Συμβουλές για να δημιουργήσετε μια μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση για την καταχώρησή σας

Airbnb
Official Account

Συμβουλές για να δημιουργήσετε μια μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση για την καταχώρησή σας

Superhost URL.jpg

 

Εσείς ξέρετε πόσο μοναδικός είναι ο χώρος σας, αλλά μπορεί να σας είναι δύσκολο να τον κάνετε να ξεχωρίσει μεταξύ των εκατομμυρίων καταχωρήσεων στην Airbnb. Ένας εύκολος τρόπος για να προσεγγίσετε περισσότερο κόσμο για την καταχώρησή σας είναι να δώσετε ένα ξεχωριστό όνομα στον χώρο σας και να εξατομικεύσετε την καταχώρησή σας, δημιουργώντας έναν προσωπικό σύνδεσμο, μια μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα της ιδιοκτησίας σας και διευκολύνει τους πιθανούς επισκέπτες να βρουν τον χώρο σας και να κάνουν κράτηση.

 

Για να ξεκινήσετε, σας αποκαλύπτουμε τι ενέπνευσε μερικές από τις πιο δημιουργικές εξατομικευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν φτιάξει οικοδεσπότες μέχρι στιγμής, μαζί με τις κορυφαίες συμβουλές τους.

Ποιος μπορεί να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνση;

Κάθε οικοδεσπότης στην Airbnb μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ηλεκτρονική διεύθυνση για την καταχώρησή του. Η σελίδα δημιουργίας εξατομικευμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης διατίθεται και στις 62 γλώσσες που υποστηρίζονται από την Airbnb, αλλά οι σύνδεσμοι είναι διαθέσιμοι μόνο με αγγλικούς χαρακτήρες.

 

Αν κάποιος χρήστης θέλει να περιηγηθεί στην καταχώρησή σας μπορεί να πληκτρολογήσει τον μοναδικό σύνδεσμό σας στη γραμμή διευθύνσεών του. Ο σύνδεσμος θα τον ανακατευθύνει στον προεπιλεγμένο σύνδεσμο της καταχώρησής σας στην Airbnb που τελειώνει με μια σειρά αριθμών. Επομένως, μη μπερδευτείτε αν η εξατομικευμένη διεύθυνσή σας αλλάξει στη γραμμή διευθύνσεων.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνση;

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από φίλους ή συγγενείς να μοιραστούν τα αγαπημένα στοιχεία τους για την ιδιοκτησία σας και αναλογιστείτε τις ιδέες τους. "Έγινε σίγουρα μια συζήτηση με ανταλλαγή ιδεών", λέει η Superhost Priscilla, από την Ατλάντα, η οποία δημιούργησε μοναδικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τις τρεις ιδιοκτησίες της: blue-atlanna, yellow-atlanna και visitatlanna (πρόκειται για καταχώρηση Airbnb Plus).

 

"Στην Ατλάντα, οι ντόπιοι δεν προφέρουν το όνομα της πόλης 'Ατλάντα' αλλά χρησιμοποιούν κάποια απόδοση του 'Ατλάννα' ή του 'Ατλάνα'", λέει η Priscilla. "Μαζί με τον καλύτερο φίλο μου, τον Johnny, σκεφτήκαμε το 'Επισκεφτείτε την Ατλάννα', επειδή είναι κυριολεκτικό αλλά και λίγο αστείο, ώστε να δημιουργήσουμε μια επωνυμία. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα δύο πολύχρωμα διαμερίσματά της στην καρδιά του Μίνταουν Ιστ, καθένα από τα οποία έχει ένα αυθεντικό όνομα που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα του.

Πώς δημιουργώ τη μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνσή μου;

Ακολουθήστε αυτά τα τρία απλά βήματα: 

  1. Μεταβείτε στην ενότητα Καταχωρήσεις στην εφαρμογή της Airbnb ή στον ιστότοπο της Airbnb.
  2. Κάντε κλικ στην καταχώρηση για την οποία θα θέλατε να δημιουργήσετε τη δική σας ηλεκτρονική διεύθυνση.
  3. Μεταβείτε με κύλιση προς τα κάτω περνώντας από τις ενότητες φωτογραφίας και τοποθεσίας μέχρι την ενότητα "Εξατομικευμένο Σύνδεσμος" όπου θα κάνετε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία για να δημιουργήσετε τον σύνδεσμό σας.

Τι πρέπει να κάνω με την εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνσή μου;

Οι επιλογές σας για τον εξατομικευμένο σύνδεσμό σας μπορούν να αποτελέσουν έναν τρόπο να τραβήξετε το ενδιαφέρον και να αποκαλύψετε λίγα περισσότερα για την προσωπικότητά σας ως οικοδεσπότης. Όπως και ο τίτλος της καταχώρησής σας στην Airbnb, η εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνσή σας θα πρέπει να είναι σύντομη. Ο μέγιστος αριθμός των χαρακτήρων είναι 100 αλλά αν ο σύνδεσμος είναι πιο σύντομος, θα τον θυμούνται πιο εύκολα.

 

Ζητήσαμε από ορισμένους Superhost που έχουν ήδη δημιουργήσει τις εξατομικευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους να μοιραστούν την έμπνευση πίσω από τα συναρπαστικά ονόματα που επέλεξαν. Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές τους για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης:

 

  • Βρείτε έναν τρόπο να γίνει αξιομνημόνευτη. "Θέλαμε έναν εξατομικευμένο σύνδεσμο που να είναι αξέχαστος και αρκετά σύντομος για να τον διαδίδουμε στον κόσμο", λέει ο Superhost Steve από το Γουίντερ Παρκ του Κολοράντο. Η πηγή έμπνευσής του ήταν το πανύψηλο άγαλμα που βρίσκεται έξω από το σπίτι του (με πέντε υπνοδωμάτια) και το οποίο αντικατοπτρίζει μια αρκούδα με ύψος 6 μέτρα και είναι σκαλισμένο από έναν κορμό δέντρου. "Ήθελα να είμαι από τους πρώτους που θα επέλεγαν τον εξατομικευμένο σύνδεσμο [bear-shadow] πριν το κάνει κάποιος άλλος", αναφέρει.
  • Επισημάνετε κάτι μοναδικό στον χώρο σας. Για παράδειγμα, το alohamaui είναι μια ιδιοκτησία στο πρόγραμμα Airbnb Plus στη μέση της παραλίας στο Νότιο Μάουι της Χαβάης. Η εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνση λέει στους επισκέπτες σε ποιο νησί βρίσκεται το διαμέρισμα και "αλόχα", τη χαβανέζικη λέξη για το "γεια σας", καθώς και για την αγάπη, την ειρήνη και τη συμπόνια. Έχει μια παιχνιδιάρικη νότα.
  • Αγκαλιάστε τη δημιουργική πλευρά σας. Δεν χρειάζεται να είστε απόλυτα κυριολεκτικός/ή. Για παράδειγμα, το mojavemoon είναι ένα κατάλυμα με δύο υπνοδωμάτια στη Γιούκα Βάλεϊ της Καλιφόρνια, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι. Αυτή η εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνση αναφέρεται στη θέση του καταλύματος στην έρημο Μοχάβε, η οποία είναι ιδανική για να ατενίζετε τα αστέρια.
  • Διαμορφώστε τις προσδοκίες των επισκεπτών με επίθετα. Στο Λονδίνο, το atmospheric-bloomsbury-flat είναι ένα δυάρι διαμέρισμα γεμάτο φυσικό φως, με ένα γραφείο με θέα στο καταπράσινο πάρκο Μπλούμσπερι. Η αναφορά της γειτονιάς με την υποβλητική χρήση της λέξης "ατμοσφαιρικό" ("atmospheric") βοηθά τους πιθανούς επισκέπτες να φανταστούν αμέσως τη διαμονή τους.
  • Μη χρησιμοποιείτε πολύ τους αριθμούς. Όλες οι εξατομικευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον ένα γράμμα, αλλά επειδή ο προεπιλεγμένος σύνδεσμος της καταχώρησης στην Airbnb τελειώνει αυτόματα με μια σειρά αριθμών, προτιμήστε τις λέξεις. Μπορείτε να προσθέσετε έναν ή δύο αριθμούς στην εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνσή σας, ειδικά αν αναφέρονται στον αριθμό υπνοδωματίων ή σε κάτι ιστορικό σχετικά με τον χώρο σας, όπως το έτος κατασκευής του.
  • Προωθήστε ευρέως την εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνσή σας. Ορισμένοι δημιουργικοί τρόποι κοινοποίησης του εξατομικευμένου συνδέσμου σας περιλαμβάνουν την εκτύπωσή του σε επαγγελματικές κάρτες, την προσθήκη του στην υπογραφή του email σας, την καταχώρησή του στη σελίδα προφίλ σας στο Instagram και σε άλλους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ανάρτησή του σε οποιοδήποτε άλλο υλικό μάρκετινγκ έχετε για την καταχώρησή σας. Η Superhost Callie από το Ντουλουθ της Τζόρτζια, λέει ότι η μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνσή της (schoolhousecottage) έχει κάνει τη ζωή της πιο εύκολη. "Τη χρησιμοποιώ στο Instagram μου", αναφέρει. "Είναι πολύ πιο εύκολο να έχουμε αυτόν τον σύνδεσμο παρά να χρησιμοποιούμε ολόκληρο τον προεπιλεγμένο σύνδεσμο".
  • Μην υποτιμάτε την προώθηση που γίνεται από στόμα σε στόμα. "Η μαμά μου γράφει [ένα ετήσιο] χριστουγεννιάτικο γράμμα", λέει η Callie. "Τα τελευταία δύο χρόνια, ήθελε την ηλεκτρονική διεύθυνση για [την καταχώρησή μου στην Airbnb]. Φέτος, ήταν πολύ πιο εύκολο γιατί είχα τον εξατομικευμένο σύνδεσμο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την έντυπη προώθηση: "Επίσης μπορώ να προωθήσω την καταχώρησή μου προφορικά όταν μιλάω με φίλους ή βγαίνω για φαγητό", προσθέτει η Callie.
  • Να έχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε. Η πλήρης πολιτική βρίσκεται εδώ, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λέξεις στους συνδέσμους, όπως "επαληθευμένη" ή "Airbnb". Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερους από τρεις χαρακτήρες, όπως και ούτε σύμβολα ή σημεία στίξης (εκτός από παύλες). Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γενικούς τύπους ιδιοκτησίας ή τοποθεσίες στον σύνδεσμο, όπως τα εξής: διαμέρισμα, ξυλόσπιτο, Παρίσι, Μεξικό κ.ο.κ. δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτές τις λέξεις. Το να βρείτε τι να προσθέσετε είναι το διασκεδαστικό κομμάτι!

 

Μια εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνση μπορεί να διευκολύνει τους επισκέπτες να βρίσκουν την καταχώρησή σας και το να έχετε έναν τέτοιο σύνδεσμο μπορεί να είναι ένας ακόμη τρόπος για να ξεχωρίζετε ως οικοδεσπότης. Ή όπως λέει ο  Superhost John, ο οποίος επέλεξε το alohamaui: "Είναι ωραίο να μπορείτε απλά να παρέχετε σε κάποιον έναν σύνδεσμο που είναι εύκολο να τον θυμάται, παρά ένα μάτσο αριθμούς".

 

Είστε έτοιμος/η να δημιουργήσετε την εξατομικευμένη ηλεκτρονική διεύθυνσή σας; Ανυπομονούμε να μάθουμε τι επινοήσατε. Για περισσότερη έμπνευση, δείτε πώς ένας Superhost προσέλκυσε περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στο Instagram με έξυπνο όνομα και στρατηγική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Προσαρμόστε τον σύνδεσμό σας στα μέτρα σας

 

0 Replies 0