Recensie bij annulering

Thomas249
Level 1
Rotterdam, Netherlands

Recensie bij annulering

Hi,

 

Hoe zit het precies wanneer een gast een boeking annuleert terwijl hij/zij erin zit. Kan er uberhaupt een recensie over en weer geschreven worden bij annulering? Ik weet dat als je als verhuurder annuleert je een automatische recensie op je profiel krijgt, maar andersom?

 

Groet,

Thomas

1 Antwoord 1
Cor3
Level 10
Langerak, South Holland, Netherlands

Hi @Thomas249,

 

Het is alweer even geleden, dat je dit bericht geplaatst hebt, maar bij deze toch even een reactie.

 

Als een gast annuleert op of na de dag van aankomst, dan kan die ook een recensie achterlaten! Dus daar schuilt inderdaad een risico in!

Sommige ‘slimme’ gasten die geen geldige reden hebben om voor ‘verzachtende omstandigheden’ in aanmerking te komen. En die net voor aanvang van de reis eigenlijk willen annuleren. Wachten daarom soms expres tot de dag van aankomst. Zodat ze hiermee de verhuurder onder druk kunnen zetten.

Zo van: Ik zou maar gauw toestemmen om alles terug te laten betalen, anders dan wordt er een wraak-recensie geschreven.

 

In de laatste Global Host Q&A kwam dit onderwerp ook nog aan de orde. Mensen die voor aankomst annuleren, zouden in principe geen recensie achter moeten kunnen laten (bijvoorbeeld annuleren op de dag van aankomst, maar nog voor de lokale check-in tijd)

Airbnb heeft aangegeven hier aan te werken, maar dat dit lastig is (gasten kunnen immers - in overleg met de verhuurder - eerder dan de reguliere aankomsttijd arriveren).

 

Gasten die annuleren, krijgen geen automatische annulerings-recensie. Eigenlijk best wel onterecht, want dit is zeker belangrijke informatie voor een verhuurder, als deze een nieuwe reservering of aanvraag binnen krijgt.

 

Maar Airbnb wil uiteraard voorkomen, dat mogelijk betalende gasten geweigerd worden door toekomstige verhuurders. Vanwege (veelvuldige) annuleringen uit het verleden. Tevens wil Airbnb voorkomen dat er navraag gedaan wordt bij voormalige geannuleerde verhuurders, over een mogelijke gast.

Zo van: Hoe is dat destijds financieel afgelopen?

 

Het streven van Airbnb is uiteraard om zoveel mogelijk reizen te scoren, en verhuurders zo min mogelijk redenen te geven om een eventuele gast te weigeren.

Want de geldstroom verloopt immers van de huurder naar de verhuurder (via Airbnb).

 

Succes!

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf