We willen een goede relatie met de steden waarin jij verhuurt. Vandaar een gloednieuwe tool om met lokale gemeenschappen samen te werken.

Airbnb
Official Account

We willen een goede relatie met de steden waarin jij verhuurt. Vandaar een gloednieuwe tool om met lokale gemeenschappen samen te werken.

City Portal.jpeg

 

We willen lokale gemeenschappen meer inzicht geven in de positieve invloed van Airbnb en het delen van woningen. Daarom hebben we een nieuwe tool voor overheden en toeristische organisaties ontwikkeld. In dit gloednieuwe Stadsportaal zijn waardevolle inzichten, praktische tools en nuttige informatie met het oog op een gezonde toeristische sector te vinden. Bovendien wordt het voor lokale gemeenschappen zo een stuk eenvoudiger om met Airbnb te werken.

 

Door meer met gemeenten samen te werken, hopen we dat overheden Airbnb niet alleen beter begrijpen, maar ons ook meer gaan vertrouwen. Dat komt hosts ten goede. We zijn ook van plan om in toekomstige versies van het Stadsportaal hosts uit te lichten om te laten zien welke meerwaarde hun activiteiten voor de lokale gemeenschap kunnen hebben.

 

Omdat deze inspanningen er alleen toe doen als ze worden ondersteund door een sterke toeristische sector, geeft het Stadsportaal ook inzichten en informatie waarmee lokale toeristische organisaties het toerisme duurzaam kunnen opbouwen en meer reizen naar een gebied kunnen stimuleren.

 

Na verloop van tijd hopen we meer lokale gemeenschappen ervan te overtuigen dat hun economie van het delen van woningen kan profiteren. In de tussentijd staan we klaar om jullie vragen over het Stadsportaal te beantwoorden.

 

Meer informatie vind je in dit artikel in ons Informatiecentrum.

1 Antwoord 1
Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

Citaat uit het artikel:

"Alleen overheidsfunctionarissen en marketeers van toeristische organisaties die door Airbnb zijn goedgekeurd, hebben toegang tot het Stadsportaal. "

 

Ook wordt het (nog) niet in Nederland getest.

 

Dus als host zie ik voor mij weinig relevante informatie in dit bericht.

 

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf