Q&A voor verhuurders van april 2019

Airbnb
Official Account

Q&A voor verhuurders van april 2019

 

Locatiebeoordelingen in recensies van gasten, kosten voor verhuurders en profielfoto's van gasten zijn slechts enkele van de populaire onderwerpen die aan bod kwamen tijdens Q&A-evenementen voor verhuurders in Tokio, Sydney, Rome, Londen en Toronto in april. Was je niet bij een van deze evenementen? Je kunt hier alles vinden wat je gemist hebt!

  1. Hieronder vind je een samenvatting van de zes belangrijkste vragen en antwoorden.
  2. Bekijk hieronder video's van geweldige gesprekken tussen verhuurders en Airbnb-teamgenoten.
  3. Bekijk hier de hoogtepunten van achter de schermen van de wereldwijde luistertour van het Airbnb-team, geleid door Laura Chambers, hoofd van het verhuurdersteam.


We zijn al meer luistersessies met verhuurders in steden over de hele wereld aan het plannen. Houd Airbnb Updates in de gaten voor het laatste nieuws. Lees nu verder voor de hoogtepunten van de Q&A voor verhuurders van april 2019.

Om vertaalde ondertitels in te schakelen, klik je tijdens het kijken op de knop 'CC' (Closed Captioning) onder het videoscherm.

 

 

1. Betrokkenheid van verhuurders:Wat zijn de topprioriteiten van Airbnb dit jaar? Wat kunnen verhuurders verwachten?

 

 

De verhuurderscommunity van Airbnb is de ruggengraat van onze onderneming en de reden waarom we gasten magische ervaringen kunnen bieden. In de loop der jaren hebben we veel wijzigingen en updates doorgevoerd die op verschillende manieren van invloed zijn geweest op jouw onderneming. “Onze oprichter, CEO en communityleider Brian Chesky, wil er zeker van zijn dat er voor onze verhuurders wordt gezorgd en dat onze medewerkers zich richten op onze verhuurderscommunity, vooral nu we andere soorten accommodaties zoals boetiekhotels beginnen te verwelkomen," aldus Laura Chambers, algemeen manager van verhuurders. Daarom werd haar rol gecreëerd, legde ze uit, en heeft ze een team van ongeveer 100 mensen die elke dag met haar samenwerken om de ervaring van verhuurders soepeler, succesvoller en plezieriger te maken. Ze geeft aan dat ze dit jaar een duidelijke, eenvoudige verbintenis aan willen gaan met onze verhuurders: we zetten ons in om onze verhuurders in staat te stellen succesvol te zijn door informatie, educatie en tools te verstrekken, zodat je de reserveringen kunt krijgen die je nodig hebt om je individuele verhuurdoelen te bereiken.

 

We willen onze verhuurders en hun woningen veilig houden en jullie helpen. Verhuurders hebben ons ook laten weten dat ze het belangrijk vinden dat ons beleid eerlijk is ten opzichte van gasten én verhuurders. We willen het aantal momenten waarop er iets misgaat zoveel mogelijk beperken.  En, in het zeldzame geval dat er toch iets misgaat, is het onze taak om ervoor te zorgen dat Airbnb achter je staat. 

 

Onze laatste verplichting is een community blijven opbouwen door verhuurders te helpen contact te leggen met andere verhuurders en Airbnb.

 

 

2. Profielfoto's van gasten: De profielfoto's van gasten zijn niet langer zichtbaar voordat ze reserveren. Gaat dit in de toekomst veranderen?



Dit blijft een belangrijk gespreksonderwerp, omdat het draait om vertrouwen en veiligheid tussen verhuurders en gasten. Beide zijn van groot belang voor ons platform, die we als een van onze belangrijkste verplichtingen richting verhuurders zoals jij zien. Dit is niet iets wat iemand bij Airbnb licht opvat. We hebben al je opmerkingen over dit onderwerp gelezen in het Communitycentrum en we gaan jullie zorgen over dit onderwerp aanpakken.

 

We hebben deze wijziging doorgevoerd, omdat we van Airbnb een plek willen maken waar iedereen zich thuis kan voelen. Dat is de kernmissie van Airbnb en iets waar we 100% achter staan. Helaas voelen sommige van onze gasten zich niet zo geaccepteerd als andere gasten en voelen ze zich daarom niet overal thuis.

 

Veel verhuurders, zoals Dennis uit Londen, hebben ons (soms vol passie) verteld hoezeer ze de veranderingen steunen. “Ik heb veel gasten gehad die zeiden: 'De reden waarom ik jou [als mijn verhuurder] heb gekozen, is omdat ik wist dat ik niet zou worden afgewezen vanwege wie ik ben,'" aldus Dennis. "Ik vind het heel belangrijk dat Airbnb het standpunt hierover handhaaft.”

 

Andere verhuurders maakten zich zorgen over de verandering omdat ze vonden dat we nuttige informatie wegnamen. We hebben je opmerkingen in het Communitycentrum gelezen, we hebben met jullie gesproken tijdens onze reis en we willen jullie zorgen aanpakken.

 

We erkennen dat vooroordelen en discriminatie (of het nou bewust of onbewust is) bestaat in de wereld en op ons platform. Airbnb brengt mensen virtueel en in het echte leven samen, dus het is onze verantwoordelijkheid om deze kwesties aan te pakken. We nemen die rol erg serieus. De afgelopen jaren hebben we veel verschillende dingen geprobeerd om de acceptatiekloof op het platform te verkleinen, en toch heeft niets wat we hebben gedaan dezelfde positieve impact gehad als de verandering in de zichtbaarheid van profielfoto's van gasten.

 

Het is belangrijk te weten dat de wijzigingen die we hebben aangebracht er niet voor gezorgd hebben dat profielfoto's van gasten uit het reserveringsproces gehaald zijn . Wat er veranderd is, is wanneer de profielfoto van een gast zichtbaar wordt voor verhuurders. Je ziet een foto van een gast niet meer voorafgaand aan de reservering, maar pas nadat de reservering is geaccepteerd. 

 

Laten we eens kijken hoe we optimaal gebruik kunnen maken van het nieuwe proces:

 

  • We hebben een paar belangrijke tools en nieuwe functies voor verhuurders geïntroduceerd om de veiligheid te verhogen: verhuurders kunnen nu van al hun gasten eisen dat ze een profielfoto indienen. We zijn hier een paar maanden geleden mee begonnen en als je dit instelt, kun je altijd een profielfoto van je gasten zien voordat ze arriveren. Dus je kunt nog steeds te weten komen wie je zal verwelkomen.

 

  • Als je bezorgd bent dat de foto nep is of geen gezicht laat zien (maar bijvoorbeeld een hond of landschap), kun je gebruikmaken voor de nieuwe functie voor verhuurders en eisen dat je gasten een profielfoto verstrekken. Je kunt ook bellen met Community Support en vragen of je de reservering boetevrij kunt annuleren. (We raden je aan om de gast een bericht te sturen voordat je annuleert.)

 

  • Als extra veiligheidsmaatregel kun je van je gasten eisen dat ze de procedure van Airbnb doorlopen om hun identiteit te verifiëren. Dit betekent dat ze een door de overheid uitgegeven legitimatiebewijs aan Airbnb moeten verstrekken om je ruimte te kunnen reserveren.

 

  • Voor vrouwelijke verhuurders en verhuurders met kleine kinderen is er een optie om alleen vrouwen te laten huren. Op dit moment is het proces nog een beetje onhandig, maar we werken eraan om het eenvoudiger en gestroomlijnder te maken. In de tussentijd kun je dit als volgt doen: geef in je huisregels je voorkeur om alleen vrouwelijke gasten te ontvangen aan en schakel vervolgens over van Direct Reserveren naar Reserveringsaanvraag. Als je een reserveringsaanvraag hebt ontvangen van een mannelijke gast die mogelijk je huisregels heeft gemist, kun je Community Support bellen om de reserveringsaanvraag boetevrij af te wijzen.

 

We evalueren nauwgezet al onze opties voor het bieden van tools en garanties om verhuurders veilig te houden, en blijven je op de hoogte houden terwijl we meer beveiligingsmaatregelen uitrollen.

 

“Door deze verandering is er een moeilijke spanning ontstaan tussen ervoor zorgen dat verhuurders informatie hebben over potentiële gasten en ervoor zorgen dat we discriminatie op het platform verminderen, maar ik denk wel dat dit iets zal opleveren", aldus Laura. “Hoewel profielfoto's van gasten niet het beste informatiemiddel zijn, is het een van de weinige hulpmiddelen die verhuurders hadden. Het was dus frustrerend voor ze dat dit ze werd afgenomen.”

 

We weten dat het belangrijk is - de verandering heeft de wensen van verhuurders voor meer veiligheidscontroles en betere informatie over gasten benadrukt, en we blijven aan deze kwesties werken. Tegelijkertijd moeten we er alles aan doen om vooroordelen en discriminatie op het platform te verminderen.

 

 

3 . Locatiebeoordelingen: Locatiebeoordelingen lijken af te hangen van de mening van een gast, in plaats van de service die geboden wordt. Bovendien is een geweldige locatie voor de ene gast mogelijk niet zo geweldig voor een ander. Heeft Airbnb plannen om de locatiecategorie te herformuleren in recensies?

 


Ja! We hebben onlangs een blogpost gepubliceerd met een samenvatting van de verbeteringen die we hebben doorgevoerd in het recensiesysteem, om een belofte na te komen die we aan jullie hebben gedaan tijdens de laatste Q&A voor verhuurders in oktober, toen een andere verhuurder een soortgelijke vraag stelde.

Voordat we ingaan op de updates, is het belangrijk om duidelijk te maken dat de classificatie van de locatiecategorie geen invloed heeft op je algehele beoordeling (of op of je in aanmerking komt voor Superhost-status). Dat gezegd hebbende, weten we nog steeds dat het belangrijk voor je is, en we willen er zeker van zijn dat het hele systeem zo eerlijk mogelijk is. Jullie hebben ons laten weten dat de beoordeling van de locatie bijzonder frustrerend kan zijn, omdat sommigen van jullie merken dat gasten hier een lagere beoordeling voor geven, zelfs na een geweldig verblijf.

Deze categorie is lastig. Het biedt voor potentiële reizigers waardevolle informatie die we niet kwijt willen raken. Tegelijkertijd begrijpen we jullie bezorgdheid. Je wordt beoordeeld op iets waar je geen controle over hebt: de mening van gasten over je locatie. Deze mening is subjectief. Wat voor de ene persoon een 'rustige landelijke retraite' is, is voor de ander 'te ver van het openbaar vervoer'. Daarom hebben we in het recensieproces duidelijker gemaakt dat gasten de nauwkeurigheid van je locatiebeschrijving moeten beoordelen, en niet de locatie zelf. Wanneer een gast je in de locatiecategorie beoordeelt met drie sterren of minder, zien ze een aanvullende vraag: "Werd de locatie van de accommodatie niet nauwkeurig beschreven?" Dit heeft tot nog toe geleid tot een stijging van de gemiddelde locatiewaardering met 0,8%. Hoewel dit misschien als weinig klinkt, is het een betekenisvolle en positieve verandering voor de locatiebeoordelingen van verhuurders in het algemeen.

Terwijl we bezig waren met deze verbetering voor de locatiebeoordeling, hebben we ook soortgelijke wijzigingen aangebracht in de categorie prijs-kwaliteit. Als een gast je nu drie sterren of minder geeft in de categorie prijs-kwaliteit, zien ze dit bericht: “Wat zou deze advertentie een betere prijs-kwaliteitverhouding hebben gegeven?” Dit heeft geleid tot een stijging van de gemiddelde waardering met 0,25%.

Deze veranderingen zijn ontworpen om je zorgen over oneerlijke recensies weg te nemen en ervoor te zorgen dat gasten begrijpen wat de beoordelingen betekenen. We hebben nog steeds een lange weg te gaan om het beoordelingssysteem beter te maken. We blijven je hier updates over geven.

 

 

4. Kosten voor verhuurders: Wat doet Airbnb met de kosten die worden geïnd bij verhuurders?


 

Je weet waarschijnlijk dat je als verhuurder servicekosten moet betalen wanneer een reservering of ervaring is bevestigd. Voor verhuurders van woningen is dit bedrag meestal drie procent (dit kan hoger zijn voor verhuurders in bepaalde gebieden of verhuurders die Zeer strenge annuleringsvoorwaarden hanteren). Voor ervaringshosts is dit 20%. Gasten betalen ook servicekosten wanneer ze via Airbnb reserveren. Wat gebeurt er precies met het geld dat wordt geïnd? Dit geld wordt geïnvesteerd in zaken die onder drie categorieën vallen: ondersteuning van de community, marketing en productontwikkeling. Allemaal dingen die jou als ondernemer en verhuurder of host helpen.

Laten we beginnen met ondersteuning van de community. Een van onze prioriteiten is dat we je kunnen helpen als je ooit vragen of opmerkingen hebt.  Zoals we al zeiden tijdens ons laatste Q&A-evenement voor verhuurders, investeren we veel in ons Community Support-team. In het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld een nieuwe online procedure ontwikkeld, waardoor je sneller hulp kunt krijgen op de manier van jouw voorkeur - bijvoorbeeld via ons online chatsysteem of per telefoon. Je kunt het juiste telefoonnummer vinden en de chat bijna direct openen. We hebben de omvang van het Community Support-team in de afgelopen jaren verdrievoudigd om jullie sneller aan antwoorden te helpen, in de taal van jullie voorkeur. (En het heeft geholpen: tijdens het hoogseizoen van afgelopen jaar werd 80% van de oproepen in minder dan een minuut beantwoord, en dit jaar willen we dit verder verbeteren.) Tot slot hebben we ons escalatieproces verbeterd om ervoor te zorgen dat, als je ooit contact met ons opneemt nadat er schade is toegebracht aan je eigendommen, we je probleem nog sneller aanpakken.

 

Dan marketing, wat Airbnb helpt op te vallen bij reizigers die op zoek gaan naar accommodaties en dingen om te doen. Dit helpt je uiteindelijk om meer gasten te krijgen. We richten ons hoofdzakelijk op drie soorten marketing. Ten eerste investeren we in traditionele reclame, waaronder tv-advertenties, reclameborden en digitale kanalen. Een deel hiervan is toegespitst op specifieke markten, zoals die in Mexico en Brazilië, waar we dit jaar grote advertentiecampagnes hebben uitgerold. Later dit jaar volgen er campagnes op andere plekken. Ten tweede investeren we in online marketing. We hebben nauwe partnerschappen met Facebook, Google, de iTunes App Store en andere digitale platforms om ervoor te zorgen dat Airbnb sterk vertegenwoordigd is op plekken waar onze gasten en andere reizigers online tijd doorbrengen. Het is cruciaal dat Airbnb en jullie advertenties hoog in de zoekresultaten verschijnen wanneer reizigers reizen willen reserveren. Daarom geven we hier geld aan uit.

 

We investeren ook in het stimuleren van de vraag en extra reserveringen voor jullie via onze website, mobiele app en e-mailcampagnes. Voor de website en de app maken we artikelen met reisinspiratie en collecties met woningen waar reizigers vaak op zoeken, zoals woningen aan het strand. We sturen gasten ook een reserveringsherinnering per e-mail, wanneer ze een ruimte hebben gezocht maar nog niet hebben gereserveerd.

 

Tot slot investeren we in productontwikkeling. Airbnb heeft duizenden ingenieurs in dienst die de tools en infrastructuur ontwikkelen die jouw onderneming draaiende houden. Dit omvat alles van de app en het betalingssysteem tot het Airbnb-platform zelf. Het is hun taak om Airbnb draaiende te houden en voortdurend te verbeteren. Veel van de producten die we ontwikkelen, zijn speciaal ontworpen om het makkelijker voor je te maken om te verhuren en te slagen. Een recent voorbeeld is de nieuw ontworpen functie Reisgidsen. Hiermee kunnen verhuurders plekken in de omgeving aanbevelen bij gasten. Ook dragen Reisgidsen bij aan een gastvrije, onvergetelijke ervaring.


5. Airbnb Plus: Hoe komen verhuurders met hun ruimte op Airbnb Plus te staan? En wat zijn de voordelen?

 

 

Het belangrijkste verschil van Plus-woningen is dat ze persoonlijk en individueel worden geïnspecteerd aan de hand van een lijst met criteria. Het is een zeer handmatig en heel nieuwe procedure voor ons hier bij Airbnb, en we blijven werken aan verbeteringen. Het aantal Plus-advertenties op Airbnb is nog steeds relatief klein en Plus is nog niet in alle markten beschikbaar gezien de lokale middelen die nodig zijn voor inspecties en fotografie.

 

Om deel uit te maken van Airbnb Plus, moeten verhuurders aan de standaard voor gastvrijheid op Superhost-niveau voldoen, en de woningen moeten aan een checklist met voorwaarden voldoen. Een Airbnb-partner bezoekt je woning en neemt de hele lijst met je door, en je krijgt suggesties voor de inrichting als onderdeel van de aanmeldprocedure.

 

Wat je ruimte betreft, moet je woning met zorg zijn ingericht (gezellige en uniek, met meubels en woonaccessoires die karakter toevoegen aan je ruimte), goed zijn uitgerust (voorzien van alle basisvoorzieningen, zodat gasten het meeste uit hun verblijf kunnen halen) en goed onderhouden zijn (schoon, functioneel en altijd in goede staat).

