Πώς να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με Εμπειρίες

Airbnb
Official Account

Πώς να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με Εμπειρίες

Expand your business.jpg

 

Σπιτικά πρωινά, περιηγήσεις με τα πόδια, δραστηριότητες στη γειτονιά και άλλα—Οι Superhost ξεπερνούν τον εαυτό τους για να κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Στην πραγματικότητα, το 30 τοις εκατό* περίπου των οικοδεσποτών στην Airbnb που φιλοξενούν επισκέπτες στο σπίτι τους έχουν προσφέρει ξεναγήσεις και δραστηριότητες στους επισκέπτες. Ορισμένοι οικοδεσπότες έχουν μάλιστα επισημοποιήσει αυτές τις προσφορές επεκτείνοντάς τις σε Εμπειρίες.

 

Για παράδειγμα, οι Superhost Patricia Ramos και Oscar Fernandez, ήταν από τους πρώτους οικοδεσπότες εμπειρίας στην Κούβα. Το ζευγάρι οικοδεσποτών, και οι δύο είναι καθηγητές οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, ξεκίνησαν ως οικοδεσπότες που φιλοξενούν επισκέπτες στο σπίτι τους. Τώρα, διοργανώνουν επίσης τέσσερις εμπειρίες: μια διήμερη πολιτιστική περιπέτεια στην Αβάνα και τις αγροτικές της περιοχές, μια περιήγηση με τα πόδια μισής ημέρας στην αυθεντική Αβάνα, μια ημερήσια εκδρομή στην κουβανική ύπαιθρο όπου οι επισκέπτες μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν καφέ, να εκτρέφουν ζώα και να βγάζουν τα προς το ζην από τη γη, καθώς και μια δίωρη συζήτηση για την κουβανική οικονομία και κοινωνία όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν το Cuba Libre ή το ποτό της επιλογής τους. Επιπλέον, "ενθαρρύναμε φίλους να διοργανώσουν άλλες 15 εμπειρίες", δήλωσε ο Oscar.

 

Η Patricia και ο Oscar μας μίλησαν για το πώς ανέβασαν την επιχειρηματικότητά τους σε άλλο επίπεδο.

 

Πώς ξεκινήσατε τις Εμπειρίες;

 

Oscar: Λοιπόν, περνούσαμε δύο ώρες με κάθε επισκέπτη κατά τη διάρκεια κάθε άφιξης γιατί θέλαμε να τους πούμε όλα όσα ξέραμε για την Κούβα. Και το απολαμβάναμε πολύ γιατί νιώθαμε σαν καθηγητές, απλά με ένα νέο είδος μαθητή.

 

Patricia: Στη συνέχεια, οι άνθρωποι άρχισαν να γράφουν κριτικές για εμάς στις οποίες ανέφεραν [τις αυθόρμητες περιηγήσεις μας]. Έτσι, όταν η Airbnb ξεκίνησε τις Εμπειρίες στην Κούβα, σκεφτήκαμε, "Γιατί δεν δημιουργούμε μια εμπειρία, όπως κάνουμε ήδη στην άφιξη;"

Πείτε μας για την πρώτη σας Εμπειρία, Being Cuban Adventure. Τι την κάνει μοναδική;

 

Patricia: Ως επί το πλείστον, οι διεθνείς επισκέπτες που έρχονται στην Κούβα περιμένουν να τους μιλήσουμε για τον καπνό, το ρούμι και τη σάλσα. Αλλά αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να δείξουμε στους επισκέπτες κάτι παραπάνω: πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα, το σύστημα υγείας και οι αγορές καθώς και το πώς ζουν οι άνθρωποι με τόσο χαμηλούς μισθούς. Κάνουμε μια περιήγηση στην πόλη με τα πόδια και τους δείχνουμε μέρη που δεν προορίζονται για τουρίστες, όπως η Coppelia, το βασίλειο του παγωτού. Πέντε μπάλες παγωτού κοστίζουν 25 σεντς του δολαρίου. Υπάρχει αναμονή 30 περίπου λεπτών, όπου οι άνθρωποι κοινωνικοποιούνται και διοργανώνουν ακόμη και συναντήσεις ενώ περιμένουν στην ουρά - πρόκειται για ένα στιγμιότυπο της κουβανικής κοινωνίας. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε με τους επισκέπτες μας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο [για τους τουρίστες]. Στο τέλος της μέρας, αισθάνονται ότι έκαναν κάτι πραγματικά σπουδαίο και μπορούν να μιλήσουν για την πραγματική ζωή των Κουβανών σε μια σοσιαλιστική κοινωνία.

 

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο του να είσαι οικοδεσπότης Εμπειρίας;

 

Oscar: Η γνώση και ο πολιτιστικός εμπλουτισμός με συναρπάζουν. Κάθε φορά, μοιράζεσαι την κουλτούρα σου. Είμαστε ακόμα καθηγητές στο πανεπιστήμιο, γι' αυτό ενθαρρύνουμε τους νεότερους συναδέλφους μας να φιλοξενήσουν από κοινού την Εμπειρία μαζί μας. Πιστεύουμε επίσης ότι η Airbnb έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχει βελτιώσει ζωές. Για την εμπειρία μας "Life in the Countryside", πηγαίνουμε τους επισκέπτες μας σε μια αγροτική περιοχή για να συναντήσουμε τους οικογενειακούς μας φίλους που ζουν ψαρεύοντας και καλλιεργώντας φρούτα και καφέ. Πλέον, πηγαίνουμε εκεί με επισκέπτες περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, και οι φίλοι μας είναι επιχειρηματίες.

 

Καμιά συμβουλή για τους άλλους οικοδεσπότες που σκέφτονται να δημιουργήσουν μια Εμπειρία;

 

Patricia: Εξαρτάται εξ΄ολοκλήρου από το αν έχετε κάτι να μοιραστείτε και αν πραγματικά θέλετε να το μοιραστείτε με άλλους.  

 

Oscar: Γιατί το ζητούμενο είναι να ανοίγεστε στους επισκέπτες. Πρέπει να είστε ο εαυτός σας και αυθεντικοί, αλλιώς δεν θα είστε επιτυχημένοι.

0 Replies 0