10 τρόποι για να βελτιώσετε τον χώρο σας

Airbnb
Official Account

10 τρόποι για να βελτιώσετε τον χώρο σας

10 ways to improve your spacejpg.jpg

 

 Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να ανανεώσετε τον χώρο σας, από εύκολες, οικονομικές αλλαγές μέχρι μεγαλύτερες ανακαινίσεις. Εδώ, μοιραζόμαστε μερικές ιδέες βελτίωσης καταλύματος από άλλους οικοδεσπότες σαν εσάς. Είτε είστε έτοιμος/η να δείτε τώρα τη λίστα με τις εκκρεμότητές σας είτε σχεδιάζετε κάτι για το μέλλον, ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε!

1. Να θυμάστε ότι οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φρέσκο χέρι μπογιάς ή μερικά προϊόντα καθημερινού καθαρισμού για να ανανεωθεί ένα δωμάτιο. Ο Superhost Harold από το Μόντρεαλ του Καναδά σχεδιάζει μερικές "μικρο-ανακαινίσεις". "Θα πλένω τους τοίχους των πολυσύχναστων περιοχών και θα βάφω τον ξενώνα και το μπάνιο", λέει ο ίδιος. "Το βάψιμο είναι ο καλύτερος τρόπος ανανέωσης ενός χώρου!" Για ακόμα πιο απλή ανανέωση, δοκιμάστε να αλλάξετε σεντόνια, να προσθέσετε καινούρια μαξιλάρια ή απλώς να αντικαταστήσετε την κουρτίνα του μπάνιου.

2. Επωφεληθείτε στο μέγιστο από την περίοδο χαμηλής ζήτησης

Σκέφτεστε μεγαλύτερες αλλαγές; Μόλις εντοπίσετε την περίοδο χαμηλής ζήτησης, επωφεληθείτε για να κάνετε ανακαινίσεις, ειδικά αν απαιτείται ο χώρος σας να είναι άδειος για λίγες μέρες ή εβδομάδες. "Ο χειμώνας εδώ είναι περίοδος χαμηλής ζήτησης, ιδανική για πιο βαριές εργασίες", λέει ο οικοδεσπότης Martin από το Προέντος της Ισπανίας. Οι Superhost Delfina και Jorge από τη Βίλα Νόβα ντε Γκάια της Πορτογαλίας παρατηρούν ότι λιγότεροι επισκέπτες έρχονται τον Νοέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οπότε τότε "βάψαμε όλα τα έπιπλα της κουζίνας, αλλάξαμε την ηλεκτρική σκούπα με ασύρματη και αγοράσαμε νέο πάπλωμα."

3. Ελέγξτε και πάλι την πρώτη εντύπωση των επισκεπτών σας

Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στην πόρτα σας, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν; Αν βλέπουν ξεφλουδίσματα ή έναν κακοφωτισμένο διάδρομο, μπορεί να χάσετε την ευκαιρία να τους εντυπωσιάσετε από την πρώτη στιγμή. "Καθώς ο καιρός βελτιώνεται, ξεκινάμε βάφοντας την εξώπορτά μας", λέει η οικοδεσπότης Μαρία από την Αθήνα. Και ο Superhost Markus από το Ντόρνμπιρν της Αυστρίας εγκαθιστά "νέα φώτα LED εξωτερικού χώρου με ανιχνευτές κίνησης στην περιοχή εισόδου των διαμερισμάτων μας."

4. Κάντε αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο στον καθαρισμό

Από έπιπλα μέχρι εξαρτήματα, ορισμένες αλλαγές μπορούν να κάνουν τον καθαρισμό του χώρου σας πιο γρήγορο (και πιο οικονομικό!). Η Superhost Beth από το Φλάγκσταφ της Αριζόνα αντικατέστησε το πλαίσιο κρεβατιού που ήθελε τακτική συντήρηση με ένα πιο πρακτικό "χαμηλό κρεβάτι που δεν χρειάζεται γυάλισμα." Και η Superhost Beatriz από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας έχει ένα ωραίο κόλπο για να κάνει πιο προσβάσιμα τα δυσπρόσιτα σημεία: "Θα βάλω μικρές ρόδες κάτω από ορισμένα έπιπλα για να επιταχύνω τη διαδικασία καθαρισμού."

5. Αναβαθμίστε τον χώρο σας με ενεργειακά αποδοτικές συσκευές

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στον χώρο σας δεν ωφελεί μόνο τον πλανήτη, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς σας. Ο οικοδεσπότης Markus από το Ντόρνμπιρν της Αυστρίας σκέφτεται να δοκιμάσει έναν έξυπνο θερμοστάτη: "Ελπίζω ότι αυτό θα μειώσει το κόστος θέρμανσης, καθώς θα είμαι σε θέση να μειώσω την παραγωγή θερμότητας όταν ο χώρος είναι άδειος." Και ο Superhost Pete από το Λος Άντζελες αναφέρει: "Μόλις πρόσθεσα χρονόμετρα αντίστροφης μέτρησης για τη θερμάστρα οροφής μπάνιου και τον ανεμιστήρα" για να είναι οι επισκέπτες πιο συνειδητοποιημένοι σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας.

6. Συνεχίστε με προληπτική συντήρηση

Είτε πρόκειται για την αντικατάσταση των φίλτρων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, την αλλαγή λαμπτήρων ή το ξεσκόνισμα και την επαναφορά μόντεμ και δρομολογητών, υπάρχουν ορισμένες εργασίες που μπορείτε να κάνετε σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του χώρου σας. Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, το τοπικό κλίμα μπορεί να σας προσθέσει εργασίες σχετικά με την καταχώρησή σας. "Αντικατέστησα την αλυσίδα από το καζανάκι τουαλέτας με ένα καλώδιο από νάιλον και λαδώνω τους μεντεσέδες σε τακτική βάση", λέει η Superhost Sarah από τη Sayulita του Μεξικού, όπου η υγρασία και το αλάτι στον αέρα μπορούν να διαβρώσουν τα μεταλλικά εξαρτήματα.

7. Ελέγξτε προσεκτικά την ετοιμότητα του χώρου σας σε σχέση με την ασφάλεια

Η αναβάθμιση της ασφάλειας του χώρου σας είναι πάντα μια αξιόλογη επένδυση. "Οι ανιχνευτές καπνού, οι ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα και η σήμανση που πρέπει να ακολουθήσουν οι επισκέπτες σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή περιστατικού, ο μη γένοιτο" είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε, λέει ο Superhost Bryan από τη Λας Πάλμας ντε Γραν Κανάρια της Ισπανίας. Για την ψυχική σας ηρεμία, εξοπλίστε τον χώρο σας με πυροσβεστήρα και κουτί πρώτων βοηθειών. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες και τους κανονισμούς της περιοχής σας.

8. Δημιουργήστε έναν φιλόξενο εξωτερικό χώρο

Οι επισκέπτες λατρεύουν τους χώρους πρασίνου και δεν χρειάζεστε μια τεράστια πίσω αυλή για να δημιουργήσετε έναν τέτοιο χώρο. Ο Superhost Lawrence από το Πάρκβιλ της Αυστραλίας θέτει ψηλά τον πήχη και λέει: "Σκέφτομαι να δημιουργήσω έναν κήπο με γλάστρες στην ταράτσα. Θα χρησιμοποιήσω τοπικά παράκτια φυτά." Και ο Superhost Irwing από την Πόλη του Παναμά παρακινεί τους επισκέπτες να απολαύσουν λίγο χρόνο έξω. "Θέλω να φτιάξω έναν κήπο στο μπαλκόνι και να προσθέσω ένα σετ επίπλων αίθριου για να διαμορφώσω έναν χώρο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδεθούν με τη φύση."

9. Μείνετε στον χώρο σας για να μπορείτε να προβλέπετε τις ανάγκες των επισκεπτών

Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε να μπείτε στη θέση των επισκεπτών σας. "Πριν ξεκινήσετε μια ανακαίνιση ή αλλαγή, κάντε βαλίτσα και μείνετε στον χώρο σας για μερικές μέρες", λέει η Superhost Sarah από το Νότιο Τσάρλεστον του Οχάιο. "Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με τα πράγματα που χρειαστήκατε, χάσατε ή που δεν λειτούργησαν όπως θα θέλατε." Περάστε από την είσοδο των επισκεπτών για να έχετε πλήρη εικόνα για την εμπειρία.

10. Και μην ξεχνάτε να ενημερώνετε την καταχώρησή σας!

Κάθε βελτίωση του χώρου σας είναι μια ευκαιρία να κάνετε την καταχώρησή σας πιο συναρπαστική. Φροντίστε λοιπόν να ενημερώνετε την περιγραφή, τη λίστα παροχών και τις φωτογραφίες σας. Αν έχετε τη δυνατότητα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επενδύσετε στην επαγγελματική φωτογράφιση, όπως έκανε η Superhost Jacqui από το Ουόρσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. "Άξιζε τον κόπο", λέει η ίδια. "Οι κρατήσεις αυξήθηκαν."

Ελπίζουμε ότι αυτές οι ιδέες θα σας κάνουν να σκεφτείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τον χώρο σας, σήμερα αλλά και τους επόμενους μήνες και χρόνια.

 

0 Replies 0