[FESTIVAL] Het verhaal van onze expansie

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

[FESTIVAL] Het verhaal van onze expansie

Orange room.jpeg

Screenshot 2022-08-30 at 15.55.13.png

Dit thema maakt deel uit van het Communitycentrum Hospitality Festival. Het originele topic werd gepubliceerd op de Italiaanse Communitycentrum door @Pietro44 , en is door ons vertaald.

 

------------------------------------------------------

 

Hier vertellen we je over ons en onze drie kamers die we via Airbnb verhuren in het huis waarin we wonen.

Ongeveer zeven jaar geleden keerden Peter, zijn zoon en ik terug naar het huis waar Peter was geboren, omdat zijn moeder niet meer zelfstandig kon wonen en onze aanwezigheid gewenst was: ze leefde in haar eigen wereld, als een eenjarig meisje. Wel altijd vredig en met een lach op haar gezicht, wat fijn was voor ons allemaal. 

 

Het was een groot huis dat door zijn grootvader na de oorlog was gekocht.

We hadden twee lege, ongebruikte kamers en besloten Airbnb eens te proberen, waar we wel eens van gehoord hadden. We zetten alles op alles om de kamers gezellig te maken. In het huis waren twee badkamers, waarvan slechts één met een douche. De douche in de badkamer tussen die twee kamers en onze kamer moesten we dus delen.

 

Zo ging het sinds september 2016.

 

Nadat de nieuwigheid eraf was en de spanning van vreemden in je huis hebben wat was gezakt, kwamen we erachter hoe mooi het was om gasten te ontvangen.

 

We hebben met vrouwen en mannen van over de hele wereld en van alle lagen van de bevolking gepraat, gegeten en koffie gedronken: wit, zwart, hetero- of homoseksueel, biseksueel, afgestudeerden*, ingenieurs*, handelaren*, bedienden*, studenten* en meer.

 

Allemaal mooie mensen die ons verrijkt hebben met hun verhalen. Iemand die in Australië is geboren met Hongaarse ouders en in Japan woont. Iemand met een Kroatische moeder en Griekse vader die in Canada is geboren en nu in Berlijn woont. Te veel fascinerende situaties om op te noemen.

In 2021 hebben we het hele appartement gerenoveerd (dankzij een erfenis) en nu hebben we 3 kamers, elk met een eigen badkamer met alles erop en eraan, en een complete badkamer voor onszelf.

 

Uit de recensies kunnen we opmaken dat gasten tevreden zijn (dat was ook voor de renovatie al zo). Het gaat dan om hele normale dingen, die we eigenlijk vanzelfsprekend vinden. Een fatsoenlijke en schone kamer met gestreken lakens, airconditioning en verwarming, drie handdoeken per gast, het welkomstpakket met thee, koekjes, een waterkoker en water (die in Florence drinkbaar is), en een snoepje op de kussens. We plaatsen drie vuilnisbakken voor het scheiden van afval, met uitleg in zeven verschillende talen. Gasten hebben met een magneetkaart toegang tot hun kamer en elektriciteit. Zo hebben we het probleem opgelost dat gasten soms de lampen en airconditioning aanlieten terwijl ze Florence in gingen.

 

Vanwege de pandemie raken we na vertrek van gasten niets aan en plaatsen we, in aanvulling op het aangescherpte schoonmaakprotocol in vijf stappen van Airbnb, een UV-C-lamp in de kamer, die bacteriën, virussen en andere micro-organismen vernietigt, ze onschadelijk maakt en reproductie voorkomt. Dit doen we voor de veiligheid van onze gasten maar ook onszelf.

 

Wat de beveiliging betreft hebben we nog nooit een probleem gehad met de ongeveer 1300 personen die we tot nu toe hebben ontvangen. Maar het Airbnb-platform biedt een goede ondersteuning met documenten, e-mails, berichten, enz. Waarschijnlijk zijn gasten gelijk respectvol voor een woning waar de host ook zelf woont, misschien nog wel meer dan als ze alleen in een woning verblijven.

 

We hebben gemerkt dat gasten ons advies over interessante maar minder bekende plekken om te bezoeken of te gaan eten (restaurants waar wij ook naartoe gaan) zeer waarderen. Dat kan gaan om waar je een broodje koopt, een typisch Florentijns product of waar je de spullen kunt vinden waar gasten naar op zoek zijn.

 

Wij maken ons verstaanbaar, ook al spreken we bescheiden Engels of Spaans. Google Vertalen helpt ons daarbij. 

 

We vinden het verder erg belangrijk om altijd een glimlach op ons gezicht te hebben. Gelukkig hebben we die al van nature.

 

 

 

Quincy_1-1661871114706.jpeg

 

Quincy_2-1661871114745.jpeg

 

Quincy_3-1661871114859.jpeg

 

Quincy_4-1661871114964.jpeg

 

Quincy_5-1661871114761.jpeg

 

Quincy_6-1661871114839.jpeg

 

Quincy_7-1661871114808.jpeg

 

Quincy_0-1661871114810.jpeg

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf