Zeven grote ideeën voor kleine ruimtes

Airbnb
Official Account

Zeven grote ideeën voor kleine ruimtes

Als je weinig vierkante meters hebt, betekent niet dat je stijl daaronder moet lijden. Deze Airbnb-woningen hebben slimme ideeën voor de inrichting om kleine ruimtes er groot uit te laten zien.

 

Heb je een kleine kamer, een lege hoek of een kale muur? Dat is een goede plek voor een gezellig hoekje of een kleine muurdecoratie. Of je er nu een met boeken gevulde leeshoek, een knusse eethoek of een gezellige zithoek maakt, een ‘kamer binnen een kamer’ voelt direct uitnodigend. Zoals deze Airbnb-woningen laten zien, is het niet moeilijk om te realiseren. Je hebt alleen een paar slimme plannen van de inrichting nodig.

 

IDEE 1: LEESHOEK

 

 

Fotografie door Paul Costello. Afbeeldingen van producten met dank aan leveranciers. Marktredacteur: Mimi Faucett

 

Waarom het werkt

“Door een kleurenpalet te gebruiken gericht op één kleur, voelt deze kamer ruim en netjes, zelfs als de planken vol staan met verschillende spullen, zoals boeken, een magnetron en foto’s”, geeft ontwerper Emily Henderson aan. “De rode accenten maken het levendiger. Voor een rustiger gevoel kun je deze stoel vervangen door een marineblauwe, fluwelen stoel.” Speel je liever met contrasten? “Vervang de rotanlamp door iets van metaal in industriële stijl”, stelt lifestyleblogger Will Taylor voor.

 

Locatie: New Orleans, abnb.co/ paulsstudio

 

Krijg een soortgelijke look: Raleigh-groen (muren); Goodwin-groen (boekenkast): elk voor $40 per 4,5 liter, benjaminmoore.com

 

IDEE 2: EETHOEKJE

 

 

Kunst en ziel. “Voeg een aantal kleuren toe, zodat een lichte, witte ruimte niet vlak of saai voelt”, zegt Henderson. Foto door Patrick Butler-Madden – ontwerp door Laura Butler-Madden.

 

Waarom het werkt

“Veel symmetrie (bijpassende stoelen, identieke kussens) geeft deze hoek zijn eigen opvallende uiterlijk”, aldus Taylor. “Als je het iets minder formeel wilt maken, kies dan voor verschillende sierkussens om het minder uniform te laten lijken. Een bankje met kussens is een praktische keuze wanneer de ruimte krap is”, voegt ontwerper Vanessa De Vargas toe. “Het geeft je meer zitplaatsen en zorgt ervoor dat je wilt neerploffen en lekker wilt blijven zitten.”

 

Locatie (Airbnb Plus) Londen, abnb.co/laurasappartement

 

Krijg een soortgelijke look: Hanglamp Factory Light No. 4, vanaf $269, schoolhouse.com

 

IDEE 3: COMMANDOCENTRUM

 

 

Plankenhulp: “Dit is eigenlijk een lade van een gereedschapskist”, zegt Superhost Jamie Kwong. “We hebben die op zijn kant gedraaid en aan de muur gehangen.” Foto door Luisa Brimble

 

Waarom het werkt

“Door opvallende kleuren te combineren op een muur die geen vormen of andere architectonische elementen heeft, maak je die muur visueel interessant”, zegt Henderson. “Ik vind het ook geweldig dat de zeegezichten hier niet op dezelfde afstand hangen. Als kunst willekeurig is opgehangen, voelt het natuurlijker en informeler.” “De verschillende houttonen en texturen geven deze kleine ruimte meer warmte”, voegt ontwerper Sabrina Soto toe. “Je zou dat kunnen benadrukken door een binnenplant in een mand neer te zetten.”

 

Locatie: Great Mackerel Beach, Australië, abnb.co/ingridsshack

 

IDEE 4: VOORLEESPLEK

 

 

Blijven hangen: “We hebben dit hangrek gevonden tijdens een reis naar IJsland”, vertelt Superhost Christine Stucker. Foto van Stewart-Schafer.

 

Waarom het werkt

Boeken ophangen waar je ze goed kan zien, is een geniaal idee volgens De Vargas. “Het rek fungeert ook nog eens als een apart grafisch kenmerk”, zegt Taylor. “Ik vind de geweven mand voor het verzamelen van speelgoed geweldig,” voegt hij eraan toe, “maar je zou deze kunnen vervangen door een kleine bijzettafel en lamp als je een warmere uitstraling met meer leeslicht wilt.”

 

Locatie Brooklyn, abnb.co/christinesbrownstone

 

Krijg een vergelijkbare look: Balance No. 2-print met gelimiteerde oplage van Lindsay Stetson Thompson, vanaf $31 (framed), minted.com

 

IDEE 5: OPMAAKHOEK

 

 

Cool contrast: “We vinden het naast elkaar plaatsen van de vergulde spiegel en het sloophout geweldig”, zegt verhuurder Anthony D’Argenzio. Foto door Martyn Thompson

 

Waarom het werkt

“Niets is beter dan de veelzijdigheid van een plank, spiegel en een ingelijste print”, geeft Griffin aan. “De combinatie is niet alleen ideaal als een plek om je op te maken, maar je hebt ook gelijk een ontvangstruimte.” Lewis vindt de combinatie van rustiek (houten planken) en verfijnd (antieke spiegel) in deze slaapkamerversie “perfect”. “Als je de plek niet wilt gebruiken als zithoek, zou het er ook geweldig uitzien om wat boeken op de vintage kruk te stapelen.”

 

Locatie: Hudson, New York, abnb.co/hillaryshome

 

Krijg een soortgelijke look: Laurent-spiegel, $498, thebellacottage.com

 

IDEE 6: VEELZIJDIGE ZITHOEK

 

 

De basis voor bedden: een hoofdeinde van houten planken is open en luchtig. Tracy Morris adviseert voor een gezelliger gevoel een stoffen hoofdeinde met knopen. Foto van Maria Del Rio

 

Waarom het werkt

“Als je maar weinig zitruimte hebt, kan een strak kleurenpalet, zoals het roze en neutrale kleurenschema in deze studiohoek (boven), de illusie van een grotere kamer geven”, geeft ontwerper Elaine Griffin aan. Kies ook voor strakke meubels. “Een strakke slaapbank zonder armleuningen is een perfecte keuze voor een krappe ruimte.” Als je het geluk hebt dat je een pittoresk uitzicht (rechts) hebt, kun je dit volgens ontwerper Amber Lewis extra benadrukken door een zitplek bij het raam te creëren. Deze is aangekleed met pluche texturen en een verzameling van kunst aan de muur.

 

Plaats: Twentynine Palms, Californië (top),abnb.co/tienlynstinyhome; Salangen, Noorwegen (rechts), abnb.co/melissascabin

 

Krijg een soortgelijke look: Bumper grote poef, $299, bludot.com

 

IDEE 7: LOGEERKAMER

 

 

Zwarte magie: “We kozen voor donkere kussens met een subtiele textuur, zodat de gladde witte planken op de wand opvallen”, zegt Superhost Brandi Boblett.

 

Foto door Brandi Boblett

 

Waarom het werkt

Zwevende planken zorgen voor meer vloerruimte. Ze zijn volgens Griffin perfect als nachtkastjes te gebruiken in krappe ruimtes. Als de planken kort zijn, “overweeg dan om onder elke nog een andere te hangen om een telefoon of water op te zetten”, zegt Soto. Griffin voegt daaraan toe: “Als er geen ruimte is voor lampen, dan is het belangrijk een lamp boven het bed te hangen. Zorg ervoor dat de wandlamp hoog genoeg is, of dat het bed ver genoeg van de wand staat, om te voorkomen dat iemand ‘s nachts zijn hoofd stoot.”

Locatie: Atlanta, abnb.co/brandystinyhome

 

Dit verhaal is geschreven door Betsy Goldberg, adjunct-redacteur woningen van Airbnb Magazine, en stond in de Wintereditie van 2018.

 

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf