Απαντήσεις της Airbnb: προστασία από τις μεμονωμένες κακές κριτικές

Airbnb
Official Account

Απαντήσεις της Airbnb: προστασία από τις μεμονωμένες κακές κριτικές

Ρωτήσατε: Μπορεί η Airbnb να προστατεύσει τους οικοδεσπότες από μεμονωμένες κακές κριτικές;

 

Οι κριτικές είναι πολύ σημαντικές. Δεν επηρεάζουν μόνο την επιτυχία της επιχείρησής σας, αλλά είναι και πολύ προσωπικές. Γνωρίζουμε ότι αφιερώνετε πολλή σκέψη και φροντίδα στη φιλοξενία που παρέχετε και είναι απογοητευτικό όταν λαμβάνετε μια κριτική που είναι ασυνήθιστα χαμηλή είτε πρόκειται για λάθος είτε για παρεξήγηση είτε για άδικη αξιολόγηση. Έχετε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με αυτό και θέλουμε να γνωρίζετε ότι σας ακούμε και ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό το ζήτημα. Έχουμε επενδύσει και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε πολλή προσπάθεια και πολλή σκέψη στο πώς μπορούμε να κάνουμε το σύστημα αξιολόγησης πιο δίκαιο.

Τα καλά νέα είναι ότι ήδη σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες ενημερώσεις που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τώρα και δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε καθώς θα πραγματοποιούμε ακόμη περισσότερες αλλαγές.

 

Ένα εργαλείο για την ανίχνευση ακραίων κριτικών

Στην πρόσφατη ενημέρωση για Ερωτήσεις & Απαντήσεις Οικοδεσποτών, τον Ιούνιο του 2018, είπαμε συγκεκριμένα, ότι θα εξετάσουμε τις ακραίες κριτικές. Για να είμαστε σαφείς, οι μεμονωμένες χαμηλές κριτικές μπορούν να θεωρηθούν ακραίες όταν ένας οικοδεσπότης έχει κατά τα άλλα υψηλές αξιολογήσεις από κριτικές, αλλά ένας επισκέπτης αξιολογεί βάζοντας μια κακή βαθμολογία, η οποία φαίνεται να είναι εκτός τόπου. Ακολουθεί εδώ μια λύση που έχουμε επινοήσει: Εργαζόμαστε για την κατασκευή νέων εργαλείων που θα ανιχνεύουν αυτόματα ακραίες κριτικές, όπως η συγκεκριμένη, αμέσως μόλις προκύπτουν τέτοιες, ώστε να μας δίνεται η ευκαιρία να τις διορθώσουμε. Ας πούμε ότι ένας επισκέπτης σας δίνει πέντε αστέρια για την καθαριότητα, την ακρίβεια, την άφιξη και ούτω καθεξής για καθεμία από τις υποκατηγορίες, αλλά στη συνέχεια η συνολική αξιολόγηση είναι δύο αστεριών. Το νέο εργαλείο θα το επισημάνει αυτό και θα προτρέψει τον επισκέπτη να διορθώσει τη συνολική αξιολόγηση. Αναπτύσσουμε αυτό το νέο εργαλείο τώρα και θα το δείτε σύντομα.

 

Έρευνα σχετικά με το πώς αυτές οι κριτικές επηρεάζουν την ιδιότητα SuperHost

Επιπλέον, διεξάγουμε έρευνα για να δούμε πώς μία μεμονωμένη ακραία κριτική μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός οικοδεσπότη να αποκτήσει ή να διατηρήσει την ιδιότητα SuperHost. Ο απώτερος στόχος είναι να βρούμε τρόπους οι ακραίες κριτικές να είναι λιγότερο επιβλαβείς για τους άψογους οικοδεσπότες και να βεβαιωθούμε ότι το σύστημα κριτικών είναι δίκαιο.

 

Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία

Τέλος, εξετάζουμε την αξιολόγηση τοποθεσίας και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση ενός οικοδεσπότη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοποθεσία δεν χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της συνολικής αξιολόγησης ενός οικοδεσπότη. Ωστόσο, μας έχετε πει ότι απογοητεύεστε όταν λαμβάνετε χαμηλή βαθμολογία στην κατηγορία Τοποθεσία, καθώς η τοποθεσία του σπιτιού σας είναι εκτός του δικού σας ελέγχου. Και το αντιλαμβανόμαστε αυτό.

 

Αυτό είναι όμως δύσκολο. Είναι μια δύσκολη περίπτωση, επειδή η αξιολόγηση για την ποιότητα της τοποθεσίας ενός σπιτιού είναι ιδιαιτέρως υποκειμενική. Ορισμένοι επισκέπτες μπορεί να λατρέψουν το γεγονός ότι ο χώρος σας είναι μακριά από τουριστικά μέρη ενώ άλλοι μπορεί να απογοητευτούν που δεν βρίσκεται πιο κοντά στις δημόσιες συγκοινωνίες. Κάνουμε πολλή έρευνα για το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε στους ταξιδιώτες τις πληροφορίες που χρειάζονται και θέλουν όταν λαμβάνουν αποφάσεις κράτησης και, ταυτόχρονα, να βεβαιωθούμε ότι οι οικοδεσπότες δεν επηρεάζονται από κάτι που είναι εκτός του δικού τους ελέγχου. Έτσι, εξετάζουμε νέους τρόπους για να συλλέγουμε και να αναδεικνύουμε τις εντυπώσεις των επισκεπτών σχετικά με τα στοιχεία της τοποθεσίας του σπιτιού σας. Αν και δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένη ανακοίνωση σχετικά με αυτό, μπορείτε να περιμένετε να ακούσετε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα, ίσως στην επόμενη έκδοση Ερωτήσεων & Απαντήσεων Οικοδεσπότη. Στο μεταξύ, να έχετε υπόψη σας ότι εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Συνεχίστε να μας στέλνετε τα σχόλιά σας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να καταστήσουμε το σύστημα κριτικών όσο το δυνατόν πιο δίκαιο.

0 Replies 0