Τι γίνεται με τις προμήθειες φιλοξενίας σας

Airbnb
Official Account

Τι γίνεται με τις προμήθειες φιλοξενίας σας

Sydney (1) (7).jpg

 

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση Ερωτήσεων και Απαντήσεων για Οικοδεσπότες στο Σίδνεϊ, ο Ben, ένας Superhost από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, έθεσε μια πολύ καλή ερώτηση: Τι γίνεται με τα χρήματα που εισπράττει η Airbnb από οικοδεσπότες και επισκέπτες ως προμήθειες υπηρεσιών; Θεωρήσαμε ότι ήταν καταπληκτική ερώτηση. Θα θέλαμε να μοιραστούμε με εσάς μερικές λεπτομέρειες από τα παρασκήνια.

 

Ως οικοδεσπότης, θα ξέρετε ότι χρεώνεστε μια προμήθεια υπηρεσιών κάθε φορά που επιβεβαιώνεται μια κράτηση ή Εμπειρία. Για τους οικοδεσπότες καταλυμάτων, το ποσό της προμήθειας είναι συνήθως 3%* και για τους οικοδεσπότες Εμπειρίας 20%. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επισκέπτες χρεώνονται και αυτοί μια προμήθεια υπηρεσιών όταν κάνουν κράτηση στην Airbnb. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη ανάλυση του μοντέλου προμηθειών στο Κέντρο Βοήθειας.

 

Τι ακριβώς γίνεται με τα χρήματα που εισπράττονται; Το ανακατανέμουμε σε τρεις μεγάλες κατηγορίες που συμβάλλουν στην υποστήριξή σας ως οικοδεσπότη/οικοδέσποινα και επιχειρηματία: υποστήριξη κοινότητας, μάρκετινγκ και ανάπτυξη προϊόντων. Παρακάτω θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι προμήθειές σας για την υποστήριξη της Airbnb:

 

 

Υποστήριξη κοινότητας

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να σας υποστηρίξουμε αν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε υποστήριξη.  Όπως αναφέραμε στην τελευταία εκδήλωση Ερωτήσεων και Απαντήσεων για Οικοδεσπότες, επενδύουμε σημαντική ποσότητα πόρων στην ομάδα Υποστήριξης της Κοινότητάς μας για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε διαθέσιμοι όταν μας χρειάζεστε και ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την ερώτηση ή τους προβληματισμούς σας απρόσκοπτα και αποτελεσματικά. Κατά το προηγούμενο έτος, για παράδειγμα:

  • Τα τελευταία χρόνια, τριπλασιάσαμε το μέγεθος της ομάδας Υποστήριξης Κοινότητας για να σας βοηθήσουμε να λάβετε απαντήσεις πιο γρήγορα, στην προτιμώμενη γλώσσα σας. (Και αυτό βοήθησε: Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των διακοπών το περασμένο έτος, το 80% των κλήσεων απαντήθηκαν σε λιγότερο από ένα λεπτό. Φέτος, δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε το ποσοστό αυτό ακόμα περισσότερο.)
  • Δημιουργήσαμε μια νέα διαδικασία ηλεκτρονικά για να σας διευκολύνουμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνομιλίας μας και να σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε αμέσως με το σωστό άτομο. Τώρα μπορείτε να βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου που χρειάζεστε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα συνομιλίας σχεδόν αμέσως.
  • Τέλος, παρουσιάσαμε νέα εργαλεία προκειμένου οι εκπρόσωποί μας να είναι σε θέση να κατανοούν εύκολα το πρόβλημα ενός οικοδεσπότη και να απαντούν αποτελεσματικά και με συνέπεια.

 

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις και να επενδύουμε στην ομάδα Υποστήριξης της Κοινότητάς μας. Συγκεκριμένα, μια βελτίωση που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο είναι ο διαχωρισμός της ομάδας σε τομείς ειδίκευσης. Αυτό θα μας βοηθήσει να σας φέρουμε σε επαφή πιο γρήγορα με το κατάλληλο άτομο για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος που σας απασχολεί. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα έξυπνο σύστημα δρομολόγησης για να στείλουμε την ερώτησή σας σε έναν εκπρόσωπο Υποστήριξης Κοινότητας, ο οποίος είναι ειδικά καταρτισμένος για να την απαντήσει. Θα παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα παγκοσμίως μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Τι άλλες ιδέες έχετε για τη βελτίωση της εμπειρίας Κοινοτικής Υποστήριξης; Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις προτάσεις σας παρακάτω, στην ενότητα σχολίων.

 

 

Μάρκετινγκ

Ένα άλλο θέμα που γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρει πολύ τους οικοδεσπότες είναι η εξασφάλιση αρκετών κρατήσεων για την υλοποίηση των προσωπικών τους στόχων. Συμβάλλουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου μέσω σημαντικών επενδύσεων στο μάρκετινγκ για τους επισκέπτες. Μέσω των ομάδων μάρκετινγκ, διασφαλίζουμε ότι επισκέπτες σε όλο τον κόσμο σκέφτονται πρώτα την Airbnb όταν οργανώνουν τις διακοπές τους. Εστιάζουμε κυρίως σε τρεις τύπους μάρκετινγκ:

  • Μάρκετινγκ σε επισκέπτες στον "πραγματικό κόσμο", μέσω παραδοσιακών διαφημιστικών μέσων (δηλαδή τηλεοπτικές διαφημίσεις, διαφημιστικές πινακίδες). Αυτές είναι συνήθως προσαρμοσμένες σε συγκεκριμένες τοπικές αγορές. Ήδη φέτος, για παράδειγμα, έγιναν σημαντικές διαφημιστικές καμπάνιες στο Μεξικό και τη Βραζιλία, και θα πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερες παγκοσμίως αργότερα μέσα στη χρονιά.
  • Μάρκετινγκ σε επισκέπτες στον "ψηφιακό κόσμο". Έχουμε επίσης συνάψει στενές συνεργασίες με τη Facebook, την Google, το κατάστημα εφαρμογών iTunes και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες για να διασφαλίσουμε ότι η Airbnb έχει ισχυρή παρουσία στους ιστότοπους όπου οι επισκέπτες μας και άλλοι ταξιδιώτες περνούν χρόνο ηλεκτρονικά. Είναι σημαντικό η Airbnb-και οι καταχωρήσεις σας- να εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν οι ταξιδιώτες θέλουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια. Γι' αυτόν τον σκοπό, διαθέτουμε εκ μέρους σας σημαντικά ποσά χρημάτων.
  • Μάρκετινγκ σε επισκέπτες μέσω καναλιών που αφορούν ειδικά την Airbnb. Ο ιστότοπος, η εφαρμογή και το email της Airbnb είναι τα άλλα κανάλια που χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε τη ζήτηση των επισκεπτών και να εξασφαλίσουμε για εσάς επιπλέον κρατήσεις. Στον ιστότοπο και την εφαρμογή, δημιουργούμε άρθρα που χρησιμεύουν ως πηγή έμπνευσης για ταξίδια και συλλογές καταχωρήσεων που αναζητούν συχνά οι ταξιδιώτες, όπως είναι οι παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες. Επίσης, στέλνουμε email υπενθύμισης κράτησης όταν οι επισκέπτες ψάχνουν έναν χώρο διαμονής αλλά δεν έχουν κάνει κράτηση ακόμη.

 

 

Ανάπτυξη προϊόντων

Τέλος, σημαντικά ποσά επενδύονται για την ανάπτυξη προϊόντων. Η Airbnb απασχολεί χιλιάδες μηχανικούς, σχεδιαστές και υπεύθυνους προϊόντων που κατασκευάζουν τα εργαλεία και τις υποδομές για την προώθηση της επιχείρησής σας. Επικεντρώνονται στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της Airbnb (διασφαλίζοντας ότι η τεχνολογική πλατφόρμα μας είναι ισχυρή, διορθώνοντας προβλήματα που προκύπτουν) και αναπτύσσουν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για να σας διευκολύνουν να φιλοξενήσετε και να επιτύχετε ως οικοδεσπότης.

 

Πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν εργαλεία που καθιστούν τις κριτικές πιο δίκαιες για τους οικοδεσπότες και την πρόσφατα ανανεωμένη λειτουργία Ταξιδιωτικών οδηγών. Η τελευταία βοηθά τους οικοδεσπότες να παρέχουν στους επισκέπτες τοπικές προτάσεις και να δημιουργούν μια συνολικά πιο φιλόξενη, αλησμόνητη εμπειρία. (Είναι επίσης πολύ διασκεδαστική στη χρήση!)

 

 

Ενημερώστε μας αν τυχόν προκύψουν άλλες ερωτήσεις σχετικά με τις προμήθειες και το πώς κατανέμονται από την Airbnb παρακάτω, στην ενότητα σχολίων. Θα θέλαμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας.

 

 

*Η προμήθεια υπηρεσιών οικοδεσπότη της Airbnb ενδέχεται να διαφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις και είναι συνήθως πιο υψηλή για οικοδεσπότες στην Ιταλία και οικοδεσπότες με Πολύ αυστηρή πολιτική ακύρωσης.

0 Replies 0