Verbeter je advertentie op Airbnb gaandeweg

Airbnb
Official Account

Verbeter je advertentie op Airbnb gaandeweg

Succesvolle verhuurders weten dat hun advertentie nooit echt klaar is — ze vinden bij elke stap van de reis mogelijkheden om deze te verbeteren, en dat kan jij ook. Na verloop van tijd heb je nu eenmaal een beter begrip gekregen van je ruimte, je verhuurstijl en de behoeften van je gasten. Je kunt je advertentie bijwerken om bijvoorbeeld populaire kenmerken te benadrukken, eventuele veranderingen in de ruimte weer te geven of concurrerender te zijn in jouw omgeving. Dit alles resulteert uiteindelijk in meer reserveringen en tevreden gasten.

 

Maar waar moet je beginnen? Hier volgt een aantal ideeën:

 

Laat je foto's schitteren

Foto's zijn een zeer belangrijk onderdeel van je advertentie. Gasten lezen niet altijd je beschrijving, maar bladeren vrijwel zeker door je foto's (en bestuderen deze). Dus als je onlangs je ruimte opnieuw hebt ingericht, een aantal nieuwe voorzieningen hebt toegevoegd of gewoon wat meer tijd of budget hebt om nieuwe foto's te maken, kun je overwegen om je advertentie even op te frissen.

 

  • Zet je omslagfoto bovenaan je prioriteitenlijstje. Je omslagfoto is het eerste wat gasten in de zoekresultaten van je woning zien, dus zorg dat deze gelijk de aandacht trekt.
  • Voeg korte onderschriften toe. Terwijl gasten door je foto's bladeren, komen ze belangrijke informatie over je ruimte te weten — of er bijvoorbeeld een kingsize bed in de slaapkamer staat of een luxe espressomachine in de keuken.
  • Huur een expert in. Professionele fotografie betaalt zichzelf terug. Zo verdienen verhuurders die professionele foto's gebruiken zelfs tot wel 40% meer. Controleer of Airbnb in jouw regio professionele fotografie
  • Leer hoe je goede foto's maakt. Je kunt zelf al veel doen om je advertentiefoto's te verbeteren, zelfs als je alleen een smartphone hebt om mee te fotograferen. Verbeter je doe-het-zelffoto's met deze vijf fotografietips.

 

Kijk nog eens naar de informatie op je advertentie

Een vuistregel? Zorg dat deze informatie op elk moment nog juist is. Als je bijvoorbeeld geen toegang meer hebt tot het gemeenschappelijke zwembad, noem het zwembad dan ook niet meer. Ook los van dit soort algemene informatie, is het een goed idee om je tekst af en toe aan te passen.

 

  • Houd je beschrijving kort maar krachtig. Niemand heeft tijd om veel details te lezen, dus houd het bij de dingen die gasten het belangrijkst vinden. Schrijf ook niet over bepaalde kenmerken die al onder de aanwezige voorzieningen geadverteerd staan.
  • Laat je stijl als verhuurder zien. Je hebt nu waarschijnlijk al een beter beeld van wat voor soort verhuurder je bent, dus wees niet bang om je persoonlijkheid naar voren te laten komen op je advertentie.
  • Spreek het type gasten aan dat jij wilt aantrekken. Als je al veel gezinnen of zakenreizigers hebt ontvangen, kun je je toon aanpassen om dit soort gasten aan te trekken en de kenmerken van je accommodatie benadrukken die hen waarschijnlijk het meest zullen aanspreken.
0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf