kalenders koppelen

Hugo-Lieve0
Level 2
Kortrijk, BE

kalenders koppelen

Wij hebben 2 accounts op air bnb. Ik wil de kalenders aan elkaar koppelen. Wanneer ik de ene kalender bij de andere wil importeren ( via het kopieren en plakken van de URL ) krijg ik steeds een melding " wij hebben problemen met het synchroniseren van deze kalender. Probeer het nog een keer". Zucht. Dus dan maar steeds handmatig de kalenders aanpassen bij elke reservering. Een heel werkje !!

8 Antwoorden 8
Cor3
Level 10
Langerak, South Holland, Netherlands

Hi @Hugo-Lieve0,

 

Maar waarom heb je dan 2 accounts? Formeel mag dat zelfs eigenlijk niet. Of zijn het accounts van jullie beiden afzonderlijk?

Wat je wellicht wel kunt proberen, is om die 2 accounts Co-Host op je advertenties te laten zijn.

Misschien dat dit werkt (zelf geen ervaring mee).

 

Edit: Ik zie trouwens dat je dat al gedaan hebt, dus dan zal dat ook wel niet werken.

 

Het is ook eigenlijk wel een beetje logisch, dat je niet de kalender van een ander aan je eigen account kunt koppelen toch (ondanks dat je het zelf bent)?

 

Ps.

Ik zie dat je nog niet veel recensies hebt. Dus je kunt altijd nog 1 van de advertenties onder het andere account onderbrengen (moet je eigenlijk het een en ander copieren, en de oorspronkelijke advertentie uiteindelijk deactiveren).

 

Succes!

Hallo Cor,

dank je voor je antwoord. Ja, die 2 accounts dat was niet de bedoeling. Wij hebben al jaren een account op ons beider naam, maar dan enkel om zelf te reizen. Toen we in december onze loft wilden gaan verhuren nam airbnb spontaan mijn naam en foto (geen idee hoe dat kwam. Ik ben geen computer specialist) ipv die van ons beiden, misschien omdat mijn google account toen open stond want die heeft dezelfde foto. dus zaten we nadien met 2 accounts en dat vonden we zelf ook vervelend. Misschien inderdaad een goed idee om 1 van de 2 op non-actief te zetten, want het is een heel gedoe om de kalender  van dat ander account telkens aan te vullen.

Wat de recenties betreft: dat komt omdat er nog maar 1 huurder was (kort), en nu is er een tweede huurder maar die blijft 2 maanden, dus dan laat de recentie natuurlijk op zich wachten.

Cor3
Level 10
Langerak, South Holland, Netherlands

Hi @Hugo-Lieve0,

 

Ja, het is inderdaad beter om nu actie te ondernemen. Dan dat je straks 'een beetje' afscheid moet nemen van hard verdiende recensies. Dus voor 1 van de 2 advertenties de kalender dicht zetten.

En dan de advertentie 'copieren' naar het account, dat je voortaan wil gaan gebruiken voor de verhuur.

 

Ik snap niet helemaal waarom je (ivm reizen) een ander account wilt gebruiken.

Als je namelijk als verhuurder ook mooie recensies krijgt als gast, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Uiteraard kan een toekomstige verhuurder dan ook zien, dat jij ook verhuurder bent. En ik ben weleens tegengekomen, dat niet iedereen dat even fijn vindt (raar maar toch echt waar).

Albert241
Level 1
Cómpeta, Spain

ik probeer mijn booking en airb&b kalenders te synchroniseren, helaas verschijnt iedere keer de melding dat de iCal URL niet geaccepteerd wordt. Door het geheel kopiëren van de URL code van de externe kalender, zou dit toch moeten lukken? Wat doe ik verkeeerd?

Bob297
Level 10
Bilthoven, Netherlands

@Albert241Bij mij werkthet probleemloos.

Bij booking moetje vanuit je kalender een link aanmaken (dus niet de url uit je balk)  en deze bij Airbnb in de kalender importeren en vice versa

Arie19
Level 2
Oss, NL

Mij lukt het helaas niet om beide kalenders te koppelen .... op aanraden van Airbnb heb ik via Gmail een account aangemaakt op mijn telefoon. Deze wilde ik laten verwijderen door Airbnb maar ben hier al 3 weken mee bezig, en krijg nog steeds boekingen via zowel gmail als mijn andere online adres die niet met elkaar overeenkomen, oftewel dubbele boekingen. Zeer frustrerend voor beide partijen. Ik dacht nu dus slim te zijn om beide kalenders te koppelen maar krijg dit op geen enkele manier voor elkaar. Niet via het exporteren van de kalender van mijn vaste account via URL naar Gmail. Wie weet de oplossing ????

 

Beste mensen, wie kan me helpen? Ik heb te snel gedrukt op 'kalenders koppelen. Dat is gebeurd maar ik wil dat graag terugdraaien. Ontkoppelen als het ware. Hoe kan ik dat doen?

Vriendelijke groet,

Anne 

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Anne1447 

In de engelstalige community las ik dat dat kan door ze te ontkoppelen, te vinden in hetzelfde menu waar je ze hebt gekoppeld.  (onder beschikbaarheid, kalenders koppelen)

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf