Wat ontdek je zeer snel als nieuwe host...

Sandra305
Level 5
Bruges, Belgium

Wat ontdek je zeer snel als nieuwe host...

Hallo, 

 

Betrekkelijk nieuw hier, een maandje dus.  Na lang twijfelen en veel lezen dan toch de stap gezet om mijn listing te adverteren met alle leuke gevolgen van dien.  Zelf zijn we een koppel die binnen hospitality en alles wat daarbij komt kijken reeds een dikke 20 jaar ervaring op onze teller hebben en we dachten dus onze kennis en interesse toe te passen in de ruimtes die we in ons huis vrij hebben. 

 

Piece of cake zou je denken?  Niks van aan... We merkten al zeer snel dat de lat zeer hoog ligt om een standaard prijs aan te bieden maar binnen die prijs perfectie te benaderen, zoveel mogelijk aan te bieden, zoveel mogelijk present te zijn én vooral de fouten die je huurders maken door de vingers te zien tenzij je wilt een slechte rating op je naam krijgen en zo meteen in ranking naar beneden dondert omwille van een terechte opmerking jegens een gast.  

 

Hoe doen jullie het? Wij hadden onlangs een gast die tijdens het douchen maar liefst een volle boiler van 300 liter water opsoupeerde, wij hoorden de douche ongeveer dik half uur lang non stop stromen... een ander koppel brak een stuk van onze douche deur, checkten uit als dieven in de nacht, hadden overal bier gemorst zodat we de cosy corner die we voorzien moesten herschilderen, ... een andere gaste boekte via een ander profiel ze was dus zelf geen lid van airbnb, nam al onze voorzieningen mee  die wij aan onze gasten schenken tijdens hun verbljf zoals zeep, shampoo, thee, suiker, melk, snoepjes, .... en vond het niet kunnen dat wij niet van ons werk terugkeerden om haar "vergeten simcard" meteen terug te geven.  Ze gaf ons voor alles 1 ster rating en een enorm slechte feedback...  een andere gast gaf ons dan slechts 2 op acuracy omdat wij twee foto's van zichten van Brugge hebben op ons profiel waarvan zij dan vonden dat het niet hoort om niet allemaal eigen foto's te gaan gebruiken... Ondertussen zie je -hoe hard je inzet ook mag zijn- je ratings naar beneden denderen en duurt het mega lang vooraleer je terug omhoog kruipt, tenzij je voor elke gast een revieuw gaat schrijven en hoopt dat zij dan hetgeen ze lachend in je gezicht verklaren ook daadwerkelijk als feedback en rating gaan geven... 

 

Dus hoe graag we het ook doen, we vinden persoonlijk heel het revieuw en rating gedrag wel belastend.   Ik lees heel veel blogs hier en ik zie dat wij niet alleen zijn met dit probleem.  Hosts die braafjes en verdraagzaam pikken wat de gast uitvreet, berispende vingertjes van gasten die zich stuk voor stuk een soort recensent gaan vinden als het op Airnbnb aankomt maar waarbij ze heel vaak het begrip Airbnb zelf niet echt kennen en daardoor vergelijkingen maken met B&B en/of hotels. 

 

Wij gingen ervan uit ons niet te laten gelden door proberen zo hoog mogelijk te scoren, maar we weten wel wat we bieden en te bieden hebben.  En willens nillens ga je dan toch storen aan puntjes waarvan gasten vonden dat je '"minder scoorde"  bvb : als je tijdens het hele verblijf van de gast 24 u beschikbaar blijft via whatsapp - viber ed.. (ik geef de klanten altijd de raad om mij toe te voegen in hun contactlijst en me via deze weg makkelijk te vinden op elk moment van de dag) op elke mail of sms ONMIDDELLIJK antwoord, hoe kan je dan op communication minder goed scoren?  Wij vragen ons dus af wat er eigenlijk verwacht wordt van de host bovenop het voorzien van een heel comfortabele kamer, privacy, basis en extra behoeften, een uitgestippeld wandelplan, brochures, stadsplan, direct contact mét behoud van privacy voor zowel de gast als de host... 

 

Zijn er nog hosts die het hier moeilijk mee hebben?  (naargelang de posts hier ja dus) maar hoe pak je het aan? 

 

Alvast bedankt voor eventuele gouden raad, 

groetjes Sandra 

2 Antwoorden 2
Helen3
Level 10
Bristol, United Kingdom

This is an English speaking forum @Sandra305

 

You'll get a better response if you post in English 🙂

Andrea9
Level 10
Amsterdam, Netherlands

Hallo @Sandra305,

Hosten is idd een psychologisch-getinte zaak! Altijd proberen je gasten vooruit zijn in wat en hoe je iets aanbied, hoe de dingen aan te bieden, hoe wat te zeggen, hoe voorkom je problemen, en als ze gebeuren hoe verder, en, en, en...

 

Het zijn er veel meer hosts hier die internationaal, dus met Engels krijg je veel meer reacties.

 

Er zijn steeds weer posts die dingen aanspreken als jij vraagt. Als je al langer de posts volgt, dan zul je die vinden en nog veel meer.

Hosts geven daar ook aan hoe je bepaalde gegevens kunt formuleren zowel in je listing, voor en na het boeken, en bij het inchecken.

Moeilijk natuurlijk bij Instant Book waar je geen kans hebt om je gasten op de tand te voelen om te kijken of ze echt bij jou passen.

 

Een deel van de problemen kan ook zijn als je te weinig foto's toont en gasten geen goede indruk krijgen van wat je te bieden hebt.

Bij jouw listing zou ik meer van de kamer laten zien (is er een kast, een spiegel, wat nog??), voor al van de badkamer (heel belangrijk).

Laat ook eens een bevriend iemand je listing bekijken en geef ze ook een incheck zoals je dat gebruikelijk doet. Misschien zelfs bij jou laten logeren en om een brutaal eerlijke feedback vragen.

 

Duidelijke huisregels helpen ook veel misverstanden voorkomen. En omdat gasten gewoon niet lezen, dan ervoor zorgen dat je bij aankomst op verwijst en deze tijdens hun bezoek ergens in een boekje of aan een muur zichtbaar zijn.

 

 

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf