Een samenvatting van de luistersessies van vorige week

Airbnb
Official Account

Een samenvatting van de luistersessies van vorige week

Vorige week hebben we opnieuw een aantal luistersessies georganiseerd. We willen namelijk graag weten wat jullie ons aanraden en tegelijkertijd duidelijk maken dat we jullie feedback heel serieus nemen. Bovendien kunnen jullie tijdens dit soort sessies rechtstreeks met ons en jullie collega's praten. Een korte communicatielijn was altijd al belangrijk, maar nu de COVID-19-pandemie aanhoudt al helemaal. We beseffen dat Airbnb-hosts een zware en onzekere tijd doormaken, daarom zijn we dag en nacht in touw om jullie zo goed mogelijk te helpen.

 

We willen hierbij alle hosts bedanken die aan de luistersessies hebben meegedaan en hun feedback hebben gegeven. Dit zijn de vijf belangrijkste punten uit de sessies van vorige week:

 

  • Jullie hebben vragen over onze Voorwaarden bij verzachtende omstandigheden, en vanwege alle annuleringen hebben jullie nu minder of geen inkomsten. Jullie wilden weten wat Airbnb gaat doen om jullie door deze zware tijd heen te helpen en opperden onder meer een wijziging van de voorwaarden, een werkloosheidsuitkering en een noodfonds waar gasten geld in kunnen storten. Jullie wilden ook weten hoe we onze Voorwaarden bij verzachtende omstandigheden precies bepalen. 

 

  • Jullie willen meer duidelijkheid over de plaatselijke wet- en regelgeving en het beleid van Airbnb, en ook meer hulp om daar wijs uit te worden.
    De financiële ondersteuningsmaatregelen voor kleine ondernemers verschillen enorm per land. Jullie hebben ons gevraagd om jullie beter te informeren over wat jullie als host kunnen verwachten, en ook om jullie belangen beter te behartigen. Verder wilden jullie weten hoe het zit met het ontvangen van gasten wanneer de overheid opdraagt om zoveel mogelijk thuis te blijven of zelfs een quarantainemaatregel oplegt. Jullie hebben ons ook allerlei goede suggesties aan de hand gedaan voor het afhandelen van annuleringen en restituties.

 

 

 

  • Jullie willen betere tools om tijdens de pandemie te kunnen blijven verhuren.
    Jullie hadden allerlei goede ideeën over hoe Airbnb hierbij kan helpen, zoals hulp bij de marketing van jullie accommodatie en een tijdelijke verlaging van de servicekosten voor gasten om meer reserveringen binnen te halen.

 

  • Jullie willen vooral in deze tijd meer richtlijnen, plus informatie die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat.
    Veel hosts vroegen bijvoorbeeld om één gestandaardiseerde COVID-19-checklist voor het schoonmaken van hun accommodatie en wilden ook graag meer bij de besluitvorming worden betrokken. (Die schoonmaakchecklist is er inmiddels.)

 

Jullie hebben ons ook goede feedback gegeven over de luistersessies zelf, en dan met name hoe die beter kunnen. In de toekomst gaan we dan ook vaker gesprekken in kleiner verband organiseren.

Er waren ook hosts die ons en hun collega's een hart onder de riem staken. Deze twee citaten vonden we zelf heel bemoedigend: 

  • "Jongens, laten we één front vormen en hier iets van leren. Dit is een geweldige groep, dus ook als we elkaar alleen maar een hart onder de riem kunnen steken, helpt dat vast om deze zware en eenzame tijd door te komen."

 

  • "Bedankt voor het organiseren van deze sessie. Ik weet dat het in crisistijd niet meevalt om te bedenken wat je moet doen, dus ik waardeer het enorm dat ik hier kon aanhaken. Ik vind deze community echt geweldig!"

 

We willen nogmaals alle hosts bedanken die hebben meegedaan. Jullie hebben ons laten weten dat jullie echt iets aan deze luistersessies hebben, en wij willen graag input van zoveel mogelijk hosts. Daarom organiseren we de komende weken nog meer sessies. De datums volgen binnenkort. 

 

Als je in de tussentijd met andere hosts over COVID-19 wilt praten, kun je terecht op ons speciale Communitycentrum-forum. We kijken daar zelf ook regelmatig voor feedback en tips.

 

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf