7 ΜΕΓΆΛΕΣ ΙΔΈΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΎΣ ΧΏΡΟΥΣ 0

Airbnb
Official Account

7 ΜΕΓΆΛΕΣ ΙΔΈΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΎΣ ΧΏΡΟΥΣ 0

Ο μικρός χώρος δεν σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε λίγη προσοχή στο στιλ. Αυτές οι καταχωρήσεις της Airbnb χρησιμοποιούν έξυπνες συμβουλές διακόσμησης για να κάνουν τους μικροσκοπικούς χώρους να φαίνονται μεγάλοι.

Έχετε ένα μικρό δωμάτιο, μια άδεια γωνία ή έναν γυμνό τοίχο; Αυτό είναι το καλύτερο σημείο για μια ζεστή γωνιά ή μια μικρή βινιέτα. Είτε μετατρέψετε το δικό σας σε ένα καταφύγιο γεμάτο βιβλία, μια ζεστή τραπεζαρία ή μια περιοχή με άνετα καθίσματα, ένα “δωμάτιο μέσα σε άλλο δωμάτιο” μοιάζει αμέσως να σας προσκαλεί. Και όπως δείχνουν αυτές οι καταχωρήσεις της Airbnb, δεν είναι δύσκολο να τα καταφέρετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές έξυπνες στρατηγικές στιλ.

ΙΔΈΑ 1η: ΠΕΡΙΟΧΉ ΑΝΆΓΝΩΣΗΣ

 

ABB110118NOOKS_0018.png

 

 Φωτογραφία του Paul Costello. Εικόνες προϊόντος ευγενική χορηγία των πωλητών. Επιμέλεια αγοράς: Mimi Faucett

Γιατί λειτουργεί

Ένα σύστημα με διαφορετικές αλλά κοντινές αποχρώσεις χρώματος βοηθά αυτόν τον χώρο να μοιάζει άνετος και χωρίς ακαστασία, ακόμα και όταν στα ράφια είναι στιβαγμένα πολλά αντικείμενα (βιβλία, φούρνος μικροκυμάτων, πορτρέτα), λέει η σχεδιάστρια Emily Henderson. “Οι τόνοι του κόκκινου προσθέτουν ζωή”, λέει. “Για μια πιο ήσυχη αύρα, θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε την καρέκλα με μια μπλε βελούδινη”. Προτιμάτε να παίζετε με τις αντιθέσεις; “Αντικαταστήστε το ψάθινο φωτιστικό με ένα κομψό, μεταλλικό φωτιστικό βιομηχανικού τύπου”, προτείνει ο blogger τρόπου ζωής Will Taylor.

Τοποθεσία: Νέα Ορλεάνη, abnb.co/ paulsstudio

Αποκτήστε παρόμοια εμφάνιση: Raleigh Green (τοίχοι), Goodwin Green (βιβλιοθήκη), το καθένα από 40 $ ανά 4 λίτρα περίπου, benjaminmoore.com

ΙΔΈΑ 2η: ΓΩΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΊΑΣ

 

ABB110118NOOKS_008.png

 

Τέχνη και ψυχή: Προσθέστε πινελιές χρώματος για να μην φαίνεται βαρετός ή μονότονος ένας φωτεινός λευκός χώρος, λέει η Henderson. Φωτογραφία του Patrick Butler-Madden, διακόσμηση της Laura Butler-Madden.

Γιατί λειτουργεί

Μια μεγάλη δόση συμμετρίας (αντίστοιχες καρέκλες, πανομοιότυπα μαξιλάρια) δίνει σε αυτή τη γωνία τη δική της χαρακτηριστική εμφάνιση, λέει ο Taylor. “Αν θέλετε να είστε λιγότερο τυπικοί, απλά ανακατέψτε τη διάταξη και την ποικιλία των μαξιλαριών για να μην είναι τόσο ομοιόμορφα”. Ένας πάγκος με μαξιλάρια είναι μια πρακτική επιλογή όταν ο χώρος είναι μικρός, προσθέτει η σχεδιάστρια Vanessa De Vargas. “Προσφέρει περισσότερες θέσεις και σας κάνει να θέλετε να ξαπλώσετε και να αράξετε για λίγο”.

Τοποθεσία (Airbnb Plus) Λονδίνο, abnb.co/laurasapartment

Αποκτήστε παρόμοια εμφάνιση: φωτιστικό Factory Light No. 4, από 269  $, schoolhouse.com

ΙΔΈΑ 3: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ABB110118NOOKS_007.png

 

Βοήθεια για το ράφι: “Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα συρτάρι από ένα κουτί εργαλείων”, λέει ο Superhost Jamie Kwong. “Το γυρίσαμε στο πλάι και το κρεμάσαμε στον τοίχο”. Φωτογραφία της Luisa Brimble

Γιατί λειτουργεί

Ο συνδυασμός αντίθετων χρωμάτων προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον σε έναν τοίχο που δεν έχει διαμόρφωση ή άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία, λέει η Henderson. “Μου αρέσει επίσης που οι θαλασσογραφίες εδώ δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες. Όταν η τέχνη οργανώνεται τυχαία, φαίνεται πιο φυσική και χαλαρή”. Οι διαφορετικοί τόνοι ξύλου και υφών ζεσταίνουν αυτή τη μικρή περιοχή, προσθέτει η σχεδιάστρια Sabrina Soto. “Θα μπορούσατε να το βελτιώσετε προσθέτοντας ένα φυτό εσωτερικού χώρου σε καλάθι”.

Τοποθεσία: Great Mackerel Beach, Αυστραλία, abnb.co/ingridsshack

 ΙΔΈΑ 4η: ΣΗΜΕΊΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

 

ABB110118NOOKS_0011.png

 

Για κρέμασμα: “Βρήκαμε αυτό το ράφι σε ένα ταξίδι στην Ισλανδία”, λέει η Superhost Christine Stucker. Φωτογραφία του Stewart-Schafer.

Γιατί λειτουργεί

Το κρέμασμα βιβλίων για να τα βλέπετε εύκολα είναι μια ιδιοφυής ιδέα, λέει η De Vargas. Και το ράφι συμβάλλει και ως ένα ιδιόρρυθμο γραφικό στοιχείο, επισημαίνει ο Taylor. “Λατρεύω το πλεκτό καλάθι για τη συλλογή των παιχνιδιών”, προσθέτει, “αλλά θα μπορούσατε να το αντικαταστήσετε με ένα τραπεζάκι και λάμπα αν θέλετε μια πιο ζεστή εμφάνιση με περισσότερο φως για ανάγνωση”.

Τοποθεσία: Μπρούκλιν, abnb.co/christinesbrownstone

Αποκτήστε παρόμοια εμφάνιση: Γκραβούρα περιορισμένης έκδοσης “Balance No. 2” της Lindsay Stetson Thompson, από 31 $ (σε κορνίζα), minted.com

ΙΔΈΑ 5η: ΓΩΝΙΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΊΑΣ

 

ABB110118NOOKS_004.png

 

Ωραία αντίθεση: “Λατρεύουμε την αντιπαράθεση του επιχρυσωμένου καθρέφτη και του επεξεργασμένου ξύλου”, λέει ο οικοδεσπότης Anthony D’Argenzio. Φωτογραφία από τον Martyn Thompson

Γιατί λειτουργεί

Τίποτα δεν ξεπερνά την πολυχρηστικότητα ενός ραφιού, καθρέφτη και τριάδας με κορνιζαρισμένες γκραβούρες, λέει η Griffin: Ο συνδυασμός λειτουργεί όχι μόνο ως χώρος προετοιμασίας αλλά και ως φουαγιέ. Σε αυτή την έκδοση κρεβατοκάμαρας, ο συνδυασμός ρουστίκ (ξύλινα ράφια) και εκλεπτυσμένου (καθρέφτης-αντίκα) “είναι τελειότητα”, λέει ο Lewis. “Αν δεν θέλeτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο για να κάθεστε, θα ήταν επίσης υπέροχο να στοιβάξετε μερικά βιβλία στο vintage σκαμνί”.

Τοποθεσία: Χάντσον, Νέα Υόρκη, abnb.co/hillaryshome

Αποκτήστε παρόμοια εμφάνιση: καθρέπτης Laurent, 498 $, thebellacottage.com

ΙΔΕΑ 6η: ΣΑΛΟΝΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ

 

ABB110118NOOKS_003.png

 

Τα βασικά για το κρεβάτι: Ένα κεφαλάρι με σανίδες ξύλου είναι ανοιχτό και ευάερο. Για πιο άνετη αίσθηση, δοκιμάστε ένα φουντωτό ύφασμα, λέει η σχεδιάστρια Tracy Morris. Φωτογραφία της Maria Del Rio

Γιατί λειτουργεί

Όταν έχετε περιορισμένο χώρο για χαλάρωση, μια αυστηρή παλέτα χρωμάτων, όπως ο συνδυασμός ροζ με ουδέτερο χρώμα σε αυτή τη γωνία του στούντιο (στη φωτογραφία από πάνω), μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου, λέει η σχεδιάστρια Elaine Griffin. Προτιμήστε έπιπλα με καθαρές γραμμές, επίσης. “Ένας μη ογκώδης, πτυσσόμενος καναπές χωρίς μπράτσα είναι η τέλεια επιλογή για έναν στενό χώρο”. Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε μια γραφική θέα (δεξιά), να την αναδείξετε με μια περιοχή καθισμάτων δίπλα στο παράθυρο, λέει η σχεδιάστρια Amber Lewis. Αυτή έχει εμπλουτιστεί με μαλακά υφάσματα και σταθεροποιείται χάρη σε ένα σύμπλεγμα τέχνης τοίχου.

Τοποθεσία: Twentynine Palms, Καλιφόρνια (πάνω),abnb.co/tienlynstinyhome, Salangen, Νορβηγία (δεξιά), abnb.co/melissascabin

Αποκτήστε παρόμοια εμφάνιση: Σκαμπό Bumper large ottoman, 299 $, bludot.com

 ΙΔΈΑ 7η: ΞΕΝΏΝΑΣ

 

ABB110118NOOKS_002.png

 

Μαύρη μαγεία: “Διαλέξαμε σκούρα μαξιλάρια με λεπτή υφή για να αναδείξουμε το λευκό του τοίχου”, λέει η Superhost Brandi Boblett. Φωτογραφία της Brandi Boblett

Γιατί λειτουργεί

Τα στερεωμένα στον τοίχο ράφια ελευθερώνουν χώρο στο πάτωμα, οπότε αποτελούν τα καλύτερα κομοδίνα σε στριμωγμένα διαμερίσματα, λέει η Griffin. Εάν τα ράφια είναι κοντά, “σκεφτείτε να προσθέσετε άλλο ένα κάτω από το καθένα για να ακουμπάτε ένα τηλέφωνο ή νερό”, λέει η Soto. Χωρίς χώρο για φωτιστικά, ο φωτισμός πάνω από το κρεβάτι είναι απαραίτητος, λέει η Griffin. “Απλά βεβαιωθείτε ότι το φωτιστικό τοίχου είναι αρκετά ψηλά ή ότι το κρεβάτι έχει απόσταση από τον τοίχο, για να αποφύγετε τα χτυπήματα στο κεφάλι τη νύχτα”.

Τοποθεσία: Ατλάντα, abnb.co/brandystinyhome

Αυτή η ιστορία γράφτηκε από την Betsy Goldberg, αναπληρώτρια συντάκτρια του περιοδικού της Airbnb και παρουσιάστηκε στο τεύχος του Χειμώνα 2018.

κύρια φωτογραφία: Φωτογραφία της Anniken Zahl Furunes

1 Reply 1
Gaby
Administrator
Administrator
London, United Kingdom

test

-----

 

Por favor consulte as Normas da comunidade