 

Een van de huidige voordelen van deelname aan Airbnb Plus is dat je woning een hogere plaatsing krijgt en in een aparte categorie wordt gezet. Je krijgt ook een geheel nieuwe ontwerp en indeling voor je advertentiepagina, professionele foto's om de beste kenmerken van je woning te benadrukken en een uitgebreide fototour door je woning, zodat gasten een beter beeld krijgen van je ruimte. Je krijgt ook ondersteuning en hulpmiddelen voor Plus-verhuurders, waaronder tips voor inrichting en design, educatieve video's (over de inrichting) en een eersteklas-klantenservice.

 

 

6. Woningen en ervaringen aan elkaar koppelen: Hoe kunnen verhuurders van woningen het beste ervaringen in de omgeving vinden? En hoe kunnen verhuurders van woningen en ervaringshosts samen een arrangement samenstellen?


 

Airbnb Ervaringen groeit snel en er zijn veel verhuurders die dit soort vragen stellen. We werken eraan. 'Arrangementen' zullen niet direct beschikbaar worden, maar er zijn een paar dingen die we doen om woningen en ervaringen met elkaar te verbinden.

 

Ten eerste verschijnen er, zoals je waarschijnlijk wel weet, advertenties van zowel ervaringen als woningen op je profielpagina. Als je dus een woning verhuurt en ook een ervaring leidt, kun je de Airbnb-community laten zien dat je dit allebei aanbiedt. Je kunt ook een bericht opstellen waarin je je ervaring promoot, dat je naar gasten kunt sturen nadat ze jouw woning hebben gereserveerd. Als je als verhuurder geïnteresseerd bent in het promoten van lokale ervaringen die door anderen worden aangeboden, kun je contact leggen met hosts in je omgeving via lokale hosts- en verhuurdersgroepen en het Communitycentrum.

6 Antwoorden 6
Annemiek0
Level 2
Örebro, Sweden

As a host I don't have direct booking on my appartement, because I want to communicate first with people. But as I understand then there is no possibility for identification of the guest by airBB. Is that really true? Thanks Annemiek Selter

Andrea2570
Level 1
Haarlem, Netherlands

I am/Was a very happy superhost in Haarlem Holland , But our City decided together with Amsterdam only 30 Nights a year for Airbnb.

 So the rest of this year I will have to close.

I cannot change that and it seems unfair. 

 but what to do.......

Vera296
Level 2
Utrecht, Netherlands

Hi Andrea, maybe there is a possibility to open a B&Bbusiness (register with Kvk for €50)? Our city Utrecht has a restriction of 60 days for personal Airbnb hosts, but if the municipality plans allow you, you might want to consider this like I did? As a business, I am allowed to rent out via Airbnb all year round.

Vera

 


@Andrea2570  schreef:

I am/Was a very happy superhost in Haarlem Holland , But our City decided together with Amsterdam only 30 Nights a year for Airbnb.

 So the rest of this year I will have to close.

I cannot change that and it seems unfair. 

 but what to do.......


 

Andrea, wij zijn ook superhost in Haarlem. De 30 dagen constructie is op ons niet van toepassing omdat wij binnen alle regels van een bed and breakfast vallen. Er zijn dus ook in Haarlem mogelijkheden voor Airbnb.

Fieke-En-Hein0
Level 1
Oirschot, Netherlands

Beste Andrea,

 

Volgens mij is het zo dat daar wel wat extra regels aan vast zitten. Als jullie een b en b hebben die vast zit aan jullie huis of op jullie terein staat en dus niet onttrekt uit het huur aanbod voor woningzoekende dan kun je volgens mij een vergunning krijgen.

 

Ben overigens benieuwd als het via een andere aanbieder gaat aanbieden of ze het dan nog controleren. Volgens mij controleren ze alleen airbnb.

 

 

Hi Andrea,

 

When you start a business (zelfstandig ondernemer) and register at the chamber of commerce you can rent out a room via airbnb the whole year round. Then you have to pay tourist tax, € 5,-- per person per night and VAT (BTW) 9% and you have to give your income up in your tax form (inkomstenbelasting). 

Other restriction is that you can rent out max 35% of your house and you have to live there yourself to. This information you can find on the website of the gemeente Haarlem.

 

best regards,

Carla

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf