We verwelkomen HotelTonight op Airbnb — antwoord op je vragen

Airbnb
Official Account

We verwelkomen HotelTonight op Airbnb — antwoord op je vragen

blog_image.jpg

 

Hallo allemaal,

 

Vandaag hebben we aangekondigd dat Airbnb HotelTonight overneemt. HotelTonight is een dienst voor het reserveren van hotels, gespecialiseerd in boetiekhotels en kleine, onafhankelijke hotels. Ze zorgen ervoor dat last-minute reizen gemakkelijk en leuk worden. We hebben een persbericht rondgestuurd en we willen hierover contact met jullie, onze verhuurders, opnemen om enkele vragen te beantwoorden die je misschien zult hebben.

 

De kern van Airbnb is altijd geweest, en zal dat ook blijven, dat onze buitengewone verhuurders gasten in hun woningen uitnodigen. Jouw persoonlijke gastvrijheid heeft voor een nieuwe standaard gezorgd voor gasten van over de hele wereld. Vorig jaar introduceerden we het idee dat 'Airbnb voor iedereen' is en met deze visie willen we ervoor zorgen dat iedereen in de wereld een geweldige plek kan vinden om te verblijven. Sindsdien hebben we ons opengesteld voor meer opties voor gasten; waaronder boetiekhotels, die worden beheerd door mensen die persoonlijke gastvrijheid bieden en verbonden zijn met hun lokale community. De overname van HotelTonight helpt ons met het vervullen van deze visie.

 

Waarom hebben jullie HotelTonight gekocht?

Het kan best lastig zijn voor gasten om last-minute reizen te reserveren op Airbnb. Woningen worden vaak ver van tevoren gereserveerd en we hebben van velen van jullie gehoord dat het moeilijk is om reserveringen voor dezelfde dag van gasten te accepteren, omdat je tijd nodig hebt om je ruimte schoon te maken en voor te bereiden. HotelTonight helpt ons om deze last-minute reizigers in contact te brengen met boetiekhotels. Daarnaast heeft HotelTonight een sterke en loyale klantenkring, en nu hebben we de mogelijkheid om ze kennis te laten maken met Airbnb en het delen van woningen.


Levert HotelTonight mij meer gasten op?

Ja. Sinds we begonnen zijn met het verwelkomen van boetiekhotels op Airbnb, hebben we een positieve invloed gezien op verhuurders van woningen. HotelTonight zal dat positieve voordeel versterken. Zo werkt het: boetiekhotels brengen nieuwe soorten gasten naar Airbnb, waardoor het hele ecosysteem groeit. Zodra deze gasten naar Airbnb komen, staan ze meer open voor het reserveren van een woning. Bijna negentig procent van de gasten die Airbnb voor het eerst hebben gebruikt om een hotelkamer te reserveren, kwamen terug naar ons platform voor een tweede reservering in een woning. We vinden het geweldig om te zien dat de boetiekhotels op Airbnb helpen om het delen van woningen voor nieuwe gasten over de hele wereld normaler te maken.

 

Kunnen alle hotels van HotelTonight nu worden gereserveerd op Airbnb?

Nee. De app en website van HotelTonight blijven apart werken, net zoals nu. Na verloop van tijd zul je merken dat Airbnb een selectie van boetiek- en onafhankelijke hotels aan het platform toevoegt, als ze voldoen aan onze hoge standaard voor persoonlijke gastvrijheid. Ook kunnen sommige gasten worden uitgenodigd om te zoeken naar accommodaties op HotelTonight als ze geen accommodatie op Airbnb kunnen vinden voor hun reis.

Nemen de hotels van HotelTonight de persoonlijke gastvrijheid weg, waar het bij Airbnb toch allemaal om draait?

De hotels die we aan Airbnb toevoegen zijn niet de grote, onpersoonlijke ruimtes waar je misschien aan denkt. Het zijn boetiekhotels en kleine, onafhankelijke hotels. Vergelijkbaar met de hotels van Airbnb-adviseur  , die een van de eerste bedrijven voor boetiekhotels in de Verenigde Staten oprichtte. Sterker nog, Chip heeft ons laten inzien dat de verschillen tussen boetiekhoteliers en verhuurders van woningen helemaal niet zo groot zijn. Boetiekhotels worden beheerd door mensen die wonen in en verbonden zijn met hun lokale community en die persoonlijke gastvrijheid willen bieden. De boetiekhotels op Airbnb kosten meestal iets meer dan onze woningen, en ze moeten zich aan onze hoge standaard voor persoonlijke gastvrijheid houden.

 

Boetiekhotels op Airbnb moeten vooral gepersonaliseerd aanvoelen, zoals gastenkamers die zo zijn ingericht dat ze een reflectie zijn van de lokale cultuur. En we verwachten dat de hoteliers persoonlijke gastvrijheid aan hun gasten bieden, door het aanbieden van dingen zoals unieke aanbevelingen en een eigenaar of manager die fulltime beschikbaar is in de accommodatie. Een goed voorbeeld is het Surfhouse Boutique Motel, een klein motel met acht kamers. Het wordt gerund door Sander, een voormalige verhuurder, en zijn broer Nikki in hun woonplaats Encinitas in Californië.

 

Op HotelTonight zie je misschien een aantal internationale hotelketens, als HotelTonight aan specifieke behoeften van gasten voldoet. Deze hotels voldoen niet aan de Airbnb-standaard voor persoonlijke gastvrijheid en wij zijn niet van plan om ze toe te voegen aan Airbnb.

 

Krijgen boetiekhotels voorrang boven woningen in de zoekresultaten? Krijg ik minder reserveringen nu er meer hotels op de site zullen staan?

Nee. Ons algoritme voor het rangschikken van de zoekresultaten is gebaseerd op het bieden van de beste opties voor een gast, en er zijn geen speciale voordelen voor hotels.

 

Wat betreft de invloed op je reserveringen is het begrijpelijk dat je je afvraagt of het hebben van meer advertenties, van welk type dan ook (inclusief boetiekhotels), minder reserveringen oplevert voor bestaande verhuurders. Echter, zoals we hierboven hebben vermeld, brengt het hebben van meer keuzes voor reizigers nieuwe gasten naar Airbnb, waar we allemaal door zullen groeien — dus ook verhuurders van woningen.  Bovendien richten we ons bij het toevoegen van boetiekhotels op regio's waar we meer opties nodig hebben voor last-minutereserveringen.

 

Raken gasten niet in de war als er meer boetiekhotels op Airbnb staan, en gaan ze dan geen hotelservice verwachten van alle normale Airbnb-verhuurders? Wat doen jullie om onderscheid te maken tussen verhuurders van woningen en hotels?

 

Het instellen van de juiste verwachtingen bij gasten is essentieel. Gasten moeten in staat zijn om de ruimte te vinden die voor hen geschikt is, en de verwachtingen moeten duidelijk worden vastgesteld zodat er probleemloos aan kan worden voldaan. We weten dat het ongelooflijk belangrijk is dat we benadrukken wat er bijzonder is aan elk type verblijf.

 

We zijn van plan om nog meer onderscheid te maken in wat jouw woning en gastvrijheid uniek maakt, en we zijn al begonnen met deze uitdaging. Sinds vorig jaar heeft elke advertentie nu bijvoorbeeld een categorielabel die de accommodatie duidelijk identificeert (bijvoorbeeld 'kamer in boetiekhotel' of 'gehele woning') en we lichten dat label uit voor gasten. Vroeger werden hotelkamers weergegeven als 'privékamers', wat leidde tot verwarring bij de gasten.

 

Daarnaast zul je voor het einde van het jaar nog meer wijzigingen zien op je advertentiepagina. Voor gasten wordt het daarmee nog duidelijker wat voor soort ruimte je aanbiedt, wat ze kunnen verwachten en het helpt ze om te zien wat jouw gastvrijheid uniek maakt. In een woning bij een verhuurder thuis kunnen gasten bijvoorbeeld het boek met fantastische familierecepten gebruiken om zelf te koken, terwijl een advertentiepagina van een boetiekhotel hun eigen restaurant kan aanbevelen dat producten van lokale boerderijen gebruikt. We hebben een paar ideeën waar we aan werken en zullen het hele jaar door samenwerken met verhuurders om deze ideeën te testen. We houden je daarvan op de hoogte in het Communitycentrum.

 

Wat is de volgende stap?

We houden jouw feedback en reacties hier in het Communitycentrum in de gaten, en bespreken graag alle andere vragen tijdens de aankomende Q&A voor Verhuurders in april (naast een update over verschillende zaken waar we specifiek aan werken voor verhuurders van woningen).

 

Airbnb heeft zich altijd onderscheiden door de persoonlijke connecties tussen verhuurders en gasten. Daarom houden mensen van Airbnb, en het ondersteunen en vieren van deze magische ervaringen blijft onze hoogste prioriteit — zelfs als we groeien en nieuwe categorieën toevoegen. We blijven ons inzetten voor jouw succes en om je te helpen groeien op Airbnb. Bedankt!

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf