Binnenkort: reisverzekering voor Airbnb-gasten

Administrator
39 Keer bekeken

Travel.jpg

Het overkomt ons allemaal wel eens: door een noodgeval of een andere onvoorziene situatie moeten we een reis afbreken of eerder naar huis. In zulke gevallen is het lastig om een restitutieverzoek van een gast af te wijzen. Als host wil je aan de ene kant begrip tonen, maar aan de andere kant moet er wel brood op de plank komen en wil je slechte recensies vermijden.

 

Om jou en je gasten hierin tegemoet te komen, gaan we een reisverzekering aanbieden. Gasten kunnen die dan afsluiten voor bepaalde gebeurtenissen die buiten de annuleringsvoorwaarden van hun host vallen. In de loop van de komende weken kunnen gasten in de Verenigde Staten*, het Verenigd Koninkrijk**, Duitsland, Spanje, Italië, Ierland, Nederland, België, Oostenrijk en Portugal*** deze reisverzekering toevoegen aan een reis op Airbnb.

 

Wanneer gasten vervolgens om een verzekerde reden moeten annuleren, krijgen hosts hopelijk minder vaak te maken met gasten die een restitutie vragen om een reden die niet onder hun annuleringsvoorwaarden valt. In het Informatiecentrum vind je meer informatie.

 

Heb jij ooit meegemaakt dat een gast op het laatste moment annuleerde? Deel hieronder hoe je dat hebt aangepakt.

 

"*Voor gasten in de VS wordt de reisverzekering aangeboden door Airbnb Insurance Agency LLC en afgesloten bij Generali US Branch.
**Voor gasten in het Verenigd Koninkrijk wordt de reisverzekering afgesloten bij Europ Assistance S.A. Europ Assistance S.A. en wordt deze geautoriseerd en gereguleerd door de afdeling Service des Affaires van de Direction du Trésor van het Franse Ministère de l'Economie et des Finances. Geautoriseerd door de Prudential Regulation Authority (VK). Onder voorbehoud van regelgeving door de Financial Conduct Authority en van beperkte regelgeving door de Prudential Regulation Authority in het Verenigd Koninkrijk. De aard en omvang van de consumentenbescherming kunnen afwijken van die voor bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Op de website van de Financial Conduct Authority staat meer informatie over de regeling voor tijdelijke vergunningen, op grond waarvan in de EER gevestigde bedrijven in afwachting van volledige toestemming tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen opereren. De reisverzekering wordt geregeld door Airbnb UK Services Limited. Airbnb UK Services Limited is een aangestelde vertegenwoordiger van Aon UK Limited, die door de Financial Conduct Authority is geautoriseerd en wordt gereguleerd. Het FCA-registernummer van Aon UK Limited is 310451. Je kunt dit controleren in het Financial Services Register of door te bellen naar 0800 111 67 68. De reisverzekering is beschikbaar voor gasten van 18 jaar en ouder. De volledige algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing. FP.AFF.320.LC.

***Voor gasten in de EU wordt de reisverzekering aangeboden door de verzekeringstussenpersoon Aon Iberia Correduria de Seguros y Reaseguros S.A.U., voor bepaalde activiteiten bijgestaan door externe partner Airbnb Marketing Services S.L.U.

De verzekeringsuitkeringen en -diensten worden algemeen beschreven en zijn onderworpen aan bepaalde voorwaarden en uitsluitingen."

Labels (1)
0 reacties
Begin een gesprek