είναι διαφορετικά. Τα δικά μας αγαπάνε τα ζώα. Αν υπάρχει μια φάρμα αλόγων δίπλα, βατράχια που πηδάνε στην αυλή, ενυδρείο, ή μια γάτα ή ένας σκύλος της γειτονιάς, θα τους φτιάξει τη μέρα. Στην Κόστα Ρίκα είδαμε ένα κοάτι να κυνηγάει ένα μεγάλο ιγκουάνα στο κατάλυμά μας και τα αγόρια μιλούσαν γι' αυτό για εβδομάδες.

 

Μια υπέροχη διαρρύθμιση

Ορισμένες φορές, μπορεί να είναι δύσκολος ο ακριβής εντοπισμός των δωματίων σε μια καταχώρηση και αξίζει να το ψάξετε λίγο περισσότερο. Στο τωρινό μας κατάλυμα στην Πορτογαλία, τα αγόρια κοιμούνται πολύ ψηλά, σε μια σοφίτα. Τους αρέσει, αλλά υπάρχει μια απότομη σκάλα που μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους. Η απόσταση από τη μαμά και τον μπαμπά μπορεί επίσης να είναι σημαντικός παράγοντας, θα φοβηθεί κάποιο από τα παιδιά σε ένα νέο σπίτι αν πρέπει να κοιμηθεί μόνο του σε έναν χώρο; Το να έχεις τέσσερα δωμάτια δεν είναι πολυτέλεια αν τα παιδιά θέλουν να κοιμούνται στο κρεβάτι σου κάθε βράδυ.

 

Ένα από τα αγόρια κάνει σκέιτ σε ένα πάρκο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της καταχώρησής τους στην Πορτογαλία.Ένα από τα αγόρια κάνει σκέιτ σε ένα πάρκο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της καταχώρησής τους στην Πορτογαλία.

Εύκολες επιλογές για παιχνίδι

Το παιχνίδι στον δρόμο δημιουργεί άγχος στους γονείς μικρών παιδιών. Το να διασχίζουν έναν πολυσύχναστο ή μεγάλο δρόμο ή το να βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε αυτόν είναι μια πρόσθετη ανησυχία που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις, να δουλέψεις ή οτιδήποτε άλλο θες να κάνεις. Είναι υπέροχο να υπάρχει ένα πάρκο, μια παιδική χαρά ή μια πισίνα κοντά σας, αλλά ρίξτε μια ματιά στη διαδρομή και εξετάστε κατά πόσο είναι ασφαλές να πηγαίνουν τα παιδιά μόνα τους σε αυτά τα μέρη.

 

Στέγνωμα ρούχων

Όπως γνωρίζουν όλοι οι γονείς — βασικά, όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει εμπειρία με παιδιά — τα παιδιά λερώνουν τα ρούχα τους συχνά. Αλλάζουν ρούχα συχνά και το πλυντήριο δουλεύει συνέχεια. Ωστόσο, τα στεγνωτήρια δεν είναι πάντα κάτι δεδομένο. Πράγματι, συνήθως δεν είναι διαθέσιμα στα καταλύματα στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Ασίας. Έτσι, το να βρείτε μια καταχώρηση με στεγνωτήριο, να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλές κρεμάστρες για να κρεμάτε ρούχα ή το να δείτε πού βρίσκεται ένα κοντινό κατάστημα με πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης, μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για τη διαδικασία στεγνώματος, ειδικά αν έχετε περιορισμένο αριθμό ρούχων.  

 

Η οικογένεια Popp εξερευνά το Σαντιάγκο της Χιλής.Η οικογένεια Popp εξερευνά το Σαντιάγκο της Χιλής.

Οι Popp έχουν επίσης μερικές συμβουλές για οικοδεσπότες, όταν αυτοί δημιουργούν μια καταχώρηση ή προετοιμάζουν το κατάλυμά τους για μια τέλεια οικογενειακή εμπειρία:

 

Μην κρύβετε τους τρόπους διασκέδασης

Αν γνωρίζετε ότι το κατάλυμά σας είναι ιδανικό για οικογένειες, μη διστάσετε να αναφέρετε τα στοιχεία το καθιστούν υπέροχο για παιδιά. Μια μπασκέτα στην πισίνα, ένας κισσός για να κάνουν αναρρίχηση ή ένα drone στην ντουλάπα, μπορεί να φαίνονται ασήμαντα σε εσάς, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε κάπου στον χώρο σας αυτά τα αντικείμενα. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός παιδιού, ή τουλάχιστον ενός γονέα που θέλει το παιδί του να έχει διασκεδαστικές δραστηριότητες. Εξετάζουμε τις καταχωρήσεις ως οικογένεια και τα παιδιά επηρεάζουν σημαντικά την απόφασή μας.

 

Οδηγίες για παιδιά

Πολλοί οικοδεσπότες είναι πολύ καλοί στο να γράφουν οδηγίες ή "κανόνες" για το κατάλυμα — πού υπάρχουν διάφορα πράγματα, πώς λειτουργούν, κωδικοί για το wifi κ.λπ. Αυτά είναι χρήσιμα και συνιστώνται ανεπιφύλακτα, αν δεν το κάνετε ήδη. Αλλά γιατί να μην το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να παρέχουμε κάτι συγκεκριμένο για τα παιδιά; Πού είναι το ντουλάπι με τα παιχνίδια; Τι ενδιαφέροντα στοιχεία προσφέρει η γειτονιά; Μπορεί πραγματικά να είναι οτιδήποτε — είναι απλά μια υπέροχη πινελιά που θα εκτιμήσουν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς.

 

Η οικογένεια Popp κάνει ιππασία στην Ατακάμα της Χιλής.Η οικογένεια Popp κάνει ιππασία στην Ατακάμα της Χιλής.

Παιχνίδια για το σπίτι

Πολλοί οικοδεσπότες εξοπλίζουν τον χώρο τους με επιτραπέζια παιχνίδια, χαρτιά και βιβλία και είναι πράγματι μια υπέροχη προσθήκη. Ο κόσμος συνήθως δεν ταξιδεύει με αυτά τα πράγματα (εμείς τουλάχιστον δεν το κάνουμε) και μπορούν να αποδειχτούν ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου. Ωστόσο, είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν όλοι είναι ενθουσιασμένοι με τα παιχνίδια και τελικά βλέπουν ότι λείπουν κομμάτια, ότι οι οδηγίες έχουν σκιστεί, ή ότι πρόκειται για άλλο παιχνίδι. Κάντε μια απογραφή και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει. Αξίζει τον κόπο.

 

Η αξία της κούνιας

Αν έχετε ένα μεγάλο δέντρο ή κάποια παρόμοια δομή, σας συνιστούμε να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε κάποιο είδος κούνιας. Κάποιο λάστιχο, σκοινί, ξύλινο κάθισμα, ό,τι κι αν είναι αυτό, στα παιδιά αρέσει να κάνουν κούνια — είμαστε βέβαιοι ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Αν όχι, το έχουν αποδείξει τα αγόρια μας που κάνουν κούνια συνεχώς στο κατάλυμά μας στην Κόστα Ρίκα. Μπόνους: προσφέρει στους γονείς πολλές στιγμές φωτογράφησης της ιδιοκτησίας σας. 

 

Ένα από τα αγόρια κάνει τα μαθήματά του εξ αποστάσεως.Ένα από τα αγόρια κάνει τα μαθήματά του εξ αποστάσεως.

Εναλλακτικό σχέδιο για το wifi

Όπως και να το δει κανείς, το wifi είναι σημαντικό κριτήριο για πολλές οικογένειες. Για εμάς — τους γονείς που πρέπει να εργαζόμαστε, αλλά και για τα παιδιά που έχουν αποθηκεύσει τα μαθήματά τους στο σύννεφο (cloud) — είναι κρίσιμης σημασίας. Έτσι, όταν διαβάζουμε ότι υπάρχει διαθέσιμο και αξιόπιστο wifi, αναμένουμε να λειτουργεί σωστά. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι μπορούν να προκύψουν τεχνικά ζητήματα και, σε ορισμένα μέρη με ανεπαρκείς υποδομές, αυτό μπορεί να συμβαίνει συχνά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτείνουμε να έχετε ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση διακοπής του διαδικτύου. Θα μπορούσε να είναι ένα κινητό τηλέφωνο με hotspot, νέος εξοπλισμός σε ετοιμότητα ή ένας γνωστός στην εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Η δυνατότητα γρήγορης επαναφοράς του διαδικτύου θα είναι πραγματικά χρήσιμη, ιδιαίτερα αν φιλοξενείτε πολλούς ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε την οικογένεια Popp στα ταξίδια της στο Instagram στη διεύθυνση @globepoppin.

 

Διαβάστε περισσότερα για: Εμπειρίες, Οικογένεια, Χαρακτηριστικά, Καταλύματα

0 Replies 0