Βασικές συμβουλές: Βελτιώστε, με την πάροδο του χρόνου, την καταχώρησή σας στην Airbnb

Airbnb
Official Account

Βασικές συμβουλές: Βελτιώστε, με την πάροδο του χρόνου, την καταχώρησή σας στην Airbnb

Οι επιτυχημένοι οικοδεσπότες γνωρίζουν ότι η καταχώρησή τους δεν είναι ποτέ πλήρως ολοκληρωμένη, γι' αυτό και βρίσκουν πάντα ευκαιρίες να εξελιχθούν σε κάθε βήμα της πορείας τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς. Με την πάροδο του χρόνου, θα εξοικειωθείτε περισσότερο με τον χώρο σας, το στιλ φιλοξενίας σας και τις ανάγκες των επισκεπτών σας. Μπορείτε να ενημερώσετε την καταχώρησή σας για να τονίσετε δημοφιλή χαρακτηριστικά, να αναδείξετε τυχόν αλλαγές στον χώρο ή να γίνετε πιο ανταγωνιστικός/η στην περιοχή σας. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε περισσότερες κρατήσεις και πιο ικανοποιημένους επισκέπτες.

 

Δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Δείτε μερικές ιδέες:

 

Αναδείξτε τις φωτογραφίες σας

Οι φωτογραφίες είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της καταχώρησής σας. Οι επισκέπτες δεν διαβάζουν πάντα την περιγραφή σας, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανατρέξουν (και θα μελετήσουν!) τις φωτογραφίες σας. Επομένως, αν πρόσφατα αλλάξατε τη διακόσμηση του χώρου σας, προσθέσατε νέες παροχές ή πολύ απλά έχετε λίγο περισσότερο χρόνο ή χρήματα να δαπανήσετε στη φωτογράφιση, εξετάστε το ενδεχόμενο να ανανεώσετε την καταχώρησή σας.

 

  • Δώστε προτεραιότητα στη φωτογραφία εξωφύλλου σας. Η φωτογραφία εξωφύλλου σας είναι εκείνη που εμφανίζεται πρώτα στα αποτελέσματα αναζήτησης, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι θα τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών.
  • Προσθέστε σύντομες λεζάντες. Εξετάζοντας τις φωτογραφίες σας, οι επισκέπτες θα μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τον χώρο σας, όπως το αν διαθέτετε κρεβάτι king size στην κεντρική σουίτα ή μια σύγχρονη μηχανή εσπρέσο στην κουζίνα σας.
  • Τραβήξτε επαγγελματικές φωτογραφίες. Μπορείτε να κάνετε πολλά για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες της καταχώρησής σας, ακόμη και αν έχετε μόνο την κάμερα ενός smartphone. Βγάλτε καλύτερες φωτογραφίες μόνος/μόνη σας, ακολουθώντας τις παρακάτω πέντε συμβουλές φωτογράφισης.

 

Ελέγξτε τα στοιχεία της καταχώρησής σας

Βασικός κανόνας: Διατηρήστε τα στοιχεία της καταχώρησής σας ακριβή και ενημερωμένα. Έτσι, αν, για παράδειγμα, δεν παρέχετε πλέον πρόσβαση στην κοινοτική πισίνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν. Αλλά πέρα από τις βασικές πληροφορίες, σας προτείνουμε να κάνετε βελτιώσεις στο κείμενό σας, όσο περνάει ο καιρός.

 

  • Απλοποιήστε την περιγραφή σας. Κανείς δεν έχει χρόνο να διαβάσει πολλές λεπτομέρειες, γι' αυτό επικεντρωθείτε στα πράγματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους επισκέπτες. Και αποφύγετε να αναφέρετε χαρακτηριστικά που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην ενότητα παροχών.
  • Αναδείξτε το στιλ φιλοξενίας σας. Λογικά θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα τι είδους οικοδεσπότης είστε. Μη διστάσετε να αναδείξετε την προσωπικότητά σας στις λεπτομέρειες της καταχώρησής σας.
  • Προσαρμόστε τον τρόπο γραφής σας για να προσελκύσετε τους επισκέπτες που θέλετε. Ίσως φιλοξενείτε πολλές οικογένειες ή επαγγελματίες ταξιδιώτες. Προσαρμόστε τον τρόπο γραφής σας για να προσελκύσετε αυτούς τους επισκέπτες και αναδείξτε τα χαρακτηριστικά που τους αρέσουν περισσότερο.

 

Προσθέστε νέες παροχές

Ζήτησαν οι επισκέπτες σας πιστολάκι μαλλιών; Μήπως ανέφεραν στις κριτικές τους ότι δεν έχετε βραστήρα; Αυτά τα σχόλια είναι πολύ χρήσιμα. Χρησιμοποιήστε τα για να αποφασίσετε τι θα αγοράσετε για τον χώρο σας και αφού τα προσθέσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τη λίστα παροχών σας. Αυτές είναι μερικές από τις πιο περιζήτητες παροχές:

 

  • Βασικές παροχές: τηλεόραση, καλωδιακή τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο, κλιματισμός, θερμάστρα, πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, σίδερο, χώρος εργασίας κατάλληλος για φορητό υπολογιστή
  • Παροχές υπνοδωματίου και μπάνιου: κρεμάστρες, πιστολάκι μαλλιών, σαπούνι, χαρτί υγείας, κλινοσκεπάσματα, επιπλέον μαξιλάρια και κουβέρτες
  • Στην κουζίνα: φούρνος μικροκυμάτων, καφετιέρα, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, πιάτα και ασημικά, μαγειρικά είδη, φούρνος, κουζίνα, τσαγιέρα

 

Αλλάξτε την τιμή σας

Πολλοί νέοι οικοδεσπότες κάνουν την καταχώρησή τους ελκυστική επιλέγοντας μια τιμή κάτω από τον μέσο όρο της αγοράς. Όταν θα έχετε φιλοξενήσει επισκέπτες για λίγο καιρό και θα έχετε πάρει μερικές θετικές κριτικές για να ενισχύσετε την καταχώρησή σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε την τιμή σας για να βρείτε μια πιο ανταγωνιστική.

 

Βελτιώστε την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Η κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Airbnb γίνεται βάσει εκείνων που ενδιαφέρουν περισσότερο τους επισκέπτες, όπως είναι οι θετικές κριτικές και οι όμορφες φωτογραφίες. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές: 

 

  • Ενεργοποιήστε την Άμεση Κράτηση. Οι επισκέπτες εκτιμούν την ευκολία της άμεσης κράτησης ενός χώρου διαμονής.
  • Αποδεχτείτε περισσότερες κρατήσεις. Προσθέτοντας μερικές απαιτήσεις για την κράτηση, όπως επαλήθευση ταυτότητας, μπορείτε να νιώσετε πιο άνετα με το ενδεχόμενο αποδοχής περισσότερων επισκεπτών.
  • Να απαντάτε γρήγορα, ιδιαίτερα σε μηνύματα που αφορούν κρατήσεις. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή της Airbnb για να κάνετε την επικοινωνία σας εύκολη.
  • Διατηρήστε καλές αξιολογήσεις. Οι οικοδεσπότες που λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές τείνουν να επικεντρώνονται στην καθαριότητα, τις παροχές, τα ακριβή στοιχεία καταχώρησης, την ομαλή άφιξη και την τακτική επικοινωνία.

 

Απευθυνθείτε στους επισκέπτες σας για να πάρετε καλές ιδέες

Χρησιμοποιήστε τα σχόλια των επισκεπτών, τόσο τις εξαιρετικές όσο και τις λιγότερο ενθουσιώδεις κριτικές για να προσαρμόσετε την καταχώρησή σας. Μήπως η αυλή σας τους ενθουσίασε; Φροντίστε να τη συμπεριλάβετε στις φωτογραφίες σας. Από την άλλη πλευρά, ίσως οι επισκέπτες σας ανακάλυψαν προς έκπληξή τους ότι η τοποθεσία σας δεν ήταν ιδιαίτερα βολική για τη μετάβαση προς και από το αεροδρόμιο. Αν είστε πιο σαφής σχετικά με τέτοιου είδους πληροφορίες στην περιγραφή της καταχώρησής σας, θα μπορείτε να προετοιμάσετε τους μελλοντικούς σας επισκέπτες για το τι να περιμένουν.

 

Η φιλοξενία είναι μια διαδικασία που μαθαίνεται στην πορεία. Αν χρησιμοποιήσετε αυτά τα μαθήματα για να βελτιώσετε την καταχώρησή σας, θα εξασφαλίσετε με τον καιρό περισσότερες κρατήσεις, πιο ικανοποιημένους επισκέπτες και υψηλότερες αξιολογήσεις και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιότητα του Superhost.

0 Replies 0