Mocht je het gemist hebben: drie belangrijke productupdates

Airbnb
Official Account

Mocht je het gemist hebben: drie belangrijke productupdates

AB123472831.jpg

 

Je hebt ons laten weten dat we je beter op de hoogte moeten houden van de wijzigingen die we aanbrengen in functies, tools en beleidsregels die van invloed zijn op je verhuurervaring. We zijn het met je eens. Bekijk onze nieuwe 'Mocht je het gemist hebben'-serie, een regelmatige update die verhuurders zoals jij helpt bij het begrijpen van de verbeteringen die onze product- en engineeringteams bij Airbnb doorvoeren. Hierin delen we onder andere veranderingen voor verhuurders en gasten, omdat we weten dat beide van invloed zijn op je verhuuractiviteiten. Lees verder om te zien waar onze teams deze maand aan hebben gewerkt.

 

Gasten kunnen effectiever advertenties vergelijken

Het is je misschien opgevallen dat we een nieuwe weergave van beoordelingen testen, in plaats van de huidige sterrenbeoordeling. Gasten zien nu je algehele beoordeling in de vorm van een getal met twee decimalen (bijvoorbeeld 3,82 of 4,79). Deze nieuwe weergave heeft geen invloed op je beoordeling of het algehele beoordelingssysteem. We hebben alleen aangepast hoe gasten je beoordeling zien.

 

Waarom deze wijziging? Ons onderzoek toonde aan dat het moeilijk was voor gasten om het verschil te zien tussen de sterrenbeoordelingen. Met een sterrenbeoordeling die werd afgerond op het dichtstbijzijnde halve punt, zagen gasten al die advertenties als 4,5 of 5 sterren, wat ze te vaag vonden. Ze wilden graag meer details alvorens een reservering te maken. Met onze nieuwe numerieke beoordelingsweergave hebben gasten nu een nauwkeurigere manier om advertenties te vergelijken, wat hen meer vertrouwen geeft om op de knop 'reserveren' te klikken.  

 

Updates van werk- en gezinscollecties

Vorig jaar zijn we begonnen met de werk- en gezinscollecties, groepen advertenties om zakenreizigers en gezinnen aan te trekken. Om aan de behoeften van reizigers te voldoen, vroegen we je om specifieke voorzieningen op te nemen, zoals zelf inchecken en een laptopvriendelijke werkplek voor zakenreizigers, en een tv en keuken voor gezinnen. Velen van jullie hebben ons sindsdien laten weten dat jullie sommige van de toelatingscriteria voor deze collecties niet begrijpen of er niet mee eens zijn.

 

We kunnen ons vinden in deze feedback. In plaats van je te vragen voorzieningen toe te voegen die je in staat stellen om 'deel te nemen' aan de collecties, vertrouwen we nu op beoordelingen van erkende zakenreizigers om ons te laten weten welke advertenties goed binnen een collectie passen. Op basis van die beoordelingen komen we dan uit bij advertenties met topbeoordelingen. Gasten kunnen nu bijvoorbeeld zoeken naar een accommodatie wanneer ze voor hun werk reizen door de optie 'Zakenreis' te selecteren. In de resultaten staan ruimtes met hoge beoordelingen van andere zakenreizigers die zochten op basis van vergelijkbare criteria. We zijn nog aan het nadenken over hoe we de beste advertenties voor gezinnen uit kunnen lichten.

 

 

In het kort: minder werk voor jou en geen subjectieve checklists meer voor voorzieningen. Onze slimmere algoritmes zorgen ervoor dat je advertentie nog steeds de juiste gasten voor jouw ruimte bereikt.

 

Je nieuwe dashboard voor verhuurders

We werken continu om van je dashboard een plek te maken die jou helpt bij het beheren van je verhuuronderneming, het coördineren en communiceren met je gasten en het doorgroeien als verhuurder.

 

Op basis van je recente feedback vernieuwen we je dashboard met vier belangrijke updates:

  • Makkelijker te vinden informatie: belangrijke informatie, zoals aanvragen en informatieverzoeken van gasten, verschijnt nu altijd bovenaan je dashboard.
  • Opvallende updates: het laatste nieuws over de nieuwe tools en updates van Airbnb wordt nu altijd bovenaan weergegeven om je op de hoogte te houden.
  • Duidelijke prestatiegegevens: een momentopname van je prestaties (algehele beoordeling, recensies, responsgraad, inkomsten en meer) is nu groter en duidelijker.
  • Relevantere tips: je kunt de tips die we delen nu afwijzen als ze niet nuttig voor je zijn. Dan zie je enkel nog tips die belangrijk voor jou zijn.

 

Deze veranderingen worden geleidelijk doorgevoerd, waardoor niet alle verhuurders er direct toegang tot hebben. Verhuurders die professionele verhuurtools gebruiken, krijgen deze dashboardupdates helemaal niet. We hopen dat deze verbeteringen het voor jou makkelijker maken om te verhuren. Veel plezier met verhuren!

6 Antwoorden 6
Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

Hallo @Airbnb 

 

We zijn benieuwd!

Cor3
Level 10
Langerak, South Holland, Netherlands

Hi @Airbnb,

 

Ik heb ondertussen wel geconstateerd, dat de gezinscollectie nu zo’n beetje helemaal verdwenen is.

Eerst zag ik het aantal 5-sterren recensies van gezinnen (in mijn dashboard) snel dalen. Terwijl dat absoluut niet zo was.

En nu is het hele filter verdwenen.

Ook is de voortgang aangaande de gezinscollectie nu verdwenen?

 

Jammer hoor.

Joke15
Level 2
Kockengen, Netherlands

Is inderdaad jammer, gezinnen zijn een hele belangrijke doelgroep!

Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Airbnb @Joke15 @Cor3 

 

Ja dat vinden wij ook, wij hebben ook regelmatig gezinnen te gast en zijn daar altijd blij mee, jammer!

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Hallo, voor degenen die het nog niet gelezen hebben, klik hier om de Airbnb update over recensies te lezen.

 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Cor3
Level 10
Langerak, South Holland, Netherlands

Hi @Quincy,

 

Was mij reeds bekend 🙂

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf