Türkiyede Kimlik bildirimi / Identity declaration in Turkey

Ugur27
Level 2
Turkey

Türkiyede Kimlik bildirimi / Identity declaration in Turkey

Merhabalar, evimde Airbnb den misafirlerim konaklarken, sivil polisler gelip kacak konaklama calıstırma iddiasıyla bana 18.000tl ceza kestiler. Konukların tc lerini bir sisteme girmem gerekiyormuş. Ben böyle birsey daha önce duymadım. Bu konuda bir haberi olan var mı? Bunu bilen var mı daha önce?

 

[Translation added by Community Manager]

Hello, while my Airbnb guests were staying at my house, plainclothes police came and fined me 18,000 TL for allegedly operating illegal accommodation. I needed to enter the guests' ID numbers into a system. I've never heard of anything like this before. Does anyone have any news about this? Anyone know this before?

47 Replies 47

sınan duurm nedır.. bırbırımıze yardımcı olalım.. 

@Sinan27 sınan duurm nedır.. bırbırımıze yardımcı olalım.. 

Merhaba Eren bey önemli bir bilgi verdiniz. Bu konuyu merak ediyorum gerçekten. Ben bu şekilde birşey duymadım daha önce. Ben de polis raporu vermek istiyorum cunku

@Burak50 merhaba,  ADB-GIYKIMBIL-FORM T1  doldurup kullanıcı adı ve sıfre aldınzımı ?

merhaba, ADB-GIYKIMBIL-FORM T1  doldurup kullanıcı adı ve sıfre aldınzımı ?

eren, benım  odalarını kıraya verdıgım evde bende kalıyorum kımlık kayıt yaptırmak zorundamıyım ? polısler basmadan  ne yapmam gerekıyor tam olarak bılmıyorum.. vergı konusunu  ne yaptınız ?  fazla yayılmadıkca bence vergıye takmamak lazım 

@Eren985 eren, benım  odalarını kıraya verdıgım evde bende kalıyorum kımlık kayıt yaptırmak zorundamıyım ? polısler basmadan  ne yapmam gerekıyor tam olarak bılmıyorum.. vergı konusunu  ne yaptınız ?  fazla yayılmadıkca bence vergıye takmamak lazım 

@Eren985selam eren bu konuyla ılgılı son duurm nedır .. aynı problemı yasıyorum

 

saygılar 

Merhaba, konut misafiri için güncel bilgisi olan paylaşabilir mi rica etsem.

Emine17
Level 1
Ardino, Bulgaria

Bulgaristanda Airbnb icin turizm sistemine kayitli olmaniz ve vergi sistemine kayitli olma sartiniz var, Turkiyede bosta duran bir dairem var onu airbnb ye acmak istiyorum. Vergi ve Kimlik kayit sistemi nasil isliyor ? 

Emniyet bildirimi ile ilgili son bilgi nedir?

bu bılgı bana da lazım  acıl

Veronica-Sehnaz0
Level 2
İstanbul, Turkey

Airbnb Destek 

Veronica-Sehnaz0
Level 2
İstanbul, Turkey

Airbnb nun bu yonetmeligi biliyor ve bilgilendirme yapiyor olmasi gerek diye dusunuyorum.

Ulaş1
Level 2
Bursa, Turkey

Herkese merhaba Ben de Airbnb uygulaması üzerinden misafirlik alıyorum. Şuana kadar çok iyi puanlar alıp çok da güzel yorumlar aldım.Fakat bugün elime bir tutanak geldi ve "kolluk kuvvetlerine kimlik bildirimi yapmamak" suçundan 26.786 lira ceza kesildi. Süreci avukatımla beraber danışıp ilerleyeceğiz. Fakat şunu soruyorum böyle bir kimlik bildirimi yapmam gerektiği için ben neden uyarılmadım? Polis veya bu cezayı onaylayan kurum neden uyarı yazısı göndermedi? Airbnb ev kiralaması yaptırırken kimlik bildirimini otomatik olarak neden yapmıyor ya da bu konuda ev sahiplerini neden bilgilendirmiyor? 
bu uygulamayı kullanan birçok türk kullanıcının bu cezadan ve bu bildirimi yapmak zorunda olduğundan haberi yok kanımca.