Hosting for mother-in-law

Marija22
Level 1
Zagreb, Croatia

Hosting for mother-in-law

Hi! I started hosting last summer in Croatia and very quickly received the superhost status and some excellent reviews. But it's the house of my mother-in-law and because of tax issues etc I think I have to put her as the host and her bank account. How can I manage to let her be the host, but in reality, I continue managing the bookings, the communication with the guests...everything, without losing the reviews, the superhost status and the pending reservations?   

Thank you very much!!

3 Replies 3
Branka-and-Silvia0
Level 10
Zagreb, Croatia

Pozdrav @Marija22

ne sjećam se više točno ali mi se čini da se pri kategorizaciji/prijavi može navesti da li će se iznajmljivanjem baviti vlasnik nekretnine ili netko drugi .

U svakom slučaju ako je na kategorizaciji/dozvoli samo tvoja punica i njen je pdv-id broj onda na Airu treba biti i njeno puno ime i prezime i njen broj računa. U tom slučaju ti samo radiš za nju a ona je odgovorna za sve što se tiče poreza, boravišnih pristojbi, članarina, plaćanja pdv-a i sl.

 

U svakom slučaju na profilnoj slici možete biti zajedno ili samo ti ako to sama vodiš. Username može biti njeno i tvoje ime ili samo tvoje ako samo ti dočekuješ goste i komuniciraš sa njima. Znači službeni podaci na Airbnb accountu (ime i prezime i broj računa i pdv-id broj ) trebaju biti od osobe na čije ime glasi kategorizacija tj. dozvola ali to ne mora nužno biti username i osoba koja je na profilnoj slici. 

 

 

 

ps. 

oprosti, tek sada sam vidjela da pitaš kako izmjeniti podatke...

odeš na host/dashboard /account/payout preferences i tamo dodaš njezin broj računa. Treba oko dan dva da ga provjere i kada bude označen kao verified onda ga možeš staviti kao defaultni račun a stari pobrisati ako želiš. 

 

e sad, od osobnih podataka (host/profile) je na Airu moguće promjeniti samo ime i prezime dok datum rođenja nije moguće promjeniti a ostalo kao broj mobitela, id verification itd... vjerojatno treba prvo obrisati da bi se ponovo moglo upisati drugačije i onda opet verificirati. Na istom mjestu dole imaš i VAT no što je naš pdv-id. Njega isto treba prvo obrisati da bi se mogao novi unijeti.

 

Ne znam da li bi moglo biti kakvih problema sa uplatama ako svi ti podaci ne odgovaraju vlasniku računa. Možeš probati prvo samo promjenit broj računa i stavit novi kao defaultni ali stari nemoj izbrisati dok ne sjedne prva uplata na njen račun. I taj VAT no probaj promjeniti.

Podatke u profilu ostavi iste ili dodaj još i njeno ime i prezime uz svoje pa vidi jel će uplata proći. Ja bi tako probala napraviti.

 

 

 

 

 

 

Puno hvala na opsirnom objasnjenju! Pokusat cu tako napraviti.

Hvala i lp,

Marija