longterm rental annuleren

Marc7399
Level 2
Leiden, Netherlands

longterm rental annuleren

We hebben een longterm rental in Thailand voor november. Deze willen we graag annuleren omdat we er niet naar toe kunnen. Het is onwaarschijnlijk dat Thailand binnenkort weer toeristen toelaat. We hebben geboekt vóór 14 maart. De host is bereid hieraan mee te werken en zijn deel niet op te eisen. De host wil zelf niet annuleren omdat hij dan "straf" krijgt van AirBnb. De klantenservice van AirBnb is telefonisch niet te bereiken. Op Twitter krijg je ook geen antwoorden en de chat service in de App blijft onbeantwoord. (Waar betaal je die service kosten voor!)

Heeft iemand een tip hoe we dit het beste kunnen regelen?

5 Antwoorden 5
Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Marc7399 

 

Ik denk dat dat alleen via de klantenservice kan:

 

https://www.airbnb.nl/help/contact-us

https://www.airbnb.nl/help/home

Klantenservice +31 20 52 22 333

 

Succes!!

Marc7399
Level 2
Leiden, Netherlands

Die zijn dus onbereikbaar!. Je krijgt een bandje met verwijzingen naar de website. 

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Marc7399 

Zoals bekend is zijn hier de annuleringsvoorwaarden voor "lange termijn reserveringen" van toepassing. Dat betekent dat je 30 nachten moet betalen bij annulering voor de incheck-datum.

De annuleringsvoorwaarden voor  'verzachtende  omstandigheden' zullen waarschijn ook van toepassing zijn, maar die claim moet ja achteraf indienen bij Airbnb OF de host op jou verzoek laten cancelen, zie voor procedure : https://www.airbnb.nl/help/article/2728/what-options-do-i-have-for-canceling-a-reservation-for-a-pla...

 

De voorwaarden voor Covid-19 zijn volgens mij niet van toepassing, want alhoewel voor 14 maart gereserveerd, gelden deze voor reserveringen met incheck-datum voor 1 september (Maar lees dat nog even na !).

 

Wat gebeurt er als je de reservering inkort tot 1 nacht ("wijzig reservering"), je kunt het vrijblijvend bekijken zolang je niet verstuurd. In het gunstigste geval betaal je dan 1 nacht + schoonmaakkosten etc., maar als dat een verlies is wat je wilt nemen en de Host accepteerd de wijziging, dan is het ook opgelost.

 

De host kan de wijziging ook doorvoeren en heeft dan ook nog de mogelijkheid om de prijs of andere opties (bv als min. 1 nacht normaal niet mogelijk is) aan te passen.

 

Als je zelf cancelled, dan zul je via Airbnb volgens de spelregels (zie boven) moeten claimen voor volledige refund.

Of de host is zo 100% betrouwbaar dat hij je op zijn woord achteraf compenseert. Maar servicekosten ben je dan uiteraard wel kwijt.

 

Met vriendelijke groeten,

Emiel

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Marc7399 

Toegevoegd:

 

https://www.airbnb.nl/help/article/2728/what-options-do-i-have-for-canceling-a-reservation-for-a-pla...

Hier staat ook dat de host zonder "straf' een dergelijk annuleringsverzoek kan bekrachtigen.

 

https://www.airbnb.nl/help/article/2701/extenuating-circumstances-policy-and-the-coronavirus-covid19

Geldt voor reserveringen geboekt voor 14 maart, met check-in datum voor 30 september as

Marc7399
Level 2
Leiden, Netherlands

Dank voor je reactie. We hebben de reservering na overleg met de host geannuleerd. Hij wilde zelf ook graag bijtijds annuleren zodat hij nieuwe huurders kon krijgen. Inmiddels hebben we het huurdeel en de schoonmaakkosten retour ontvangen van Airbnb. We moeten dus alleen de servicekosten zelf betalen. Gaan proberen die nog terug te krijgen.

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf