Υποδεχόμαστε τη HotelTonight στην Airbnb και απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Airbnb
Official Account

Υποδεχόμαστε τη HotelTonight στην Airbnb και απαντάμε στις ερωτήσεις σας

blog_image.jpg

 

Γεια σε όλους!

 

Σήμερα ανακοινώσαμε ότι η Airbnb αγοράζει τη HotelTonight. Η HotelTonight είναι μια υπηρεσία κρατήσεων σε ξενοδοχεία που ειδικεύεται σε μπουτίκ και ανεξάρτητα ξενοδοχεία και επικεντρώνεται στο να κάνει τα ταξίδια της τελευταίας στιγμής εύκολα και διασκεδαστικά. Στείλαμε μια ανακοίνωση Τύπου και θέλουμε να επικοινωνήσουμε εδώ με εσάς, τους οικοδεσπότες μας, για να απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις που πιστεύουμε ότι μπορεί να έχετε.

 

Ο πυρήνας της Airbnb ήταν ανέκαθεν - και θα συνεχίσει να είναι - οι εξαιρετικοί οικοδεσπότες μας που προσκαλούν επισκέπτες στα σπίτια τους. Η προσωπική φιλοξενία σας έχει ορίσει ένα νέο πρότυπο για τους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο. Πέρσι, παρουσιάσαμε την ιδέα της "Airbnb για όλους". Το όραμα είναι να διασφαλίσουμε ότι οποιοδήποτε άτομο στον κόσμο μπορεί να βρει έναν εκπληκτικό χώρο διαμονής. Από τότε, δημιουργήσαμε περισσότερες επιλογές για τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των μπουτίκ ξενοδοχείων που διευθύνονται από άτομα που προσφέρουν προσωπική φιλοξενία και συνδέονται με τις τοπικές κοινότητές τους. Η απόκτηση της HotelTonight βοηθά στην εκπλήρωση αυτού του οράματος.

 

Γιατί αγοράσατε τη HotelTonight;

Παραδοσιακά, τα ταξίδια που οργανώνονται την τελευταία στιγμή μπορεί να είναι πιο δύσκολα για τους επισκέπτες για να κάνουν κράτηση μέσω της Airbnb. Τα σπίτια δέχονται συχνά κρατήσεις πολύ νωρίτερα και πολλοί από εσάς μας έχουν πει ότι είναι δύσκολο να δεχτείτε κρατήσεις την ίδια μέρα από τους επισκέπτες, επειδή χρειάζεστε χρόνο για να καθαρίσετε και να προετοιμάσετε τον χώρο σας. Η HotelTonight θα μας βοηθήσει να φέρουμε σε επαφή αυτούς τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής με μπουτίκ ξενοδοχεία. Επιπλέον, η HotelTonight διαθέτει ισχυρή βάση αφοσιωμένων πελατών και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τους εισάγουμε στην Airbnb και στον διαμοιρασμό κατοικίας.


Θα μου φέρει κι άλλους επισκέπτες η HotelTonight;

Ναι. Από τότε που αρχίσαμε να υποδεχόμαστε μπουτίκ ξενοδοχεία στην Airbnb, διαπιστώσαμε θετική επίδραση στους οικοδεσπότες που φιλοξενούν στο σπίτι τους. Η HotelTonight θα επιταχύνει αυτά τα θετικά προνόμια. Δείτε πώς λειτουργεί: Τα μπουτίκ ξενοδοχεία βοηθούν στην προσέλκυση νέων ειδών επισκεπτών στην Airbnb, αναπτύσσοντας ολόκληρο το οικοσύστημα. Από τη στιγμή που αυτοί οι επισκέπτες έρχονται στην Airbnb, είναι πιο ανοιχτοί στο να κάνουν κράτηση σε ένα σπίτι. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 90 τοις εκατό των επισκεπτών που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά την Airbnb για να κάνουν κράτηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και επέστρεψαν στην πλατφόρμα μας για ένα δεύτερο ταξίδι, έκαναν κράτηση σε σπίτι. Χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι τα μπουτίκ ξενοδοχεία στην Airbnb βοηθούν στην προώθηση του διαμοιρασμού κατοικίας σε νέους επισκέπτες ανά τον κόσμο.

 

Όλα τα ξενοδοχεία της HotelTonight θα είναι πλέον διαθέσιμα μέσω της Airbnb;

Όχι. Η εφαρμογή και ο ιστότοπος της HotelTonight θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα όπως και σήμερα. Με την πάροδο του χρόνου, θα παρατηρήσετε ότι η Airbnb θα ξεκινήσει να φέρνει μια επιλεγμένη σειρά μπουτίκ και ανεξάρτητων ξενοδοχείων στην πλατφόρμα, αν πληρούν τα υψηλά πρότυπα για προσωπική φιλοξενία. Επίσης, ορισμένοι επισκέπτες μπορεί να προσκληθούν να αναζητήσουν κατάλυμα στην HotelTonight, αν δεν μπορούν να βρουν έναν χώρο διαμονής στην Airbnb για το ταξίδι τους.

Τα ξενοδοχεία της HotelTonight δεν διαφέρουν από την "προσωπική φιλοξενία" που είναι το βασικό στοιχείο της Airbnb;

Τα ξενοδοχεία που υποδεχόμαστε στην Airbnb δεν είναι οι μεγάλοι, απρόσωποι χώροι που μπορεί να φαντάζεστε. Πρόκειται για μπουτίκ και ανεξάρτητα ξενοδοχεία, παρόμοια με αυτά που ξεκίνησε ο σύμβουλος της Airbnb Chip Conley, όταν ίδρυσε μία από τις πρώτες εταιρείες ξενοδοχείων μπουτίκ στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, ο Chip μας βοήθησε να κατανοήσουμε ότι το χάσμα μεταξύ των ιδιοκτητών μπουτίκ ξενοδοχείων και των οικοδεσποτών σπιτιού δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα νομίζαμε. Οι άνθρωποι που διευθύνουν τα μπουτίκ ξενοδοχεία ζουν και συνδέονται με τις τοπικές κοινότητές τους και θέλουν να προσφέρουν πραγματικά προσωπική φιλοξενία. Τα μπουτίκ ξενοδοχεία στην Airbnb είναι συνήθως σε υψηλότερη τιμή από τα σπίτια και έχουμε θέσει υψηλά πρότυπα για την προσφορά προσωπικής φιλοξενίας.

 

Συγκεκριμένα, τα μπουτίκ ξενοδοχεία στην Airbnb πρέπει να έχουν προσωπικό στιλ, προσφέροντας δωμάτια στους επισκέπτες που αντικατοπτρίζουν την τοπική κουλτούρα. Και αναμένουμε από τους ξενοδόχους να παρέχουν προσωπική φιλοξενία στους επισκέπτες, προσφέροντας, για παράδειγμα, μοναδικές συστάσεις και έναν ιδιοκτήτη ή διαχειριστή που θα είναι διαθέσιμος στην ιδιοκτησία κάθε στιγμή. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το Surfhouse Boutique Motel, ένα πανδοχείο οκτώ δωματίων που διευθύνεται από τον Sander, πρώην οικοδεσπότη που φιλοξενούσε επισκέπτες σε σπίτι, και τον αδελφό του, Nikki, στη γενέτειρά τους, το Encinitas στην Καλιφόρνια.

 

Στη HotelTonight, μπορεί να δείτε κάποια ξενοδοχεία παγκόσμιων αλυσίδων όταν η HotelTonight καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της ζήτησης των επισκεπτών. Αυτά τα ξενοδοχεία δεν πληρούν τα πρότυπα της Airbnb για προσωπική φιλοξενία και δεν σκοπεύουμε να τα προσθέσουμε στην Airbnb.

 

Θα δώσετε προτεραιότητα στα μπουτίκ ξενοδοχεία σε σχέση με τις καταχωρήσεις σπιτιών στην αναζήτηση; Θα περιοριστούν οι κρατήσεις μου λόγω της ύπαρξης περισσότερων ξενοδοχείων στον ιστότοπο;

Όχι. Ο αλγόριθμος κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης βασίζεται στην παροχή των καλύτερων επιλογών για έναν επισκέπτη και δεν θα υπάρξουν ειδικά προνόμια για τα ξενοδοχεία.

 

Όσον αφορά τον αντίκτυπο στις κρατήσεις σας, είναι απολύτως λογικό να αναρωτιέστε αν η ύπαρξη περισσότερων καταχωρήσεων οποιουδήποτε τύπου (συμπεριλαμβανομένων των μπουτίκ ξενοδοχείων) μειώνει τις κρατήσεις για τους υπάρχοντες οικοδεσπότες. Ωστόσο, όπως αναφέραμε παραπάνω, η ύπαρξη περισσότερων επιλογών για ταξιδιώτες οδηγεί νέους επισκέπτες στην Airbnb, οπότε η συνολική πίτα μεγαλώνει (και οι οικοδεσπότες που φιλοξενούν σε σπίτι επωφελούνται).  Επιπλέον, όταν φέρνουμε μπουτίκ ξενοδοχεία, εστιάζουμε σε περιοχές όπου χρειαζόμαστε περισσότερες επιλογές για ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

 

Καθώς περισσότερα μπουτίκ ξενοδοχεία έρχονται στην Airbnb, δεν θα μπερδευτούν οι επισκέπτες και δεν θα αρχίσουν να περιμένουν εξυπηρέτηση σε επίπεδο ξενοδοχείου από όλους τους οικοδεσπότες στην Airbnb; Τι κάνετε για να διαφοροποιήσετε τους οικοδεσπότες που φιλοξενούν σε σπίτι από τα ξενοδοχεία;

Ο καθορισμός προσδοκιών των επισκεπτών είναι κρίσιμης σημασίας. Οι επισκέπτες πρέπει να μπορούν να βρίσκουν τον χώρο που τους ταιριάζει και οι προσδοκίες πρέπει να καθορίζονται με σαφήνεια ώστε να μπορούν να ικανοποιούνται με χαρά. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επισημαίνουμε τι το ξεχωριστό έχει κάθε τύπος διαμονής.

 

Σκοπεύουμε να επισημάνουμε περαιτέρω τι είναι αυτό που κάνει το σπίτι και τη φιλοξενία σας μοναδικά, και έχουμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση. Για παράδειγμα, αρχής γενομένης από πέρσι, κάθε καταχώρηση έχει πλέον μια ετικέτα κατηγορίας που την προσδιορίζει σαφώς (π.χ. "δωμάτιο σε μπουτίκ ξενοδοχείο" ή "ολόκληρο σπίτι") και επισημαίνουμε αυτή την ετικέτα στους επισκέπτες. Προηγουμένως, τα δωμάτια των ξενοδοχείων εμφανίζονταν ως "ιδιωτικά δωμάτια", γεγονός που προκαλούσε σύγχυση στους επισκέπτες.

 

Επίσης, πριν από το τέλος της χρονιάς, θα δείτε πρόσθετες αλλαγές στη σελίδα της καταχώρησής σας, οι οποίες θα αποσαφηνίσουν περαιτέρω στους επισκέπτες το είδος του χώρου που έχετε (και τις σχετικές προσδοκίες) και θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τι κάνει τη φιλοξενία σας μοναδική. Για παράδειγμα, μια καταχώρηση οικοδεσπότη σε σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν το βιβλίο με τις εκπληκτικές οικογενειακές συνταγές, ενώ μια σελίδα καταχώρησης σε μπουτίκ ξενοδοχείο μπορεί να επισημαίνει ότι προμηθεύονται φαγητό για το εστιατόριό τους από τοπικές φάρμες. Έχουμε μερικές ιδέες πάνω στις οποίες εργαζόμαστε και θα συνεργαστούμε με οικοδεσπότες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να δοκιμάσουμε αυτές τις ιδέες. Θα σας ενημερώσουμε εδώ στο Κέντρο Κοινότητας.

 

Τι γίνεται τώρα;

Θα παρακολουθούμε τα σχόλιά σας εδώ, στο Κέντρο Κοινότητας, και θα χαρούμε να συζητήσουμε περισσότερα στην επερχόμενη συνεδρία Ερωτήσεων και Απαντήσεων για Οικοδεσπότες τον Απρίλιο (μαζί με μια ενημέρωση για αρκετά πράγματα πάνω στα οποία εργαζόμαστε, ειδικά για τους οικοδεσπότες που φιλοξενούν σε σπίτι).

 

Η Airbnb διαφοροποιείται πάντα χάρη στις προσωπικές συνδέσεις μεταξύ των οικοδεσποτών και των επισκεπτών. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αγαπούν την Airbnb και η υποστήριξη και ο εορτασμός αυτών των μαγικών εμπειριών εξακολουθεί να είναι κορυφαία μας προτεραιότητα, ακόμα και όταν αναπτυσσόμαστε και υποδεχόμαστε νέες κατηγορίες. Είμαστε εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην επιτυχία σας και στο να σας βοηθήσουμε να αναπτυχθείτε μέσω της Airbnb. Ευχαριστούμε!

0 Replies 0