ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΤΗΣ AIRBNB: ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΠΡΟΦΊΛ ΕΠΙΣΚΈΠΤΗ

Airbnb
Official Account

ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΤΗΣ AIRBNB: ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΠΡΟΦΊΛ ΕΠΙΣΚΈΠΤΗ

Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2019

Πριν από μερικούς μήνες, σας ενημερώσαμε σχετικά με ορισμένες αλλαγές που έκανε η Airbnb στον τρόπο εμφάνισης των φωτογραφιών προφίλ επισκέπτη. Μπορείτε να διαβάσετε την αρχική ανάρτηση, παρακάτω.

Τώρα που αυτές οι αλλαγές εφαρμόζονται σταδιακά, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Δείτε τι θα αλλάξει, μαζί με μερικές συμβουλές.

 

Νέα διαδικασία φωτογραφίας

Από εδώ και στο εξής, αντί να εμφανίζεται η φωτογραφία προφίλ ενός πιθανού επισκέπτη πριν γίνει δεκτή η κράτηση, θα λαμβάνετε τη φωτογραφία ενός επισκέπτη αφού αποδεχτείτε το αίτημα κράτησης. Αν έχετε ενεργοποιημένη την Άμεση Κράτηση, δεν θα παρατηρήσετε καμία αλλαγή στη διαδικασία κράτησης.

Η Airbnb δεν απαιτεί από τους επισκέπτες να έχουν φωτογραφίες προφίλ. Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες παρέχουν μια φωτογραφία, κάποιοι μας έχουν πει ότι δεν θέλουν να μοιράζονται μια φωτογραφία του εαυτού τους όταν κάνουν κράτηση, και εμείς τους ακούσαμε.

Ταυτόχρονα, πολλοί από εσάς μας είπατε ότι εκτιμάτε τις φωτογραφίες προφίλ των επισκεπτών και ακούσαμε και εσάς. Για τον λόγο αυτό, έχουμε εισαγάγει μια νέα επιλογή για να μπορούν οι οικοδεσπότες να προσαρμόζουν τις δικές τους απαιτήσεις κράτησης.

Νέες ρυθμίσεις για τους οικοδεσπότες

Έχετε πλέον την επιλογή να απαιτείτε από τους επισκέπτες σας να παρέχουν μια φωτογραφία προφίλ. Και πάλι, η φωτογραφία θα εμφανίζεται σε εσάς μόνο αφού αποδεχτείτε το αίτημα κράτησης. Αν θέλετε να ζητήσετε από τους επισκέπτες σας να σας στείλουν μια φωτογραφία προφίλ, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή ρύθμισης στις ρυθμίσεις σας για κάθε μία από τις καταχωρήσεις σας, είτε στο κινητό σας είτε στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα:

Από το κινητό:

  1. Μεταβείτε στην καταχώρηση για την οποία θέλετε να ζητήσετε φωτογραφίες προφίλ
  2. Πατήστε Ρυθμίσεις κράτησης
  3. Πατήστε Απαιτήσεις επισκεπτών
  4. Ανατρέξτε στην ενότητα Φωτογραφία προφίλ και πατήστε Επεξεργασία
  5. Πατήστε Ζητήστε φωτογραφία προφίλ
  6. Πατήστε Αποθήκευση

Από το διαδίκτυο:

  1. Από τον πίνακα διαχείρισης οικοδεσπότη σας, κάντε κλικ στην επιλογή Καταχωρήσεις
  2. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις κράτησης
  3. Δίπλα στις Απαιτήσεις επισκεπτών, κάντε κλικ στην Επεξεργασία
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στη Φωτογραφία προφίλ
  5. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση

Αν κάνετε αυτό το βήμα και ένας πιθανός επισκέπτης δεν έχει ήδη φωτογραφία προφίλ, θα του ζητηθεί να ανεβάσει μια πριν μπορέσει να ζητήσει να κάνει κράτηση στον χώρο σας. Η φωτογραφία προφίλ ενός επισκέπτη δεν θα είναι διαθέσιμη σε εσάς μέχρι να αποδεχτείτε το αίτημα κράτησης. Αν ο επισκέπτης δεν θέλει να παράσχει μια φωτογραφία, τότε δεν θα μπορέσει να κάνει κράτηση στον χώρο σας.  

Πρόσθετη υποστήριξη

Αν επιλέξετε να απαιτήσετε από τους επισκέπτες σας να έχουν μια φωτογραφία στο προφίλ τους και ένας από τους πιθανούς επισκέπτες σας ανεβάσει μια φωτογραφία που δεν εμφανίζει το πρόσωπό του/της-για παράδειγμα, μια φωτογραφία ενός ηλιοβασιλέματος ή του σκύλου του/της-τότε μπορείτε να καλέσετε την υποστήριξη κοινότητας της Airbnb. Θα συνεργαστούν μαζί σας για να επιλύσετε το πρόβλημα και αν νιώθετε άβολα φιλοξενώντας κάποιον/α χωρίς φωτογραφία που να δείχνει το πρόσωπό του/της, μπορείτε να ζητήσετε να ακυρώσετε την κράτηση χωρίς καμία ποινή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πολιτική της Airbnb κατά των διακρίσεων απαγορεύει στους οικοδεσπότες να λαμβάνουν αποφάσεις κράτησης ή να ακυρώνουν κρατήσεις βάσει φυλής, χρώματος, εθνικότητας, εθνικής καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, έμφυλης ταυτότητας ή οικογενειακής κατάστασης.

Ως επιπλέον βήμα, όπως πάντα, μπορείτε να ζητήσετε οι επισκέπτες να έχουν στείλει την επίσημη ταυτότητά τους στην Airbnb για να μπορούν να κάνουν κράτηση στον χώρο σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εδώ.

Γιατί είναι σημαντικές αυτές οι αλλαγές

Μιλήσαμε με πολλούς οικοδεσπότες και επισκέπτες σχετικά με τις φωτογραφίες προφίλ και πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές ικανοποιούν τις βασικές ανησυχίες και τα σχόλια που ακούσαμε. Θα παρακολουθούμε στενά τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι αλλαγές στις φωτογραφίες προφίλ επηρεάζουν την κοινότητά μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε και να απλοποιήσουμε τη διαδικασία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι νιώθετε άνετα με τη φιλοξενία. Ελπίζουμε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια κοινότητα στην οποία όλοι μπορούν να ανήκουν. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Διαχειριστής της Airbnb

Πριν από 2 εβδομάδες

 

Είχατε πολλές απορίες σχετικά με τις φωτογραφίες προφίλ των επισκεπτών και η Airbnb εργάζεται πάνω σε νέες πολιτικές για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σας. Παρακάτω θα βρείτε μια ενημέρωση από την Airbnb:

———————————————————————————————————————————————

Σήμερα, ανακοινώνουμε ορισμένες αλλαγές που θα κάνουμε στον τρόπο με τον οποίο θα προβάλλουμε φωτογραφίες προφίλ επισκεπτών.

Από εδώ και στο εξής, αντί να εμφανίζεται η φωτογραφία προφίλ ενός πιθανού επισκέπτη πριν γίνει δεκτή η κράτηση, θα λαμβάνετε τη φωτογραφία ενός επισκέπτη αφού αποδεχτείτε το αίτημα κράτησης. Η Airbnb δεν απαιτεί από όλους τους επισκέπτες να παρέχουν μια φωτογραφία. Αντ’ αυτού, θα δώσουμε στους οικοδεσπότες την επιλογή να ζητήσουν από τους επισκέπτες τους να παράσχουν μια φωτογραφία προφίλ, η οποία θα εμφανιστεί στους οικοδεσπότες μόνο αφού αποδεχτούν την κράτηση. Συζητήσαμε στο παρελθόν ορισμένες από αυτές τις εργασίες και θέλουμε να γνωρίζετε περισσότερα για τις αλλαγές που θα επιφέρουμε τους ερχόμενους μήνες.

Έχουμε συμμετάσχει σε αρκετές συζητήσεις με οικοδεσπότες και επισκέπτες σχετικά με αυτό το θέμα. Έχουμε ακούσει την κοινότητά μας και, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες παρέχουν μια φωτογραφία, ορισμένοι επισκέπτες μας είπαν ότι δεν θέλουν να μοιράζονται μια φωτογραφία τους όταν κάνουν κράτηση. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο κατάχρησης φωτογραφιών κατά τρόπο που παραβιάζει την πολιτική μας κατά των διακρίσεων.

Ταυτόχρονα, οι οικοδεσπότες μάς έχουν ενημερώσει ότι εκτιμούν τις φωτογραφίες προφίλ, επειδή μπορούν να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να γνωριστούν πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι και να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να αναγνωρίσουν τους επισκέπτες κατά την άφιξή τους. Επιπλέον, έχουμε δει πώς οι φωτογραφίες μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την προώθηση της κοινότητας.

Θέλουμε να εξισορροπήσουμε αυτές τις ανησυχίες. Η Airbnb δεν απαιτεί από τους επισκέπτες να παρέχουν μια φωτογραφία προφίλ κατά την κράτηση μιας καταχώρησης και, όπως συζητήσαμε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι με τους οικοδεσπότες μας, θα εφαρμόσουμε μια σειρά αλλαγών τους επόμενους μήνες:

  • Αν ένας επισκέπτης επιλέξει να παράσχει μια φωτογραφία προφίλ, αυτή η φωτογραφία προφίλ δεν θα εμφανιστεί στον οικοδεσπότη ως μέρος της διαδικασίας κράτησης παρά μόνο μετά την επιβεβαίωση της κράτησης.  
  • Επειδή ορισμένοι οικοδεσπότες εκτιμούν τις φωτογραφίες προφίλ και θέλουν να μπορούν να γνωρίζουν ποιον μπορούν να περιμένουν στην εξώπορτά τους, θα δώσουμε στους οικοδεσπότες την επιλογή να ζητήσουν από τους επισκέπτες να παράσχουν μια φωτογραφία προφίλ πριν από την κράτηση, η οποία θα εμφανιστεί στον οικοδεσπότη μόνο αφού αποδεχτεί το αίτημα κράτησης.  Αυτή η νέα επιλογή συνοδεύεται από σημαντικά μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι η κοινότητά μας είναι δίκαιη και ανοικτή σε όλους:
    • Οι οικοδεσπότες πρέπει να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία για κάθε μία από τις καταχωρήσεις τους προληπτικά, πριν λάβουν ένα αίτημα κράτησης.
    • Αν ένας οικοδεσπότης ζητήσει μια φωτογραφία προφίλ, θα ζητήσουμε από τους επισκέπτες να ανεβάσουν μια στο προφίλ τους στην Airbnb πριν ζητήσουν να κάνουν κράτηση στη συγκεκριμένη καταχώρηση του οικοδεσπότη. Ωστόσο, η φωτογραφία δεν θα παρουσιαστεί στον οικοδεσπότη παρά μόνο μετά την επιβεβαίωση της κράτησης.

Αν ο οικοδεσπότης ακυρώσει μια κράτηση αφού δει τη φωτογραφία ενός επισκέπτη, ο επισκέπτης θα έχει έναν εύκολο τρόπο να επικοινωνήσει με την Airbnb και να αναφέρει τυχόν ανησυχίες σχετικά με πιθανές διακρίσεις από τον οικοδεσπότη κατά παράβαση της πολιτικής μας κατά των διακρίσεων και της Δέσμευσης της κοινότητας. Αν κάποιος επισκέπτης πιστεύει ότι έχει υποστεί διακρίσεις και ειδοποιήσει την ομάδα μας, θα τον βοηθήσουμε άμεσα να κάνει κράτηση σε μια εναλλακτική καταχώρηση σύμφωνα με την Πολιτική ανοιχτών θυρών, θα διερευνήσουμε την αναφορά και θα κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες. Οποιοσδήποτε οικοδεσπότης παραβιάζει την πολιτική μας κατά των διακρίσεων ενδέχεται να αποκλειστεί οριστικά από τη χρήση της Airbnb.

Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί τη δέσμευση που αναλάβαμε το 2016 να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουμε φωτογραφίες προφίλ επισκεπτών στη διαδικασία της κράτησης. Καθώς εφαρμόζουμε αυτές τις αλλαγές τους επόμενους μήνες, ελπίζουμε ότι θα μοιραστείτε τα σχόλιά σας μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε προσεκτικές αλλαγές που κάνουν την κοινότητα της Airbnb ένα μέρος στο οποίο όλοι μπορούν να ανήκουν.

0 Replies 0