Što ima za doručak? Preporuke domaćina i važne novosti iz Airbnba

Airbnb
Official Account

Što ima za doručak? Preporuke domaćina i važne novosti iz Airbnba

Bilo da se radi o domaćim muffinima, jajima, kavi ili čaju, drago nam je da se domaćini trude što bolje ugostiti svoje goste. Mnogi domaćini na Airbnbu odlučili su oplemeniti svoju ponudu pa uz smještaj gostima nude i doručak koji može uključivati energetske pločice od žitarica, takozvani kontinentalni doručak ili čak švedski stol s domaćim namirnicama. To, naravno, nije obavezno, ali ako u sadržaje i opis smještaja dodate i doručak, to će gostima pokazati kakav ste tip domaćina, osigurati im još bolje iskustvo, a i istaknuti vaš oglas u rezultatima pretraživanja.

 

Od ovoga će tjedna doručak u vašim postavkama biti još važniji jer Airbnb uvodi nove kriterije za razvrstavanje smještaja koji pripadaju kategoriji bed & breakfast. Time odgovaramo na zahtjeve velikog broja domaćina koji su tražili od nas da pronađemo mehanizam kojim će se njihovi smještaji razlikovati od onih koji nude profesionalne usluge, poput hotela i bed & breakfasta jer za te su vrste djelatnosti potrebne posebne dozvole i na njih se primjenjuje drugačiji porezni režim koji ovisi o lokaciji. Ako ste domaćin smještaja i u svojim ste postavkama odabrali vrstu smještaja „bed & breakfast”, od vas tražimo da nam u roku od 30 dana dostavite podatke o dozvoli za obavljanje poslovne djelatnosti kako bismo vaš smještaj mogli jasno razdvojiti u drugu kategoriju čime ćemo osigurati da gosti znaju što mogu očekivati.

 

Slijede detaljne upute za uređivanje postavki oglasa kako biste iskoristili mogućnost koju vam Airbnb odsad nudi i dodali doručak u sadržaje. Osim toga, tu su i preporuke domaćina poput vas.

 

Kako u postavkama dodati doručak u 3 jednostavna koraka

 

  1. Ažurirajte oglas

Na stranici Airbnb.com kliknite svoj oglas. Pored rubrike „Sobe i gosti” kliknite „Uredite”. Ako imate dozvolu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, vidjet ćete obavijest da pregledate svoj oglas i unesete podatke o poslovnom subjektu. Ako nemate dozvolu, promijenite vrstu objekta. Umjesto „bed & breakfast”, odaberite „stan”, „kuća” ili neku drugu kategoriju ponuđenu u padajućem izborniku. 

 

  1. Dodajte doručak u sadržaje

U rubrici „Sadržaji” pored opcije „Dodatno” kliknite „Uredite”. Zatim označite „doručak” ako ga nudite. Doručak nije uvjet, no neki domaćini smatraju da gostima može itekako pomoći da se osjećaju kao kod kuće:

  • Označila sam doručak jer u kuhinji uvijek ima namirnica koje se najčešće konzumiraju za doručak, uključujući kavu (iz kuhala), čaj, toplu čokoladu, paketiće zobene kaše iz ekološkog uzgoja, nekoliko vrsta jogurta, paket jaja i svježe voće. Gostima u pozdravnoj poruci dajem do znanja da će im to biti na raspolaganju i pitam ih koju vrstu mlijeka upotrebljavaju (punomasno, bademovo i dr.) kako bi ih to moglo dočekati u hladnjaku. Najpopularniji su domaći muffini koje ispečem za sve svoje goste.

 

– Susan, Groton, Connecticut, SAD– Susan, Groton, Connecticut, SAD

 

  • Nismo označili doručak, ali u ostavi uvijek ima mljevene kave, čaja, tople čokolade i zobene kaše za brzu pripremu. – Mark, Jersey City, New Jersey, SAD

 

  1. Navedite više detalja

Pored rubrike „Naziv i opis” kliknite „Uredite” i dodajte više informacija ili fotografija kako bi gosti znali što mogu očekivati. Tekst u kojemu pišete što nudite iskoristite kao priliku da pokažete kakav ste tip domaćina. Napišite gostima koje namirnice nudite, navedite u koliko sati poslužujete doručak, a ako ne nudite doručak, gostima napišite da u blizini ima trgovina i kafića. Ovi su domaćini naveli odlične primjere**:

  • Doručak se sastoji od čaja ili kave, voćnog soka, žitarica, voća, tosta ili svježih croissanta (iz odlične lokalne pekare), a poslužujem ga u kuhinjskoj blagovaonici u kojoj ima mnogo svjetla i iz koje se pruža pogled na vrt. Kad je toplo, poslužujem ga za stolom u vrtu. Doručak poslužujem od 7:00 do 9:30, no to može biti i ranije ako gosti moraju stići na vlak ili avion ili ako imaju poslovne obaveze. Ako je potrebno, doručak se može sastojati od proizvoda bez glutena i mlijeka od orašastih plodova ili sojinog mlijeka. Ako imate poseban način ishrane, molim vas da to navedete pri ugovaranju rezervacije. – Rachel, London, Ujedinjeno Kraljevstvo
  • U blagovaonici je „okrijepna stanica” koja radi 0 – 24. Tu se gosti u svako doba dana mogu poslužiti kavom, toplom čokoladom, čajem i grickalicama. Usto poslužujemo i „lagani kontinentalni doručak” koji se sastoji od različitih žitarica, jogurta, tosta, voća i pekarskih proizvoda, a usto idu i napitci. – Francesca i Dave, East Burke, Vermont, SAD.
  • Doručak se sastoji od kave, soka, tostiranog kruha itd. To je dobar početak dana!

 

– Yuliana, Madrid, Španjolska– Yuliana, Madrid, Španjolska

 

  • Naše nadaleko poznate doručke, koji se sastoje od svježih domaćih proizvoda i domaće zimnice**, poslužujemo od 6 do 9 sati u blagovaonici, a ljeti na trijemu.

 

– Mary i Buster, Sandton, Južnoafrička Republika– Mary i Buster, Sandton, Južnoafrička Republika

 

Kad budete spremni, kliknite „Objavi”.

 

S novim podacima o kategorizaciji smještaja, domaćini imaju priliku potvrditi postavke ili ih ažurirati kako bi gostima dali do znanja što mogu očekivati, a usto mogu i biti uočljiviji potencijalnim gostima. Osim toga, nudeći doručak domaćini imaju priliku razvijati odnos s gostima i pripremiti teren za odlične recenzije.

 

Evo što kaže Alan, domaćin iz Angastona u Australiji: „Teško je pronaći smještaj [u dolini Barossa u Južnoj Australiji] koji ne nudi doručak sa svježe pripremljenim namirnicama. Domaćin treba uložiti samo malo truda da bi gost bio zadovoljan, a osmijeh na njihovim licima govori više od riječi!”

 

*Fotografije smještaja ustupili su nam domaćini.

** Savjeti domaćina dodatno su uređeni kako bi bili kraći i jasniji.

***Ako gostima pripremate domaću hranu, proučite lokalne propise koji se odnose na posluživanje i sigurnost hrane.

0 Replies 0