Binnenkort: reisverzekering voor Airbnb-gasten

Airbnb
Official Account

Binnenkort: reisverzekering voor Airbnb-gasten

Travel.jpg

Het overkomt ons allemaal wel eens: door een noodgeval of een andere onvoorziene situatie moeten we een reis afbreken of eerder naar huis. In zulke gevallen is het lastig om een restitutieverzoek van een gast af te wijzen. Als host wil je aan de ene kant begrip tonen, maar aan de andere kant moet er wel brood op de plank komen en wil je slechte recensies vermijden.

 

Om jou en je gasten hierin tegemoet te komen, gaan we een reisverzekering aanbieden. Gasten kunnen die dan afsluiten voor bepaalde gebeurtenissen die buiten de annuleringsvoorwaarden van hun host vallen. In de loop van de komende weken kunnen gasten in de Verenigde Staten*, het Verenigd Koninkrijk**, Duitsland, Spanje, Italië, Ierland, Nederland, Oostenrijk en Portugal*** deze reisverzekering toevoegen aan een reis op Airbnb.

 

Wanneer gasten vervolgens om een verzekerde reden moeten annuleren, krijgen hosts hopelijk minder vaak te maken met gasten die een restitutie vragen om een reden die niet onder hun annuleringsvoorwaarden valt. In het Informatiecentrum vind je meer informatie.

 

Heb jij ooit meegemaakt dat een gast op het laatste moment annuleerde? Deel hieronder hoe je dat hebt aangepakt.

 

"*Voor gasten in de VS wordt de reisverzekering aangeboden door Airbnb Insurance Agency LLC en afgesloten bij Generali US Branch.
**Voor gasten in het Verenigd Koninkrijk wordt de reisverzekering afgesloten bij Europ Assistance S.A. Europ Assistance S.A. en wordt deze geautoriseerd en gereguleerd door de afdeling Service des Affaires van de Direction du Trésor van het Franse Ministère de l'Economie et des Finances. Geautoriseerd door de Prudential Regulation Authority (VK). Onder voorbehoud van regelgeving door de Financial Conduct Authority en van beperkte regelgeving door de Prudential Regulation Authority in het Verenigd Koninkrijk. De aard en omvang van de consumentenbescherming kunnen afwijken van die voor bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Op de website van de Financial Conduct Authority staat meer informatie over de regeling voor tijdelijke vergunningen, op grond waarvan in de EER gevestigde bedrijven in afwachting van volledige toestemming tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen opereren. De reisverzekering wordt geregeld door Airbnb UK Services Limited. Airbnb UK Services Limited is een aangestelde vertegenwoordiger van Aon UK Limited, die door de Financial Conduct Authority is geautoriseerd en wordt gereguleerd. Het FCA-registernummer van Aon UK Limited is 310451. Je kunt dit controleren in het Financial Services Register of door te bellen naar 0800 111 67 68. De reisverzekering is beschikbaar voor gasten van 18 jaar en ouder. De volledige algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing. FP.AFF.320.LC.

***Voor gasten in de EU wordt de reisverzekering afgesloten bij Europ Assistance S.A., dat opereert vanuit de vestiging in Ierland. Europ Assistance S.A. is geautoriseerd door de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR) in Frankrijk en wordt gereguleerd door de Central Bank of Ireland voor gedragsregels. De reisverzekering wordt aangeboden door de verzekeringstussenpersoon Aon Iberia Correduria de Seguros y Reaseguros S.A.U. en bijgestaan door Airbnb Marketing Services S.L.U. als externe partner. De vestigingsplaats van Aon is aan de C/ Rosario Pino, nr. 14-16, C.P. 28020 in Madrid, Spanje. Aon is ingeschreven in het handelsregister van Madrid op blad M-19857, deel 1577, bladzijde 122, fiscaal identificatienummer A-28109247, en is ingeschreven in het register van verzekerings- en herverzekeringsdistributeurs van het directoraat-generaal Verzekeringen en pensioenfondsen onder nummer J-0107. Aon heeft de financiële draagkracht en de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering zoals bepaald in het Spaanse Koninklijk Wetsbesluit 3/2020. De verzekeringsuitkeringen en -diensten worden algemeen beschreven en zijn onderworpen aan bepaalde voorwaarden en uitsluitingen.

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf