[Bijgewerkt: 13 maart] Uitbraak coronavirus: info over de dekking van onze Voorwaarden bij verzachtende omstandigheden voor reserveringen

Airbnb
Official Account

[Bijgewerkt: 13 maart] Uitbraak coronavirus: info over de dekking van onze Voorwaarden bij verzachtende omstandigheden voor reserveringen

Last updated: March 13, 2020

 

As more information about the coronavirus outbreak ( COVID-19 ) is released, Airbnb continues to prioritize the safety and wellbeing of our community of hosts, guests and associates around the world.

 

As long as this situation is at play, we strongly recommend that you follow your local government's travel and health advice and take the necessary precautions to protect yourself and your guests when you rent or travel.

 

In accordance with government and health authority guidelines and recommendations, Airbnb offers affected hosts and guests with eligible reservations the opportunity to cancel them free of charge under our Terms in mitigating circumstances . We continue to evaluate and update these terms in accordance with official guidelines.

 

We understand that you may be concerned. Affected hosts and guests are always welcome to contact our customer service ( https://www.airbnb.nl/help/home ) with questions or for assistance with canceling reservations.

 

More information about our Conditions in mitigating circumstances can be found here .

 

Read the FAQs here:  Answers to host questions about the corona virus

9 Antwoorden 9
Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Airbnb 

 

Wij hebben tot nu toe 2 annuleringen....

Dita80
Level 3
Vlissingen, Netherlands

Jammer dat Airbnb zomaar eenzijdig dit decreet over verzachtende omstandigheden uitvaardigt. Had een advies kunnen zijn aan de hosts waarbij het verder aan de hosts zelf is over hoe dit af te handelen.  Vraag me ook af hoe dit past in het standpunt van Airbnb een platvorm te zijn en geen verhuurder. Jurdisch lijkt me dit nogal raar. Host zijn best in staat zelf te bepalen hoe hier mee om te gaan en daarbij rekening te houden met de gasten. Nu wordt alle schade afgewenteld op de host en ook dat lijkt me niet correct, zeker als volgens de "verzachtende omstandigheden zelfs geannuleerd kan worden als men "liever"niet reist" zonder dat er beperkende maatregelen zijn afgekondigd. Volgende keer omdat het weer tegen zit?   Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering of hadden een annuleringsverzekering kunnen afsluiten, dat hoort nu eenmaal bij reizen. Ik heb geen boekingen die vallen onder dit eenzijdig afgekondigde beleid en ik hoop dat niet veel hosts en reizigers ermee te maken zullen krijgen. Wekt geen vertrouwen.

Hoi hoi!

 

ik heb ook geen boekingen die hieronder vallen, maar de annuleringen stromen binnen. Ik krijg signalen van mensen die zeggen dat er een “incident” in mijn stad heeft plaatsgevonden?? 0 respons vanuit Airbnb. Het lijkt erop alsof mensen dus gewoon standaard nu kunnen annuleren en wij draaien volledig op voor misgelopen inkomsten. Ik vind het echt schrijnend en onbegrijpelijk dat er niets ter compensatie voor ons wordt gedaan, behalve voor de reiziger. Wat vinden jullie?

Anna2167
Level 1
Helmond, Netherlands

Goedemorgen, ik ben het helemaal met jullie eens! Ja en inderdaad, de meeste mensen hebben (zelfs) een doorlopende reisverzekering. Ik heb bovendien vernomen dat wanneer je een reis hebt geboekt bij een reisorganisatie je het geld niet terugkrijgt. Waarom dan wel bij AIRbnb? AIRbnb laat dus haar verhuurders ( waaraan zij verdienen)  volkomen in de kou staan. 
En.... als wereldwijde organisatie hadden zij sinds de uitbraak in China al kunnen nadenken over een rechtvaardige oplossing. Tot midden februari heb ik reserveringen ontvangen, daarna niet meer. Mijn gasten komen vanuit de hele wereld en kunnen dus niet meer reizen, vandaar annuleringen. AIRbnb mag naar mijn idee niet alle verantwoordelijkheid bij de ‘ hosts’ neerleggen omdat zij partij zijn in de overeenkomsten. 
Ik hoor graag jullie mening en ervaringen . Met groet uit Brabant -notabene-. Anna. 

Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Anna2167 @Jeroen71 @Dita80 

 

Wij hebben helaas ook al heel veel annuleringen binnen, het is overmacht.... Laten we hopen dat we allemaal gezond blijven en straks weer fijn onze gasten mogen ontvangen!

Marcel-and-Sandra0
Level 3
The Hague, Netherlands

De annuleringen stromen hier ook binnen. De markt droogt snel op. Een optie kan zijn je listing van Airbnb te halen en je ruimte via de vrije markt tijdelijk te verhuren. Er zijn nog genoeg woningzoekenden. 

Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Jeroen71 @Anna2167 @Dita80 

 

Ja dat vonden wij ook zo vreemd, reacties dat ze moesten annuleren wegens de omstandigheden in onze plaats...?

Joke15
Level 2
Kockengen, Netherlands

We hebben ook veel annuleringen in de periode 15 maart tot 15 april. Het lukt ons af en toe wel om nieuwe gasten te krijgen. Maar het annuleren gaat heel traag waardoor dit nog moeizamer wordt.

Zoals ik het lees vind ik dat de voorwaarden van Airbnb niet echt waterdicht.  Airbnb zegt in haat algemene voorwaarden:  We kunnen je wellicht een restitutie geven of afzien van annuleringssancties als je vanwege onvoorziene omstandigheden moet annuleren. 

Oftewel Airbnb geeft een restitutie.

Dan gaat het hier om deel 2,

Omstandigheden die speciale beoordeling vereisen

Er is geen documentatie vereist voor deze omstandigheden, maar ons gespecialiseerde team controleert elk geval om te bevestigen dat je direct getroffen bent.

en verder….

Wanneer zich een uitbraak van een ziekte voordoet, passen we ons beleid en de toepasselijkheid daarvan aan op basis van de berichtgeving van de Wereldgezondheidsorganisatie en de plaatselijke autoriteiten.

Nu worden alle annuleringen toegestaan zonder controle en wordt 81 procent van de kosten betaald door de host.

Airbnb vult eenzijdig het beleid in, in strijd met de redelijkheid en billijkheid. Het lijkt me een uitstapje naar de rechter waard. Wie doet er mee?

 

Marcel-and-Sandra0
Level 3
The Hague, Netherlands

Eens.

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf