Mocht je het gemist hebben: een update over recensies, de Verhuurdersgarantie en meer

Airbnb
Official Account

Mocht je het gemist hebben: een update over recensies, de Verhuurdersgarantie en meer

Airbnb_Milan_.jpg

 

We willen graag met je delen waar we de laatste maanden aan hebben gewerkt. Zo doen we nu nog beter ons best om inconsistente recensies aan te pakken (op basis van jullie feedback) en bieden we nieuwe tools voor aanbiedingen waarmee je jouw advertentie extra kunt laten opvallen. Lees verder voor meer informatie.

Een recensie-update op basis van jullie feedback

Eind vorig jaar kondigden we een nieuwe tool aan die inconsistente recensies gaat aanpakken. Het werkt als volgt: als een gast je een vijfsterrenbeoordeling geeft in elke categorie (netheid, prijs-kwaliteitsverhouding, enz.) maar slechts één, twee of drie sterren als algemene beoordeling, dan krijgt de gast een venster te zien met de vraag of ze dit willen corrigeren.

 

We hebben veel goede feedback van hosts gekregen over deze nieuwe tool. We kregen ook de vraag waarom de grens bij drie sterren of minder ligt: waarom krijgt een gast die een algemene beoordeling van vier sterren geeft geen venster te zien als er verder overal vijf sterren zijn gegeven? We begrijpen die vraag en hebben het systeem nu zo aangepast dat bij een algemene beoordeling van vier sterren ook een venster in beeld komt als er in elk van de subcategorieën vijf sterren zijn gegeven.

 

Door deze update worden recensies relevanter en nuttiger voor hosts en gasten. We delen later dit jaar nog meer veranderingen met jullie.

Nieuwe aangepaste aanbiedingen die je advertentie laten opvallen

We bieden sinds kort een nieuwe functie voor aangepaste aanbiedingen, waarmee hosts hun eigen datumbereik en kortingsbedrag kunnen kiezen. Host die aangepaste aanbiedingen instellen, krijgen toegang tot speciale voordelen, zoals:

 

  • een opvallende doorgestreepte prijs in de zoekresultaten en op de advertentiepagina (bijv. $ 100 USD $ 85 USD per nacht)
  • speciale toelichtingen op de advertentiepagina en een korting die duidelijk beschreven staat in de prijsspecificatie
  • vermelding in e-mails aan gasten die de advertentie hebben bekeken

 

Zie je op jouw dashboard momenteel geen aangepaste aanbiedingen, dan bevind je je mogelijk op een locatie die dit nog niet ondersteunt of heb je het afgelopen jaar minder dan drie reserveringen gehad. Je kunt wel aanbiedingen maken voor gasten door een lager tarief in te stellen voor bepaalde datums of door week- of maandkortingen te geven.

De Verhuurdersgarantie dekt binnenkort schade door hulpdieren

We weten dat hulpdieren (hieronder vallen hulpdieren en dieren voor emotionele ondersteuning) een cruciale rol spelen in het leven van veel van onze gasten en we stellen je bereidheid om hen een verblijf te bieden op prijs. Het is ons bekend dat het heel af en toe voorkomt dat een hulpdier schade veroorzaakt aan een accommodatie. Daarom breiden we in de komende maanden onze Verhuurdersgarantie van $ 1.000.000 USD uit om dit soort incidenten te dekken (vergeet niet dat de Verhuurdersgarantie van Airbnb onderhevig is aan bepaalde voorwaarden en uitsluitingen — hier lees je er meer over). We hopen dat deze update je de gemoedsrust geeft die je nodig hebt om gasten met verschillende behoeften te blijven verwelkomen.

 

Zoals altijd lezen we graag wat je vindt van deze veranderingen. Laat het ons hieronder weten. We blijven updates doorvoeren die het verhuren makkelijker en prettiger voor jou maken. Je hoort later meer van ons.

 

19 Antwoorden 19
Jeannet2
Level 2
Leeuwarden, NL

Fijn dat mensen nu een vraagschrrm krijgen bij overalll 4 terwijl alles 5 sterren heeft . Bij ons is opvallend dat buitenlandse gasten dat nooit doen ,maar Nederlandse wel vaak . Ik denk dat ze het vergelijken met een 5 sterrenhotel 

Yep! Zelfde ervaring. Bizar om de mindset van Nederlanders zo mee te maken 🙂

Trudy82
Level 1
Julianadorp, Netherlands

Hier ook zo...

Trudy20
Level 2
Amsterdam, Netherlands

Klopt, wij hebben dezelfde ervaring. Nu in de tijd van coronacrisis krijgen we bijna alleen  Nederlandse gasten. Bijna iedereen geeft ons 5 sterren op alle onderdelen, een heel enthousiaste reaktie. Ook de extra's worden enthousiast aangevinkt (zoals stijlvolle ruimte en uitstekende gastvrijheid) maar Algemene Beoordeling 4 sterren.

We doen het met veel plezier en we zitten nog goed als superhost maar deze maand mei is dit toch al 3 keer voorgekomen. Bizar, ondanks het venster wat zou moeten verschijnen.

Ik heb 1x gasten bevraagd. Die gaven aan dat ze volgens hen overal 5 sterren voor gegeven hadden.

Manja4
Level 3
Waalwijk, NL

Ik blijf de sterrenbeoordeling slecht vinden, omdat inderdaad veel nederlanders denken aan sterren van een hotel. Waarom niet gewoon, zoals bij alle beoordelingen van reizen, hotels, restaurants, bedrijven, diensten en zomeer, werken met een puntensysteem. Volgens mij wordt dit wereldwijd toegepast; zelfs Google werkt hiermee. Met punten zal er nooit enige verwarring ontstaan en krijg je gewoon, door het optellen en delen van de gegeven punten op onderdelen, een eindcijfer. Ik snap echt niet dat Airbnb hier niet mee werkt.

Manja4
Level 3
Waalwijk, NL

Hier nog een link naar een heel goed stuk uit Forbes magazine, wat duidelijk het probleem van de sterren-rating aangeeft:

 

http://www.forbes.com/sites/sethporges/2016/06/29/the-one-issue-with-airbnb-reviews-that-causes-host...

 

Frans62
Level 1
Ilpendam, Netherlands

zo is dat.

 

Marilou11
Level 2
NL

Ik ben blij te lezen dat andere dit ook zo ervaren. Soms raak ik gefrustreerd vanwege de beoordelingen. Het haalt het gemiddelde naar beneden waar je zo voor werkt. En inderdaad Nederlandse gasten doen dit voornamelijk. Het zit in onze aard denk ik om altijd het gevoel te hebben dat er ruimte is voor verbetering. Ik vind overigens ook erg vertekenend als iemand maar een paar verblijven heeft gedaan en vervolgens superhost is. Terwijl wij er over de 40 hebben gedaan met een paar kritisch beoordelingen

Ja, wij hebben nu meer dan 200 beoordelingen, we zijn begonnen in april 2019 en moeten als we superhost willen zijn bijna alleen maar 5-sterren beoordelingen krijgen, van de 50, mogen er 6  4-sterren zijn, van de 100, 19  4-sterren heb ik uitgerekend :). Dat is een enorme uitdaging. We zijn wel blij dat er iets is als een review, maar we vinden de inhoud van de review eigenlijk veel belangrijker, soms zijn we er echt door geraakt in positieve zin. Dat superhost gedoe vinden we niet zo leuk, het roept wel erg het ego op om goed te presteren, het zou eigenlijk een bijkomstigheid moeten en zijn en nu is het de hoofdzaak aan het worden. Inderdaad met een paar 5 sterren ben je er al, heb je in ons geval 150 5-sterren, maar 44 4-sterren en 6 3-sterren beoordelingen, moet je maanden hard werken om misschien iets hoger uit te komen. 


Mensen die bij ons komen, hebben de reviews gelezen en zijn steeds meer  benieuwd hoe wij leven wat er gebeurt en wat we meemaken met onze gasten en wat er gaat gebeuren. Gasten luisteren heel graag naar het verhaal over mijn moeder die 18 mei 2019 is overleden door medicijnvergiftiging en gevraagd heef om wereldkundig (Airbnb is wereldwijd)  te maken wat haar is overkomen, ook omdat zij toch niet de enige is die dit is overkomen, nee, velen met haar. 

Dat we overkomen met wat we graag willen delen met gasten, ervaringen uitwisselen, mensen rust geven en samen mediteren,  gebeurt steeds vaker, wij merken dat we daarin 'groeien', steeds makkelijker met mensen even in de woonkamer zitten en we een diepgaand gesprek hebben, of samen mediteren. We maken heel veel mooie dingen mee, maar een superhost ben je dan niet, volgens de sterrenbeoordeling. De 5 sterren die we gelukkig ook steeds meer krijgen, zijn wel omdat we echt heel actief zijn in het contact maken en veel levenservaringen delen en herkennen. Voor ons is het doel van Airbnb host zijn dan ook dat we mogen voelen en ervaren dat we wereldwijd elkaars zussen en broers zijn. 

Astrid-and-Ed0
Level 1
Roelofarendsveen, Netherlands

Heel toevallig allemaal. Vorige week heb ik Airbnb hierover een bericht gestuurd. Ook overal 5 sterren voor en dan uiteindelijk 4 die te zien zijn voor andere gasten. En idd. voornamelijk Nederlanders. Geef dan gewoon overal 4 sterren voor... soms ook wel eens feedback gevraagd aan gasten waarom dan uiteindelijk 4 sterren als eindoordeel, lees opbouwende kritiek, maar hier krijg je dan geen antwoord op van gasten.

Kortom, fijn dat hier nu verandering in komt! 

Monique-and-Bas0
Level 1
Veldhoven, NL

Wij ervaren dit bij veel Nederlandse gasten inderdaad ook. Overal 5* maar totaal waarde van 3 of 4. Er wordt ook nethens in Airbnb-systeem uitgelegd hoe (Ned.) gasten dat dan eerlijker zouden moeten doen. 

 

Bertrand19
Level 3
Geraardsbergen, Belgium

recensies en sterren: allemaal zinloos want als je een gast slechte 'punten' geeft, krijg je gegarandeerd het deksel op de neus. kijk maar na:  je zal geen slechte recensies (door hosts) vinden bij gasten. 

gewoon gasten hun bevindingen laten neerschrijven. 

Wij geven eigenlijk steeds meer alleen nog maar 5 sterren aan gasten en vertellen iets over wat we hebben ervaren, iedereen krijgt van ons een review en bijna altijd ook nog een antwoord op hun beoordeling. Het wordt zo bijna een soort dagboek erg leuk om te lezen en dat vinden gasten ook, die dan al binnenkomen en zeggen dat ze al veel gelezen hebben aan bijzondere verhalen. Wij proberen zoveel mogelijk onszelf te zijn en op onze eigen manier met recensies en sterrenbeoordelingen om te gaan. Het blijft bijzonder dat mensen over de hele wereld zomaar bij je thuis komen, we gesprekken hebben, samen mediteren en dan vertellen dat ze lekker geslapen hebben. 

Peter-and-Jose0
Level 2
Amsterdam, Netherlands

Het systeem is niet fout, maar bij airbnb is 4 sterren gelijk aan slecht (staat ook in de eigen deel van de app bij je advertentie: U heeft een slechte beoordeling o.i.d.  en dan moet je weer zoveel (4 of zo) 5 sterren beoordelingen hebben om erbovenop te komen. Terwijl 4 sterren ook best een hele goede beoordeling zou moeten zijn. Bovendien kan je als host helemaal niet zoveel beoordelen als de gast kan.

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf