Πώς να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους επισκέπτες σας κατά την περίοδο της γρίπης

Airbnb
Official Account

Πώς να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους επισκέπτες σας κατά την περίοδο της γρίπης

Cleaning tips 1.jpeg

 

Όπως ίσως γνωρίζετε, αυτήν την περίοδο η γρίπη είναι σε έξαρση σε πολλά μέρη του κόσμου. Γι' αυτόν τον λόγο, πήραμε την πρωτοβουλία να σας υπενθυμίσουμε κάποιους τρόπους, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους επισκέπτες σας από τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία η γρίπη, το κοινό κρυολόγημα και άλλες ασθένειες. Παρακάτω θα βρείτε μερικές σημαντικές συμβουλές καθαριότητας και κάποιες προτάσεις του φορέα Centers for Disease Control and Prevention (CDC)* για τη βελτίωση της υγιεινής:

 

  • Φροντίστε να απολυμαίνετε συχνά τις επιφάνειες, ειδικά μεταξύ των διαμονών των επισκεπτών. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε επιφάνειες που αγγίζουν τακτικά οι επισκέπτες, όπως τα πόμολα, τα συρτάρια, τις βρύσες, το καζανάκι, τα τηλεχειριστήρια και τους διακόπτες φωτός.

 

  • Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το καθαριστικό διάλυμα πάνω στην επιφάνεια για λίγα λεπτά. Περιμένετε 3-5 λεπτά πριν σκουπίσετε μια επιφάνεια που έχετε ψεκάσει με καθαριστικό, έτσι ώστε να απολυμανθεί καλά. Όταν χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά μαντηλάκια, όπως για τον καθαρισμό τηλεχειριστηρίων και άλλων ηλεκτρονικών αντικειμένων, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα μαντηλάκια, έτσι ώστε η επιφάνεια να παραμείνει υγρή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να απολυμανθεί σωστά.

 

  • Οι πετσέτες και τα λευκά είδη πρέπει να πλένονται τακτικά. Αν έχετε τη δυνατότητα, μια καλή ιδέα είναι να παρέχετε ξεχωριστές πετσέτες χεριών για κάθε επισκέπτη. Γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό είναι να πλένετε τις πετσέτες και τα λευκά είδη μεταξύ των διαμονών. Για τους επισκέπτες με μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής, μπορείτε να πλένετε τα λευκά είδη και τις πετσέτες κάθε δύο ημέρες. Αν δεν σας είναι εύκολο αυτό, μια άλλη λύση είναι να έχετε αρκετά διαθέσιμα καθαρά λευκά είδη και πετσέτες, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή.

 

  • Προστατεύστε τους επισκέπτες σας από την εξάπλωση των μικροβίων. Μπορείτε να ξεκινήσετε εφοδιάζοντας τον χώρο σας με άφθονα χαρτομάντιλα, χαρτί μπάνιου και κουζίνας, σαπούνι χεριών και αντισηπτικό χεριών.

 

  • Προστατέψτε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Αν δεν χρησιμοποιείτε επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού, προστατευτείτε από τα μικρόβια φορώντας γάντια, ειδικά όταν έρχεστε σε επαφή με σκουπίδια, υπολείμματα τροφίμων και άλλα απορρίμματα. Και μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας όταν τελειώσετε. Αν έχετε τη δυνατότητα, μια καλή ιδέα είναι να αλλάξετε τους κάδους απορριμμάτων σας, με κάδους που έχουν πεντάλ.

 

  • Να πλένετε τακτικά τα χέρια σας. Το επαναλαμβάνουμε γιατί είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό και τρίψτε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν ξεπλύνετε. Το πλύσιμο των χεριών είναι πάντα καλό για εσάς και, αν φιλοξενείτε επισκέπτες σε ιδιωτικό δωμάτιο ή υποδέχεστε προσωπικά τους επισκέπτες σας, είναι ακόμη πιο σημαντικό.

 

Επιπλέον, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε τον αντίκτυπο που έχει η επιδημία του κοροναϊού (COVID-19) στην παγκόσμια κοινότητα των οικοδεσποτών και των επισκεπτών μας. Μπορείτε να βρείτε τις ενημερώσεις των πολιτικών μας σχετικά με την επιδημία στο Κέντρο Βοήθειας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης και του κοροναϊού, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα Centers for Disease Control and Prevention (CDC) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ελπίζουμε ότι θα βρείτε αυτές τις συμβουλές χρήσιμες και ότι εσείς και οι επισκέπτες σας θα συνεχίσετε να είστε υγιείς.

 

*Οι συμβουλές αυτές βασίζονται σε πληροφορίες του φορέα Centers for Disease Control and Prevention, που διατίθενται με ανοικτή πρόσβαση για όλους. O CDC δεν έχει εγκρίνει επισήμως τη χρήση των παραπάνω πληροφοριών και δεν συμμετέχει σε προωθητικές ενέργειες της Airbnb. Η Airbnb δεν παρέχει καμία δήλωση ή εγγύηση οποιασδήποτε μορφής, ρητή ή σιωπηρή, σχετικά με την πληρότητα, την ακρίβεια, την αξιοπιστία, την καταλληλότητα ή τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών που παρέχονται παραπάνω, για οποιονδήποτε σκοπό. Επομένως, ο βαθμός στον οποίο συμβουλεύεστε τις παραπάνω πληροφορίες επιλέγεται με αυστηρά δική σας ευθύνη.

0 Replies 0