Οργανώστε τον χώρο σας: Συμβουλές για οικοδεσπότες

Airbnb
Official Account

Οργανώστε τον χώρο σας: Συμβουλές για οικοδεσπότες

Declutter.jpg

 

Χρειάζονται πραγματικά οι επισκέπτες σας τρία ανοιχτήρια μπουκαλιών; Είναι απαραίτητα όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια στο έπιπλο του μπάνιου; Κατά πάσα πιθανότητα, ορισμένα από τα αντικείμενα που κρατάτε καταλαμβάνουν απλώς πολύτιμο χώρο. Μπορεί το να ξεφορτωθείτε περιττά αντικείμενα να σας φαντάζει χρονοβόρο, να σας κουράζει ή να σας φέρνει αναμνήσεις. Ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει πολύ να διαχειριστείτε τον χώρο σας και να τον κάνετε πιο άνετο για τους επισκέπτες.

 

Είτε υποδέχεστε και φιλοξενείτε τους επισκέπτες σε ιδιωτικό δωμάτιο είτε σε ολόκληρο το κατάλυμά σας, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση για την τακτοποίηση του χώρου σας από αυτές τις συμβουλές οικοδεσποτών.

Φροντίστε ο χώρος να είναι πεντακάθαρος και τακτοποιημένος

Ακόμη κι αν δεν ταιριάζει ο μινιμαλισμός στην προσωπική ζωή σας, μπορεί να σας βοηθήσει στη φιλοξενία επισκεπτών. "Πιστεύω ότι όσο λιγότερα περιττά αντικείμενα υπάρχουν στον χώρο μου, τόσο περισσότερο ο χώρος φαίνεται καθαρός και τακτοποιημένος", λέει η Kath, οικοδεσπότης από το Όλμπανι της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η Airbnb, οι επισκέπτες ενδιαφέρονται πολύ για την καθαριότητα και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που μπορεί να ωθήσει έναν επισκέπτη να αφήσει κακή κριτική. Επιπλέον, αν ο χώρος σας δεν έχει περιττά πράγματα, θα σας είναι πιο εύκολο να τον καθαρίσετε, πριν υποδεχτείτε νέους επισκέπτες, γιατί δεν θα χρειάζεται να ξεσκονίσετε ή να τακτοποιήσετε τόσα πολλά αντικείμενα.

Απελευθερώστε χώρο για τα πράγματα των επισκεπτών 

Οι περισσότεροι επισκέπτες χρειάζονται χώρο για να τοποθετήσουν τα ρούχα τους, είδη περιποίησης και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Επομένως, αν τα πράγματά σας δεν χωράνε πλέον στη ντουλάπα σας και δεν υπάρχει χώρος για τα πράγματα των επισκεπτών, τότε ίσως ήρθε η ώρα να δώσετε ή να πετάξετε ορισμένα. "Αν δεν το έχω χρησιμοποιήσει ή φορέσει τα τελευταία ένα-δύο χρόνια, τότε το πετάω", λέει η Sarah, οικοδεσπότης από τη Σαγιουλίτα στο Μεξικό. Αν φιλοξενείτε επισκέπτες για μακροπρόθεσμες διαμονές, τότε είναι καλύτερα να προσφέρετε περισσότερο ελεύθερο χώρο στους επισκέπτες, όπως κάνει και η Jessica, οικοδεσπότης από τη Σεούλ, στη Νότια Κορέα. "Είμαι σίγουρη ότι θα έχουν βιβλία, σουβενίρ, οικογενειακές φωτογραφίες και τα δικά τους 'περιττά αντικείμενα' ή πράγματα που θέλουν να τοποθετήσουν στο κομοδίνο, στο γραφείο ή στο ράφι", λέει.

Οργανώστε άψογα την κουζίνα και το μπάνιο σας

Η κουζίνα και το μπάνιο πρέπει να είναι απολύτως λειτουργικά, παρ' όλα αυτά, είναι από τις πρώτες περιοχές που γεμίζουμε με περιττά αντικείμενα. "Προσωπικά, δεν μου αρέσει όταν φαίνεται πώς όλα μέσα στην κουζίνα μιας καταχώρησης είναι από καταστήματα μεταχειρισμένων ή περίσσεψαν από αλλού", λέει η Alexandra, οικοδεσπότης από το Λίνκολν στην Καλιφόρνια. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι χρειάζονται πραγματικά οι επισκέπτες στον κάθε χώρο και αφαιρέστε όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα. Αν η κουζίνα σας έχει ανοιχτήρι, οι επισκέπτες θα το εκτιμήσουν, αλλά μάλλον δεν χρειάζονται μηχάνημα κοπής για μπανάνες. Είναι ωραία χειρονομία να βάλετε στο μπάνιο μαλακτικό μαλλιών, αλλά οι επισκέπτες δεν θα περιμένουν από εσάς τέσσερις διαφορετικές μάρκες.

Κάντε τακτικούς ελέγχους για ξεχασμένα αντικείμενα

Μερικές φορές, οι επισκέπτες ξεχνούν προμήθειες που είναι σε άψογη κατάσταση (όπως πλαστικές σακούλες, φαγητό σε κονσέρβα ή μπαχαρικά. Ενδεχομένως να μπείτε στον πειρασμό να τις κρατήσετε, ειδικά αν δεν τις έχουν ανοίξει. Να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να συσσωρευτούν οι προμήθειες των παλιών επισκεπτών και οι μελλοντικοί επισκέπτες μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να τις χρησιμοποιήσουν. Η Michelle, οικοδεσπότης από το Σικάγο, κρατάει μόνο τα τρόφιμα και τα ροφήματα που έχουν την "αρχική συσκευασία κατά την αγορά", όπως είναι το εμφιαλωμένο νερό, τα αναψυκτικά, τα μπαχαρικά μίας χρήσης, κ.λπ." Κάτι που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τον χώρο σας και να περιορίσετε την ακαταστασία είναι να βρείτε σταθερή θέση για κάθε αντικείμενο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όλες τις επιπλέον πλαστικές σακούλες σε έναν κάδο ή να βάλετε αλάτι σε μια αλατιέρα και να φυλάξετε κάπου τις υπόλοιπες ή να τις δώσετε.

Οργανώστε τις παροχές ώστε να έχουν εύκολα πρόσβαση οι επισκέπτες

Είναι κρίμα να μην επωφεληθούν οι επισκέπτες σας από τις υπέροχες παροχές που προσφέρετε μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να τις βρουν. Η Kelly, οικοδεσπότης από το Όστιν του Τέξας, συμβουλεύει "να αφήσετε τον χώρο να σας υποδείξει ποια πράγματα μπαίνουν πού" και να μην τα τοποθετήσετε εσείς εκεί που θέλετε. "Αν σε ένα ράφι χωράνε πέντε πετσέτες, τότε μην προσπαθείτε να βάλετε έξι". Ελέγχετε τακτικά τα λευκά είδη και τα κλινοσκεπάσματα. Ό,τι δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να το δωρίσετε ή να το πετάξετε. Όταν θα έχετε τακτοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται τις παροχές σας, σκεφτείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τις αναδείξετε. Η Chantal, οικοδεσπότης από το Ιβινιάκ-λα-Τουρ, στη Γαλλία, έχει ένα ντουλάπι ειδικά για τους επισκέπτες: "Έχει τα πάντα, από μικρά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού μέχρι χαρτί υγείας... ταξινομημένα ανά ράφι και κατηγορία σε διαφορετικά καλάθια".

Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε έναν φιλόξενο και μίνιμαλ χώρο

"Καθετί μέσα στο δωμάτιο πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης, χωρίς περιττά αντικείμενα και διακοσμητικά", αναφέρει η Kelly, οικοδεσπότης από το Όστιν στο Τέξας. "Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι κομψό και φιλόξενο το δωμάτιο". Φυσικά, δεν υπάρχει μια μοναδική προσέγγιση για αυτόν τον σκοπό. Η ισορροπία εξαρτάται από τον χώρο, την ιδιοκτησία και το στιλ φιλοξενίας σας. Ακολουθούν, όμως, ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 

  • Μην βάλετε στον χώρο πολλές προσωπικές πινελιές. Στις περιοχές που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες, δεν χρειάζεται να έχετε οικογενειακές φωτογραφίες, παιδικές ζωγραφιές και χειροτεχνίες ή άλλα πολύ προσωπικά αντικείμενα.
  • Από την άλλη πλευρά, είναι ωραίο να έχει προσωπικότητα ο χώρος σας. Ένας πίνακας από ντόπιο καλλιτέχνη, ένα ιδιαίτερο έπιπλο ή ένας μοναδικός καθρέπτης μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να ξεχωρίζει.
  • Προσθέστε διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά χωρίς να υπερβάλλετε. Είτε πρόκειται για φυτά, διακοσμητικά μαξιλάρια ή μικρά γλυπτά, τα τρισδιάστατα αντικείμενα μπορούν να κάνουν τους επισκέπτες να αισθανθούν άνετα. Το κόλπο είναι να τοποθετείτε λίγα αλλά σε στρατηγικά σημεία.
  • Αντλήστε έμπνευση από τους οικοδεσπότες στο Airbnb Plus, με χώρους που ξεχωρίζουν για τη συνεκτική διαρρύθμιση και την προσωπικότητά τους. Περιηγηθείτε στις καταχωρήσεις τους ή παρακολουθήστε τα βίντεο με πρακτικές συμβουλές που βοήθησαν να δημιουργηθούν.

 

Έχοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές, θα κάνετε τα πρώτα βήματα για έναν πιο τακτοποιημένο, άνετο χώρο που θα αγαπήσουν οι επισκέπτες. Καλή οργάνωση!

0 Replies 0