Türkiyede Kimlik bildirimi / Identity declaration in Turkey

Ugur27
Level 2
Turkey

Türkiyede Kimlik bildirimi / Identity declaration in Turkey

Merhabalar, evimde Airbnb den misafirlerim konaklarken, sivil polisler gelip kacak konaklama calıstırma iddiasıyla bana 18.000tl ceza kestiler. Konukların tc lerini bir sisteme girmem gerekiyormuş. Ben böyle birsey daha önce duymadım. Bu konuda bir haberi olan var mı? Bunu bilen var mı daha önce?

 

[Translation added by Community Manager]

Hello, while my Airbnb guests were staying at my house, plainclothes police came and fined me 18,000 TL for allegedly operating illegal accommodation. I needed to enter the guests' ID numbers into a system. I've never heard of anything like this before. Does anyone have any news about this? Anyone know this before?

47 Replies 47
Tora35
Level 1
Antalya, TR

dostum slm. şimdi gördüm yazını.Geçenlerde bana da geldiler ama sonucu ne olacak bilmiyorum.

Sonuç ne oldu acaba, süreç nasıl işliyor? Ben de araştıyorum bulamadım henüz

Yeni kanun uyarınca önce bakanlıktan ruhsat almanız gerekiyor. (Eskiden bazı karakollar belediyeye ruhsat başvurusu yapılmasını yeterli görüyordu zira ülkede ruhsatsız oteller bile var hala malum ama şimdi tek yetkili bakanlık.) Akabinde vergi açılışı yapıp karakola gidiyorsunuz. Kimlik bildirimi için şifre veriliyor. 

@Tora35 ne oldu sonuç .. ya turkıye host larının uye oldugu bır grup yokmu  nedır bu dagınıklık anlamadım

selam tora, sonuç ne oldu ?

Timucin-Çağlan0
Level 1
İstanbul, Turkey

Selamlar,

Süreci nasıl yönettiniz. Güncel bilgi paylaşabilir misiniz?

 

Teşekkürler

Sait9
Level 1
İstanbul, Turkey

Konaklama tek gecelik miydi?

Sadık1
Level 2
İzmir, Turkey

Selam herkese airbnb yaptığınız evinizin bağlı olduğu karakola gidip “ADB-GIYKIMBIL-FORM T1” ve “Tebliğ Tebellüğ Belgesi” formlarını doldurup imzalayarak Kimlik Bildirim Sistemi için kullanıcı adı ve şifre alabilirsiniz. 

peki herhangi baska bir sey var mi yapilacak?vergi numarasi almak gibi bir islem yapmamiz gerekiyor mu oncesinde?

Merhaba Sadik Bey, bu formu sirket kurmadan da alabiliyor muyuz ? 

ilk once şirket kuruyorsunuz dıye bılıyorum ve ruhsat da almanız lazım .. sonra ver elini karakol.  karakol tarafı çok kolay. burada en onemli olan ruhsat tarafı..

yazdıklarımda yanlış varsa lütfen düzeltiniz..

selam sadık, karakola gıtmeden önce ruhsat  cıkarılması gerektıgını bana soyledıler.. tıkandıgımız yerde bu ruhsat olayı.. tavsıyen nedır ? 

 

Eren985
Level 2
Istanbul, Turkey

Bu bahsettiğiniz form konutlar için de geçerli midir? Karakoldaki memurlar bunun sadece işletmeler için zorunlu olduğunu, airbnb nin emniyete zaten bildirim yaptığını söylediler.

Eren merhabalar senin surecin ne durumda su an?benim apartman dairem var ve ne yapilmasi gerekiyorsa onu yapip herhangi bir riske girmek istemiyorum.