διαδικασια ενοικιασης στην Ελλαδα .

διαδικασια ενοικιασης στην Ελλαδα .

Καλημέρα σας θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει καλά το θέμα σε σχέση με την σωστή διαδικασία φιλοξενίας όσο αφορά το φορολογικό κομμάτι.Αν δηλαδή με το νέο νόμο που λέει οτι δηλώνεις στο taxisnet την ημερομηνία έναρξης-ληξης της μίσθωσης .

828 Replies 828

κ. Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας, δεν είχα προσέξει το κουτάκι αλλοδαπών που μπορείς να επιλέξεις και απενεργοποιεί το ΑΦΜ.
Άλλη μια ερώτηση εμένα η airbnb που με πληρώνει στη Πειραιώς στον τρόπο πληρωμής μισθώματος επιλέγω  "Λογαριασμός Πληρωμών Ημεδαπής" σωστά; για όλες τις κρατήσεις που πληρώνομαι από airbnb;

 

@Georgios78 
Πολύ σωστά, μιά και πληρώνεστε σε Τράπεζα στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Καλησπέρα! Σήμερα μια φιλοξενούμενη θέλησε να προβεί σε ακύρωση της κράτησής της και μου είπε ότι δεν της επιστρέφεται η προμήθεια από την Airbnb παρόλο που εγώ έχω ευέλικτη πολιτική ακύρωσης και η ακυρωση γιβεται τουλαχθστον 10 ημετες πριν. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι...Σε άλλες περιπτώσεις που μου ακυρώσανε δεν παραπονέθηκε κανείς ότι δεν του  επεστράφη το ποσό της προμήθειας.Έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιον; Σκέφτομαι να τις επιστρέψω προσωπικά εγλω την προμήθεια αλλά είναι 100€ και το θεωρώ λίγο άδικο..

@Εύη0 
Καλησπέρα σας,
Η Πλατφόρμα ποτέ δεν επιστρέφει τη προμηθειά της στους επισκέπτες σε περίπτωση ακύρωσης απο μέρους τους,ανεξάρτητα από τη πολιτική του οικοδεσπότη.Το ότι δεν σας παραπονέθηκαν άλλοι ,σημαίνει οτι ηταν διαβασμένοι και ηξεραν τι θα πάρουν πίσω.Η τελευταία σας σκέψη είναι τελείως λάθος , μιά και δεν ευθύνεστε εσείς για την οικονομική πολιτική της airbnb...

Γεια σε όλους, είμαι νέος στην πλατφόρμα

Έχω την εξής ερώτηση

Ποιο από τα παρακάτω ποσά πρέπει να καταχωρήσω στην ΑΑΔΕ (Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων);;

 

1- Συνολική πληρωμή από τον επισκέπτη (EUR) €132,08

 

2- Συνολικό ποσό που καταβάλλεται σε εσάς (EUR) €108,22

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

καλησπερα Ανασταση,

ειναι το συνολικο ποσο που καταβάλλεται σε εσενα + το 3% την προμηθεια που σου εχει αφαιρεσει η πλατφορμα. 
καλη αρχή

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Γιώργο.

 

Επίσης ήθελα να ρωτήσω μέχρι πόσα διαμερίσματα μπορεί να διαθέσει ιδιώτης ώστε να μην έχει προβλήματα με ΕΟΤ και εφορία;

@Anastasios23 Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε αρ.διαμερισμάτων .Διάβασε τη ερωτηση νο3 στις συχνές ερ/απαντησεις στη εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τις βραχ.μισθώσεις.

@Anastasios23 

Κανένα από τα 2! Θα πρέπει να βάλεις το ποσό που εχεις συμφωνήσει και φαίνεται στο κλείσιμο της κράτησης.
Στη πρώτη περίπτωση θές να δηλώσεις ΚΑΙ τη προμηθεια που εισπράττει η πλατφόρμα από τον επισκέπτη,που ειναι λάθος, ενώ στη δεύτερη θες να δηλώσεις λιγότερα από αυτά που πρέπει, μιά και εχει ηδη αφαιρεθεί η προμήθεια που σου κρατάει η πλατφόρμα.
ΑΡΑ: Θα δηλώσεις το ποσό που λέει στην 1)Ο επισκέπτης πλήρωσε: Χώρος διαμονής, που ειναι το ίδιο με αυτο που γραφει από κάτω:"Πληρωμή οικοδεσπότη:συνολική τιμή διαμονής και που πρέπει να είναι κάπου στα 113€.

 

Στέλνω τον αναλυτικό λογαριασμό

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ

πες μου ποιο ποσό περνάω στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

 

Ο επισκέπτης πλήρωσε €34 x 3 διανυκτερεύσεις €102,40
Κόστος καθαρισμού  €10,00
Προμήθεια υπηρεσιών επισκέπτη €19,68
Συνολική πληρωμή από τον επισκέπτη (EUR) €132,08
Πληρωμή οικοδεσπότη
τιμή δωματίου για 3 διανυκτερεύσεις   €128,00
Συνολικό ποσό που καταβάλλεται σε εσάς (EUR) €108,22
-(EUR) €3 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ (EUR) € 105,22

@Anastasios23 @Anastasios23 Κάτι λείπει... τα ποσά δεν βγαίνουν... πρέπει να υπα΄ρχει και άλλο ποσό. με κάποια άλλη αιτιολογία. Αναπτυξε όλες τις παραμέτρους και στείλε σκρινσότ.

screenshot-www.airbnb.gr-2021.08.21-23_16_39.png

112,40€ το ποσο που δηλωνεις

@Anastasios23  @Anastasios23 Τωρα φαινεται η προσφορά που εχεις κάνει και βγαίνει σωστά και το ποσό που έχεις συμφωνήσει .Αυτό ειναι 112,40 και προκύπτει :
O επισκέπτης πλήρωσε: 102.40 +10(καθαρισμός)=112,40€

Και το επιβεβαιώνεις και από τη δική σου ανάλυση:
 3Διαν/σεις               128
καθαρ/μος                  10
Προσφορά -20%    -25,60

                                     112,40€