Από την καταχώρηση καταλύματος σε ιδιοκτήτρια πανδοχείου

Airbnb
Official Account

Από την καταχώρηση καταλύματος σε ιδιοκτήτρια πανδοχείου

1.jpg

 

Η Superhost Kristen Carson δεν φανταζόταν πάντα τον εαυτό της ως επιχειρηματία στη φιλοξενία. Στο πανεπιστήμιο, ξεκίνησε μια διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση που έφερνε σε επαφή φοιτητές με επαγγελματίες, αλλά δεν ήξερε ότι αυτή η ιδέα της σύνδεσης μια μέρα θα μετατρεπόταν σε καριέρα. Η πορεία της Carson, η οποία ξεκίνησε με πτυχίο μηχανολογίας και μάρκετινγκ και κατόπιν εργάστηκε λίγο ως σύμβουλος στρατηγικής, πήρε μια ελαφρώς διαφορετική τροπή, όταν αυτή και ο νυν σύζυγός της, Brian Alford, αγόρασαν ένα αρχοντικό τριών υπνοδωματίων στο Όστιν του Τέξας το 2011.

 

Η Carson και ο Alford ανέθεσαν σε έναν καλλιτέχνη γκράφιτι να δημιουργήσει μια τοιχογραφία στο σαλόνι τους. "Το MTV είδε τον χώρο από τα παράθυρα και επικοινώνησαν μαζί μας για να τον νοικιάσουν για συνεντεύξεις καλλιτεχνών για το South by Southwest", αναφέρει η Carson.

 

Έτσι, για ενάμιση χρόνο έμεναν σε ξενοδοχεία κάθε Σαββατοκύριακο, καθώς φιλοξενούσαν επισκέπτες στο σπίτι τους στην Airbnb για μεγάλα πάρτι μπάτσελορ, γάμου και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Εκείνη την εποχή, η Carson και ο Alford, ένας δικηγόρος για νεοσύστατες επιχειρήσεις, είχαν έναν στόχο στο μυαλό τους: να νοικιάζουν το αρχοντικό τους για να καταφέρουν να αγοράσουν μια μονοκατοικία. "Αυτό ήταν λίγο πριν η Airbnb γίνει δημοφιλής στο Όστιν", λέει η Carson, η οποία είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Simply International, μιας εταιρείας υλικοτεχνικής υποστήριξης που ιδρύθηκε για να βοηθήσει διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ.

 

Μέχρι το 2013, είχαν βγάλει αρκετά χρήματα από την καταχώρηση του αρχοντικού τους στην East 6th Street για να αγοράσουν ένα σπίτι σε στιλ μπανγκαλόου από τη δεκαετία του 1930, το οποίο χρειαζόταν επισκευές. Το ανακαίνισαν και τώρα είναι το σπίτι τους. Το αρχοντικό είναι ακόμα καταχωρημένο στην Airbnb, αλλά η Carson έχει μεγαλεπήβολα σχέδια. "Ήθελα να αγοράσω μια ακόμη ιδιοκτησία", λέει. Οπότε, οκτώ χρόνια μετά την υποδοχή του πρώτου επισκέπτη τους στην Airbnb, γεννήθηκε το Inn Cahoots, δηλαδή μια συλλογή από πέντε καταχωρήσεις στην Airbnb.

 

Πολύς χώρος στο πανδοχείο

Στο Όστιν, η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση οικιστικού χώρου σε ομάδα άνω των 10 ατόμων είναι παράνομη. Επομένως αυτές οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εκδρομών που διοργανώνουν εταιρείες και των οικογενειακών μαζώξεων,  συνήθως καταλήγουν στα κλασικά ξενοδοχεία. Το Inn Cahoots προσφέρει μια άλλη επιλογή. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο, επίσης στην East 6th Street, που "είναι ταξινομημένο για χρήση από ξενοδοχεία και όχι για οικιστική, οπότε δεν χρειάζεται να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες για τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση" με τις καταχωρήσεις κατοικιών στην Airbnb, λέει η Carson.

 

Η ιδιοκτησία εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2019, έχει πέντε μονάδες σε στιλ διαμερίσματος και καθένα από αυτά διαθέτει κουζίνα και σαλόνι. "Προσφέρονται οι ανέσεις ενός καταλύματος στην Airbnb αλλά έχουμε τις ευθύνες ενός ξενοδοχείου", λέει η Carson. Το πανδοχείο έχει διαμορφωθεί για κοινή χρήση. Και τα 23 υπνοδωμάτια διαθέτουν κουκέτες με μεγάλο διπλό στρώμα στο κάτω κρεβάτι και διπλό στρώμα στο πάνω. Σχετικά με τη χωρητικότητα, στο Inn Cahoots μπορούν να κοιμηθούν 107 επισκέπτες, καθώς σε μερικά από τα δωμάτια μπορούν να προστεθούν μονά κρεβάτια.

 

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η Carson συνεργάστηκε με σχεδιαστές και εργολάβους για τη δημιουργία ενός χώρου που μπορεί να εξυπηρετήσει και μικρότερες ομάδες. "Το σχεδιάσαμε ειδικά βάσει των αιτημάτων που είχαμε από αυτές τις ομάδες", δήλωσε η Carson.

 

Για παράδειγμα, όταν ένα μπάτσελορ πάρτι ήταν πολύ μεγάλο για το αρχοντικό της Carson και του Alford, η ομάδα νοίκιαζε και το σπίτι ενός γείτονα. "Τότε αποφασίσαμε ότι θα ήταν πολύ ωραία να υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσουμε τα σαλόνια", αναφέρει η Carson. Οπότε, εγκατέστησαν γκαραζόπορτες βιομηχανικού στιλ και μπορούν να διαχωρίσουν ή να συνδέσουν τρεις από τις πέντε μονάδες.

 

2.jpg

Όλα είναι στην οικογένεια

Το ταξίδι της Carson στον κόσμο της φιλοξενίας δεν ήταν πάντα ομαλό. Μόλις αυτή και ο σύζυγός της αγόρασαν το οικόπεδο των 6.500 τετραγωνικών μέτρων το 2015 με τη βοήθεια 11 επενδυτών (περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους είναι οικοδεσπότες στην Airbnb), πέρασαν χρόνια πείθοντας την πόλη ότι άξιζε τον κόπο να εκδοθούν διάφορες άδειες για αυτόν τον μοναδικό χώρο. Πολύ σύντομα αφού ξεκίνησαν εργασίες για το Inn Cahoots τον Μάρτιο του 2018, η Carson ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί τους.

 

Αλλά η πραγματική διαδικασία οικοδόμησης "ήταν πιθανότατα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είχα αντιμετωπίσει", λέει η Carson. "Πολύ γρήγορα ανακαλύψαμε ότι τα έξοδα υπερέβαιναν τον προϋπολογισμό. Επιπλέον, η εγκυμοσύνη δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα."

 

Λόγω της εγκυμοσύνης, ο προσωπικός χαρακτήρας του έργου απέκτησε οικογενειακή υπόσταση. "Ολόκληρη η οικογένειά μου βασικά βοήθησε να χτιστεί αυτό το μέρος", λέει. "Οι γονείς μου, αλλά και ο σύζυγός μου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Οι εργολάβοι ανέλαβαν δράση και οι συνάδελφοί μου βοήθησαν επίσης πολύ, διότι όλη αυτή η δουλειά δεν μπορούσε να γίνει μόνο από ένα άτομο." Σήμερα, η Carson διαχειρίζεται μια ομάδα 11 ατόμων.

 

Από αυτήν την εμπειρία έμεινε τελικά μια ωραία ανάμνηση. "Πρόκειται για ένα έργο που έχει γίνει με αγάπη", λέει. Ένα χρόνο μετά από την ημέρα που πρωτοξεκίνησαν οι εργασίες, ολοκληρώθηκε το Inn Cahoots. Τον Ιούλιο του 2019, γεννήθηκε το δεύτερο μωρό τους, ένα αγόρι.

 

3.jpg

Καθαρή, μοντέρνα διαρρύθμιση με λίγα στοιχεία από το Τέξας

Το Inn Cahoots έχει σχεδιαστεί για να ξεχωρίζει αντί ως χώρος που θα πάει κάποιος να κοιμηθεί, και αυτό χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, όπως ο τοίχος που είναι φτιαγμένος από ηχεία ή ο νιπτήρας που έχει στη βάση του ένα ποδήλατο (σοβαρολογούμε!). "Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι εκεί κάθε μέρα, επειδή οι άνθρωποι εμπνέονται από τη χαρούμενη ατμόσφαιρα", λέει η Carson. "Σχεδίασα αυτές τις καρέκλες που έχουν κάθισμα σαν σέλα. Οι επισκέπτες τις κοιτάζουν και λένε, 'Είναι υπέροχες!' κι εγώ χαίρομαι γιατί με κάνει να αισθάνομαι καλά!"

 

Άλλο ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό των επισκεπτών: η πέτρινη βρύση με το κεφάλι λιονταριού που μπορείτε να ρυθμίσετε για να βγάζει αφρώδες κρασί ή μπύρα, αλλά και άλλα πράγματα, αν κάποιος επισκέπτης το επιθυμεί. "Ξοδέψαμε πολύ χρόνο σε όλα αυτά", λέει η Carson. Οι επισκέπτες το αντιλαμβάνονται και γι' αυτό η Carson λαμβάνει συνεχώς κριτικές 5 αστεριών.

 

4.jpg

Να είστε καλοί οικοδεσπότες αλλά και γείτονες

Η Carson προσπαθεί πάντα να γνωρίσει τους γείτονές της. "Το πιο σημαντικό που προσέχουμε είναι να γνωρίζουμε τη γνώμη των γειτόνων", λέει. "Ανεξάρτητα από το μέγεθος της ιδιοκτησίας σας, πρέπει να έχετε καλή επικοινωνία με τους γείτονές σας. Το καλό με [την πρώτη μας ιδιοκτησία], είναι ότι ζούσαμε εκεί. Ενημερώναμε τους γείτονές μας. Θα μας έστελναν μήνυμα αν κάποιος έκανε πολλή φασαρία."

 

Η Carson δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή και ο Alford μόλις αγόρασαν το διπλανό οικόπεδο, το οποίο στεγάζει πέντε καντίνες (και το οποίο ελπίζουν να ενσωματώσουν στην επέκταση) και θα ήθελε να εφαρμόσει την ίδια ιδέα και σε άλλες πόλεις. Αυτή τη στιγμή, στοχεύει να επεκταθεί στη Νέα Ορλεάνη, το Σαν Ντιέγκο και το Νάσβιλ, καθώς επικεντρώνεται στην ασφαλή φιλοξενία μεγάλων ομάδων που ενδεχομένως δεν είναι ευπρόσδεκτες (ή να μην είναι νόμιμη η φιλοξενία τους) σε μονοκατοικίες και πιο ήσυχες γειτονιές. Τουλάχιστον η Carson δεν στερείται ποτέ έμπνευσης: "Πάντα μου έρχονται ιδέες", λέει. "Είναι το δυνατό μου σημείο."

0 Replies 0