Schadeclaim na incident

Schadeclaim na incident

Beste Airbnb-gemeenschap,

 

Mijn vrouw en ik zijn al 10 jaar Airbnb-host van 2 gezellige vakantiewoningen.

 

In november 2023 huurden gasten onze Airbnb-woning voor een week. Na enkele dagen werden ze in het midden van de nacht door de politie verwijderd wegens overlast en het uitoefenen van onwettige activiteiten, waaronder prostitutie. Er werd vastgesteld dat ze illegaal in het land waren en zelfs gebruik hadden gemaakt van valse paspoorten. Toen ze weg waren ontdekten we aanzienlijke schade aan onze woning: overal vuilnis, de douche was onherstelbaar stuk, de zetel had brandplekken, er was binnen gerookt, imagoschade bij de politie, de buren en de gemeente… We hebben de schade die enkele duizenden euro’s bedraagt binnen de gevraagde termijn van enkele dagen gedetailleerd gedocumenteerd en via het resolutiecentrum aan Airbnb overgemaakt.

 

Pittig detail, ondanks het feit dat we onmiddellijk melding maakten aan Airbnb en de gasten door de politie verwijderd waren, hebben ze het verblijf na hun verwijdering geannuleerd waardoor ze per direct en zonder overleg van onze zijde geld terugkregen.

 

Nu enkele maanden later, ondanks herhaalde pogingen om contact op te nemen met Airbnb en het verstrekken van alle benodigde documentatie, hebben we nog geen bevredigende reactie of oplossing ontvangen. We begrijpen zeker dat dergelijke zaken tijd vergen, maar gezien de aard van het incident en de dringende behoefte aan herstel, willen we onze bezorgdheid hier delen. We krijgen telkens opnieuw te horen: “We will escalate the incident to our specialized team”. En daarna weer een hele tijd niets meer. Tot nu toe hebben we 1 vergoeding ontvangen: 19,90 euro voor een beschadigd hoeslaken…

 

We waarderen de ondersteuning die Airbnb onder andere via Aircover aan hosts biedt, maar we hopen ook dat dit bericht zal bijdragen aan het versnellen van de afhandeling van onze zaak. Als er geen snelle oplossing wordt gevonden dan denken we eraan onze ervaring steeds verder te delen op sociale media om aandacht te vragen voor de uitdagingen waarmee wij als host te maken hebben. Maar dat zouden we natuurlijk erg spijtig vinden.

 

Alvast erg bedankt voor jullie tijd en aandacht voor ons probleem en het helpen zoeken naar een constructieve oplossing!

 

Met vriendelijke groet,

Saartje & Jan

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf