Σας ταιριάζει η λειτουργία Άμεσων Κρατήσεων;

Airbnb
Official Account

Σας ταιριάζει η λειτουργία Άμεσων Κρατήσεων;

Βασικά βήματα για την Άμεση Κράτηση

 Η Άμεση Κράτηση είναι ένα εξυπηρετικό εργαλείο που επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν κράτηση στο κατάλυμά σας για τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι οικοδεσπότες δεν χρειάζεται να εξετάζουν και να αποδέχονται κάθε μεμονωμένο αίτημα κράτησης.

Κάνοντας την διαδικασία κράτησης για τους φιλοξενούμενους πιο εύκολη, πολλοί οικοδεσπότες αναφέρουν ότι έτσι κερδίζουν περισσότερα χρήματα, ενώ εκτιμούν την διευκόλυνση που τους παρέχει το εργαλείο. Οι καταχωρήσεις που έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή Άμεσης Κράτησης τείνουν επίσης να εμφανίζονται σε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Airbnb. "Η λειτουργία της Άμεσης Κράτησης ήταν πολύ αποτελεσματική στην περίπτωσή μας", δηλώνει ένας οικοδεσπότης, ο Antonio, από την Γκόα της Ινδίας. "Κρατάω το ημερολόγιό μου ενημερωμένο και πολλοί επισκέπτες κάνουν κράτηση χωρίς τη δική μου παρέμβαση."

 

Η συνεχής ενημέρωση του ημερολογίου είναι το κλειδί για την επιτυχή χρήση της Άμεσης Κράτησης. Αν δεν είστε σε θέση να ενημερώνετε τακτικά το ημερολόγιό σας, μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως από μη αναμενόμενες κρατήσεις ή να καταλήξετε να ακυρώσετε μια κράτηση λόγω κάποιου λάθους στον προγραμματισμό σας. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε οι οικοδεσπότες στην Airbnb να αποφεύγουν και μπορεί να επιφέρει την επιβολή κόστους ακύρωσης. Για να διασφαλίσετε ότι το ημερολόγιό σας στην Airbnb είναι πάντα ενημερωμένο, σας προτείνουμε να το συγχρονίσετε με το ημερολόγιο που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (iCal, Google κ.λπ.). Εδώ θα βρείτε τις οδηγίες που σας δείχνουν πώς να το κάνετε.

 

 

Εργαλεία για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

Στην αρχή, ορισμένοι οικοδεσπότες μπορεί να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την Άμεση Κράτηση επειδή ανησυχούν ότι δεν θα έχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς επισκέπτες πριν την κράτηση. Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας ώστε να προσφέρετε Άμεση Κράτηση μόνο στους επισκέπτες που έχουν λάβει θετικές κριτικές από άλλους οικοδεσπότες ή/και τους επισκέπτες με επίσημα δελτία ταυτότητας. Μπορείτε επίσης να συντάξετε ένα εξατομικευμένο μήνυμα καλωσορίσματος και να συμπεριλάβετε σημαντικές ερωτήσεις (για παράδειγμα, "Ποιος άλλος θα μείνει μαζί σας; Ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού σας; Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι έχετε διαβάσει τους Κανόνες Σπιτιού;) το οποίο θα βλέπουν οι επισκέπτες μέσω Άμεσης Κράτησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης. Αφού αποδεχτείτε την κράτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για επιπρόσθετες ερωτήσεις, αν χρειαστεί. "Παλιότερα, ζητούσα αιτήματα κράτησης", λέει η οικοδέσποινα Kristine από το Σαν Φρανσίσκο, "αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι αυτό που ήθελα από τους επισκέπτες (θετικές κριτικές) ήταν κάτι που η Airbnb μπορούσε να χειριστεί αυτόματα, μου φάνηκε πιο λογικό να χρησιμοποιήσω την Άμεση Κράτηση για να αξιοποιήσω το πλεονέκτημα των περισσότερων προβολών και κρατήσεων που προσφέρει, καθώς και τη διατήρηση του επιπέδου των επισκεπτών που απολάμβανα όταν εξέταζα τα αιτήματα μόνη μου".

 

 

Γιατί μπορεί να εξακολουθείτε να λαμβάνετε αιτήματα κράτησης

Ακόμα και με ενεργοποιημένη την Άμεση Κράτηση, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να λαμβάνετε αιτήματα κράτησης από επισκέπτες. Αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν έχετε ενημερώσει το ημερολόγιό σας για κάποιο διάστημα ή αν πρόσφατα χρειάστηκε να ακυρώσετε κάποια κράτηση. Οι επισκέπτες που δεν πληρούν τα κριτήριά σας για άμεση κράτηση ενδέχεται επίσης να στέλνουν αιτήματα κράτησης. Για τυχόν αιτήματα που τελικά πραγματοποιούνται, πρέπει να απαντάτε με αποδοχή ή απόρριψη της κράτησης ή στέλνοντας μήνυμα στους πιθανούς επισκέπτες σας εντός 24 ωρών.

 

 

Γιατί ορισμένοι οικοδεσπότες δεν χρησιμοποιούν την Άμεση Κράτηση

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα της Άμεσης κράτησης, ορισμένοι οικοδεσπότες θεωρούν ότι τα αιτήματα κράτησης τους ταιριάζουν περισσότερο. Η Annie, οικοδεσπότης στη Σονόμα της Καλιφόρνια, χρησιμοποιεί τα αιτήματα κράτησης επειδή προσφέρει μόνο μακροπρόθεσμες διαμονές διάρκειας τουλάχιστον 30 ημερών, για λόγους συμμόρφωσης με τους κανονισμούς φιλοξενίας στην περιοχή της. "Θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω την Άμεση Κράτηση, αλλά υπάρχουν πολλά πρακτικά θέματα που πρέπει κάποιος να σκεφτεί, όταν φιλοξενεί κάποιον για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα", αναφέρει η Annie. "Τελικά, είναι σαν να νοικιάζεις το σπίτι σου σε κάποιον."

 

Η Nichola, οικοδεσπότης στο Γκουέλφ του Καναδά είναι ευαίσθητη στις μυρωδιές, γι' αυτό και προσπαθεί να μην επιτρέπει αρώματα στον χώρο της. Χρησιμοποιεί, λοιπόν, τα αιτήματα κράτησης στην Airbnb για να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες θα συμφωνήσουν με τους πολύ συγκεκριμένους κανόνες σπιτιού που έχει ορίσει. "Τα αρωματικά προϊόντα μου προκαλούν ημικρανίες. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθώ ότι οι επισκέπτες μου είναι άνθρωποι που κατανοούν τις αλλεργίες στα αρώματα", λέει.

 

Ένας άλλος λόγος για να επιλέξετε τα αιτήματα κράτησης έναντι της Άμεσης Κράτησης είναι αν ο χώρος σας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες κατανοούν πριν από τη διαμονή τους. Για παράδειγμα, ένα ιδιωτικό δωμάτιο σε ένα κατάλυμα μπορεί να περιλαμβάνει κατοικίδια ή παιδιά ή μπορεί ένας χώρος να είναι πολύ ρουστίκ, πράγμα το οποίο ενδέχεται να μην ταιριάζει σε ορισμένους επισκέπτες. Τα αιτήματα κράτησης μπορεί να είναι μια καλή επιλογή προκειμένου να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες γνωρίζουν όλες τις μοναδικές πτυχές του καταλύματός σας πριν από την επίσκεψή τους.

 

 

Η αξιοπιστία είναι το κλειδί για τη χρήση της Άμεσης Κράτησης

Όποια και αν είναι η απόφασή σας, μην ξεχνάτε ότι η Airbnb έχει αυστηρές πολιτικές σχετικά με την ακύρωση κρατήσεων από τους οικοδεσπότες, επειδή η αξιοπιστία είναι πολύ σημαντική για την παροχή εξαιρετικής φιλοξενίας. Επομένως, αν επιτρέψετε στους επισκέπτες να κάνουν Άμεση Κράτηση και αποφασίσετε ότι δεν αισθάνεστε άνετα αφού αυτή ολοκληρωθεί, (για παράδειγμα, επειδή οι υποψήφιοι επισκέπτες σας ρωτούν αν μπορούν να παραβιάσουν τους κανόνες σπιτιού), μπορείτε να ακυρώσετε την κράτηση χωρίς να σας επιβληθεί κάποια ποινή, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό εργαλείο ακύρωσης έως και τρεις φορές σε ένα ημερολογιακό έτος. Λάβετε υπόψη ότι η ακύρωση μιας κράτησης σημαίνει ότι η Άμεση Κράτηση ίσως να μην ενδείκνυται για εσάς αυτήν τη στιγμή, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση, η Airbnb μπορεί να στείλει αντ' αυτού αιτήματα κράτησης στις επόμενες κρατήσεις σας.

 

Θέλετε να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σας για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την Άμεση Κράτηση; Μάθετε πώς να το κάνετε.

0 Replies 0