Babies and Bookings

in
Amsterdam, The Netherlands
Level 5
32 Keer bekeken

In Amsterdam mag je max 4 personen laten verblijven, zowel in een B&B als in een heel huis. Bij de manier van boeken op dit moment via Airbnb hebben de  gasten de mogelijkheid pas na boeken hun baby te vermelden. De gemeente Amsterdam telt babies mee bij de max 4 personen en dus ben je strafbaar als je 4 personen + baby laat slapen. Kosten 20.800,- voor de boete.

Kan Airbnb wat mogelijkheden inbouwen om dit te voorkomen in Amsterdam?

Hosts kunnen het wel opnemen in hun huisregels maar die worden vaak niet gelezen en dan moet je dus annuleren met alle gevolgen daarvan.

Voor de Amsterdamse hosts een knelpunt.

Mieke

@Mirjam0 

3 reacties

Re: Babies and Bookings

in
Amsterdam, The Netherlands
Level 10

@Mieke0  @Cuincy

Alleen als je uit zet dat je  kinderen  wil,  valt de baby optie weg.  Dus als  je wel kinderen vanaf 2 jaar accepteert,  komt ineens ook de baby optie ongevraagd tevoorschijn, ook al staan baby's in de  reserveringsinstellingen> huisregels    uitgevinkt.. een bug lijkt me.. In de desktop versie heb je. de mogelijkheid om die te  melden , onderaan de pagina'd van de desktopversie  staat steeds: feedback geven

 

Re: Babies and Bookings

in
Amsterdam, The Netherlands
Level 5

De opties (5) babies bij het boeken blijft staan ongeacht het ingevulde veld bij beleid en regels; vandaar het advies om het op te nemen in de huisregels (voor Amsterdamse hosts) dat je een max van 4 gasten moet hanteren incl babies en kinderen.

@Mirjam0 

Re: Babies and Bookings

Online Community Manager in
London, United Kingdom
Online Community Manager

Dankjewel voor het delen @Mieke0 @Mirjam0! Ik ga het doorgeven!

 

Zouden jullie het ook hier kunnen aangeven als 'bug' https://www.airbnb.nl/help/article/1640/je-feedback-over-airbnb-delen

Heb je vragen? Stel ze hier

We also have a Dutch-speaking community - Click here

Begin een gesprek