10 τρόποι να κερδίσετε περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής

Airbnb
Official Account

10 τρόποι να κερδίσετε περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής

Peak season 1.jpg

 

Όσον αφορά την προετοιμασία για την περίοδο αιχμής της περιοχής σας, είναι καλό να σκέφτεστε προνοητικά. Ανεξάρτητα από το πότε είναι περίοδος αιχμής για εσάς, η προσεκτική στρατηγική τιμολόγησης μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε τις κρατήσεις που επιθυμείτε. Δείτε πώς ορισμένοι οικοδεσπότες ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν επισκέπτες σε μια περίοδο αιχμής:

1. Ορίστε τιμές νωρίς για την περίοδο αιχμής

Οι νέες διανυκτερεύσεις ανοίγουν στο ημερολόγιό σας καθημερινά, γι' αυτό θα πρέπει να ελέγχετε ότι η τιμή σας ανά διανυκτέρευση είναι πάντοτε ενημερωμένη. Για να έχουν προβάδισμα στο χρονικό πλαίσιο διαθεσιμότητας, ορισμένοι επιτυχημένοι οικοδεσπότες επιλέγουν μια μέρα της εβδομάδας ή του μήνα (ανάλογα με το πόσο συχνά φιλοξενούν επισκέπτες) για να ενημερώσουν τα ημερολόγιά τους.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ορίσετε μια προσαρμοσμένη τιμή για συγκεκριμένες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες από τώρα, ώστε οι επισκέπτες που προγραμματίζουν εκ των προτέρων να μην κάνουν κρατήσεις για ημερομηνίες περιόδου αιχμής σε τιμές περιόδου χαμηλής ζήτησης. Η οικοδεσπότης Jessi από τη Ciudad López Mateos στο Μεξικό, ορίζει τις τιμές της μήνες πριν. "Μην το αφήσετε για αργότερα, γιατί μετά γίνονται κρατήσεις σε τιμές που δεν θέλουμε", λέει η Jessi. Αν χρησιμοποιείτε την Έξυπνη Τιμολόγηση, ίσως πρέπει να ελέγξετε ξανά την τιμή σας ανά διανυκτέρευση για τις περιόδους αιχμής και να προσαρμόσετε ανάλογα τη μέγιστη και την ελάχιστη τιμή σας.

2. Προσελκύστε επισκέπτες που οργανώνουν τα ταξίδια τους έγκαιρα

Για να κάνετε την καταχώρησή σας να ξεχωρίζει, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε διαθέσιμο το ημερολόγιό σας έξι μήνες εκ των προτέρων. Η επέκταση του χρονικού πλαισίου διαθεσιμότητας στις προτιμήσεις κράτησής σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε επισκέπτες που κάνουν κράτηση για διακοπές κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Επιπλέον, αν προσθέσετε έκπτωση έγκαιρης κράτησης στις ρυθμίσεις τιμής ύψους 10% ή περισσότερο σε οποιαδήποτε κράτηση γίνει έως και 36 μήνες πριν, θα εμφανιστεί η διαγραφή αρχικής τιμής (για παράδειγμα, 200 $) στην αρχική τιμή σας. Οι εκπτώσεις κάτω του 10% δεν θα εμφανίζονται με διαγραφή αρχικής τιμής, αλλά μπορούν, σε κάθε περίπτωση, να βοηθήσουν την καταχώρησή σας να είναι ελκυστική σε όσους κάνουν κράτηση έγκαιρα.

3. Αποφύγετε τις πολύ σύντομες διαμονές

Το να απαιτείται από τους επισκέπτες να μένουν για έναν συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων μπορεί να είναι προς όφελός σας. Ο οικοδεσπότης Jeff από το Caernarfon της Ουαλίας αυξάνει την ελάχιστη διαμονή κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής πάνω από τις συνηθισμένες τρεις διανυκτερεύσεις και θέτει όριο για το πότε μπορεί να γίνει άφιξη επισκεπτών. "Έχω ορίσει ως ελάχιστη διάρκεια διαμονής κατά την περίοδο αιχμής τις επτά διανυκτερεύσεις και το Σάββατο ως ημέρα άφιξης", λέει ο Jeff. Καθώς πλησιάζει η περίοδος αιχμής, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χαλαρώσετε αυτές τις ρυθμίσεις αν διαπιστώσετε ότι είναι πολύ περιοριστικές.

4. Προετοιμάστε το ημερολόγιό σας για μεγάλες εκδηλώσεις

Αν μένετε σε έναν προορισμό με ετήσιες εκδηλώσεις που προσελκύουν πλήθος κόσμου, ορισμένοι έμπειροι οικοδεσπότες προτείνουν να αποκλείσετε αρχικά το ημερολόγιό σας γι' αυτές τις ημερομηνίες. Στο Όστιν του Τέξας, για παράδειγμα, περίπου 417.000 άτομα συμμετείχαν στο South by Southwest το 2019. Ορισμένοι οικοδεσπότες του Όστιν ανοίγουν τα ημερολόγιά τους και ορίζουν τιμές όσο πλησιάζει το SXSW κάθε χρόνο, ώστε να μπορούν να συγκρίνουν παρόμοιες καταχωρήσεις και να διατηρούν τις τιμές τους ανταγωνιστικές.

5. Να είστε προσεκτικός/ή σχετικά με τις επιπλέον χρεώσεις

Για να ρυθμίσετε την καταχώρησή σας έτσι ώστε οι επισκέπτες να είναι πιο πιθανό να την επιλέξουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, μελετήστε παρόμοιες καταχωρήσεις, καθώς και τις κορυφαίες καταχωρήσεις στην περιοχή σας. Στη συνέχεια, ορίστε τις τιμές σας και τυχόν πρόσθετες χρεώσεις για τον καθαρισμό, τους επιπλέον επισκέπτες και άλλα. Οι νέες καταχωρήσεις ενεργοποιούνται την περίοδο αιχμής και η αύξηση των χρεώσεων μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερους επισκέπτες κατά την περίοδο αιχμής. Να θυμάστε: Οι επισκέπτες θα συγκρίνουν όχι μόνο την τιμή ανά διανυκτέρευση της καταχώρησής σας αλλά και τη συνολική τιμή, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων.

 

Peak season 2.jpg

 

6. Αξιολογήστε την καταχώρησή σας

Ακόμα και αν η καταχώρησή σας είναι σε καλή κατάσταση, μια έξυπνη κίνηση είναι να την ελέγξετε πάλι πριν ξεκινήσει η περίοδος αιχμής. Είναι όλες οι φωτογραφίες σας πρόσφατες; Ήρθε μήπως η ώρα να προσλάβετε επαγγελματία φωτογράφο; Έχετε ενημερώσει τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας; Υπάρχουν τυπογραφικά λάθη ή πληροφορίες που λείπουν;

Ο οικοδεσπότης Pablo στη Λα Παζ της Βολιβίας δημιούργησε μια πλήρη λίστα ελέγχου για να προετοιμαστεί κατάλληλα για την περίοδο αιχμής. "Είναι καλό να αξιολογούμε τακτικά", λέει ο ίδιος. Η λίστα ελέγχου του περιλαμβάνει τα εξής ερωτήματα:

  • Πώς είναι οι φωτογραφίες μου;
  • Πώς είναι τα πρότυπα μηνυμάτων μου;
  • Τι γίνεται με τις τιμές μου;
  • Τι γίνεται με τις κριτικές μου;

7. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε την Άμεση Κράτηση

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα την Άμεση Κράτηση, τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να τη δοκιμάσετε. Οι καταχωρήσεις που έχουν ενεργοποιημένη την Άμεση Κράτηση τείνουν να είναι πιο δημοφιλείς στους επισκέπτες, αφού τους επιτρέπουν να προγραμματίζουν το ταξίδι τους με μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον, η ενεργοποίηση της Άμεσης Κράτησης επιταχύνει τον ρυθμό απάντησής σας, κάτι που βελτιώνει την προβολή της καταχώρησής σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο αν θα προσελκύσετε έναν επισκέπτη ή όχι. Υπάρχει επίσης ένα φίλτρο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες για να εμφανίζουν μόνο καταχωρήσεις με Άμεση Κράτηση, κάτι που θα μπορούσε να κάνει πιο ελκυστική την καταχώρησή σας.

8. Σκεφτείτε όπως ένας Superhost

Είτε είστε ήδη Superhost είτε φιλοδοξείτε να γίνετε, προσπαθήστε να απαντάτε γρήγορα στους επισκέπτες. (Ένα μέρος της εξέλιξής σας σε Superhost είναι να απαντάτε στο 90% των νέων ερωτημάτων και αιτημάτων κράτησης εντός 24 ωρών.) Μπορείτε ακόμη και να εξετάσετε τη χρήση πρότυπων μηνυμάτων για πιο γρήγορη ανταπόκριση. "Λατρεύω τα πρότυπα και τα χρησιμοποιώ συνεχώς", λέει η Superhost Sally, από το Snoqualmie Pass της Ουάσιγκτον. "Όταν ένας επισκέπτης κάνει για πρώτη φορά [κράτηση], του στέλνω το μήνυμα 'Ευχαριστούμε για την κράτησή σας'". Έτσι ξέρουν ότι έλαβα το αίτημά τους."

Η συνεπής επικοινωνία είναι εξαιρετικής σημασίας, κάτι που ισχύει και μετά την αναχώρηση. Μπορείτε να στείλετε στους επισκέπτες ένα ευχαριστήριο σημείωμα μέσω της εφαρμογής της Airbnb και να τους υπενθυμίσετε να αφήσουν μια κριτική. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες θετικών κριτικών, οι οικοδεσπότες προτείνουν γενικά να επικοινωνείτε με τους επισκέπτες από την κράτηση μέχρι την αναχώρησή τους. Όσο περισσότερες κριτικές λαμβάνετε, τόσο περισσότερα μπορούν να μάθουν οι πιθανοί επισκέπτες για τον χώρο σας και τόσο πιο κοντά βρίσκεστε στους στόχους σας στη φιλοξενία.

9. Εξετάστε τη ρουτίνα καθαρισμού σας

Σκεφτείτε από τώρα τη ρουτίνα καθαρισμού σας, ώστε η επαναφορά του χώρου σας να γίνεται ουσιαστικά στον αυτόματο πιλότο. Αν γενικά αφήνετε περιθώριο μιας ημέρας μεταξύ επισκεπτών για να καθαρίσετε και να προετοιμάσετε τον χώρο σας, η πρόσληψη ενός επαγγελματία μπορεί να ολοκληρώσει τη δουλειά πιο γρήγορα. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια προμήθεια καθαρισμού στην καταχώρησή σας, αλλά σκεφτείτε επίσης στρατηγικά: Τα υψηλότερα έξοδα καθαρισμού αποθαρρύνουν τις βραχυπρόθεσμες διαμονές και αυξάνουν τις προσδοκίες καθαριότητας.

Η προετοιμασία για την περίοδο αιχμής είναι επίσης ιδανική για να κάνετε τις δύσκολες εργασίες καθαρισμού. Κατά την αξιολόγηση της καταχώρησής του, ο οικοδεσπότης Pablo από τη Λα Παζ της Βολιβίας αξιολογεί επίσης τον χώρο του για να δει ποια λευκά είδη πρέπει να αντικαταστήσει, ποια έπιπλα πρέπει να επισκευάσει, ποιες προμήθειες μπορεί να αποκτήσει σε τιμές χονδρικής και αν ήρθε η ώρα για έναν γενικό καθαρισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

10. Σκεφτείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν συνοικοδεσπότη

Η φιλοξενία μπορεί να είναι μια συνεργατική προσπάθεια. Για παράδειγμα, ο οικοδεσπότης Ivan-Dario από την Μπογκοτά της Κολομβίας δεν τα κάνει όλα μόνος του. Έχει βοήθεια τόσο από έναν συνοικοδεσπότη όσο και από μια καθαρίστρια. "Όταν λαμβάνω μια κράτηση, ενημερώνω [την καθαρίστριά μου] και με αυτόν τον τρόπο, αν για κάποιο λόγο ξεχάσω κάποια επερχόμενη κράτηση, μου το υπενθυμίζει πάντα", λέει ο ίδιος.

Η προετοιμασία για την περίοδο αιχμής μπορεί να είναι απλή και επικερδής, αν προετοιμαστείτε έγκαιρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκλείσει ημερομηνίες κατά τις οποίες δεν μπορείτε να φιλοξενήσετε επισκέπτες, ώστε να μην χρειαστεί να ακυρώσετε κάποια κράτηση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ποινές ακύρωσης, όπως η πληρωμή προμήθειας, η απώλεια της ιδιότητας του Superhost ή ακόμα και η αναστολή του λογαριασμού σας. Όταν έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των ημερομηνιών που μπορείτε να φιλοξενήσετε κατά τη διάρκεια της πλέον πολυάσχολης περιόδου του έτους, η δημιουργία μιας στρατηγικής τιμολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη μερικές από τις παρακάτω συμβουλές, μπορεί να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε στο έπακρο την περίοδο αιχμής.

 

0 Replies 0