Bolji način kreiranja vodiča: predstavljamo vam nove značajke na Airbnbu

Airbnb
Official Account

Bolji način kreiranja vodiča: predstavljamo vam nove značajke na Airbnbu

Milijuni gostiju s razlogom se odlučuju za Airbnb jer tu ih čekaju domaćini poput vas, koji će ih srdačno ugostiti i pružiti im neprocjenjive lokalne savjete. Velik broj domaćina  gostima već daje preporuke, bilo da se radi o mjestima gdje mogu popiti kavu, najboljim parkovima ili zanimljivim lokacijama za koje ne zna baš svatko. Umjesto da svakom gostu pojedinačno pišete preporuke, Airbnbov vodič omogućuje vam da uštedite vrijeme i goste uputite u pravom smjeru. Sada vam predstavljamo nove značajke koje će olakšati sastavljanje vodiča i uz koje će oni biti još prilagođeniji gostima.

 

Vodiči vam omogućuju da napišete nekoliko riječi o svojim omiljenim mjestima, organizirate ih po kategorijama i pružite na raspolaganje gostima. Dosad je više od milijun domaćina na Airbnbu sastavilo 1,5 milijuna vodiča. U posljednjih smo nekoliko mjeseci uveli neke izmjene pri čemu nam je cilj bio da se vodiči mogu što lakše pronaći, prilagoditi, pridružiti većem broju oglasa, uređivati, podijeliti s drugima te ispisati.

 

„Kliknula sam svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom kutu stranice i tamo je pisalo ‘Vaš vodič’. Kakvo uzbuđenje!”, objašnjava Ann, naš Superhost iz New Yorka. „Tamo se nalaze svi moji vodiči, a kad na neki od njih postavim pokazivač miša, mogu ga uređivati ili s nekim podijeliti. No to nije sve! Sada mogu sastaviti jedan lokalni vodič za sva tri oglasa i na jednostavan ga način pružiti na raspolaganje gostima.”

 

Osim toga, gosti sada imaju pristup vašem vodiču sa stranice vašeg oglasa ili iz rubrike „Putovanja” na svom korisničkom računu, gdje će im se vodič automatski pojaviti nakon potvrde rezervacije. Vodič sastavljate samo jednom pa ćete utrošiti manje vremena, a pomoći će vam da privučete još više potencijalnih gostiju.

 

Pročitajte kako na najbolji mogući način iskoristiti vodiče, predstaviti svoj grad i pobrinuti se da se gosti posvuda osjećaju kao kod kuće.

 

5 jednostavnih koraka za sastavljanje i uređivanje vodiča

 

  1.  Jednostavno pronađite vodič*

Na stranici Airbnb.com kliknite na svoju profilnu fotografiju. U padajućem izborniku odaberite „Vaš vodič”.

HR.png

 

  1.  Kreirajte novi vodič

    Kliknite „Kreirajte”. Za one domaćine koji su već sastavili vodiče, ovdje će se ti vodiči prikazivati**. Zatim možete odabrati opciju „Kreirajte popis”, smisliti naziv i unijeti svoje preporuke.

HR (1).png

HR (2).png

 

  1.  Unesite pojedinosti

    Kad unesete preporuku, pojavit će se prozor u koji ćete moći unijeti još pojedinosti. Kad pišete o svojim najdražim mjestima, razmislite po čemu su ona posebna, napišite što se tamo može raditi i u koje ih je vrijeme najbolje posjetiti, iskoristite priliku i napišite koju riječ o njihovoj povijesti te uvrstite još neke važne pojedinosti koje bi gosti trebali znati. Ovi su domaćini naveli odlične primjere*** iz svojih vodiča:

    • Camellia je fantastično mjesto ako želite isprobati japansku ceremoniju čaja u jednostavnom obliku. Nalazi se u prekrasnoj staroj japanskoj kući odmah pored ulice Ninen-zaka, nedaleko hrama Kiyomizu-dera. Ugostit će vas Atsuko koja tečno govori engleski i na jednostavan će vam način objasniti čitavu ceremoniju pa vam ništa neće biti stresno. – Taka, Kyoto, Japan
    • Mgarr je mjesto na kojemu Maltežani jedu svoje omiljeno jelo: zeca. Restoran Talk-Ingliz naše je omiljeno mjesto na kojemu možete kušati ovo ukusno jelo! Omiljeni jelovnik: hobotnica i „bebbux” za predjelo, pa zatim zec sa špagetima i nakon toga pečeni zec s češnjakom kao glavno jelo...dobar tek! – Martin, Rabat, Malta

    HR (3).pngKad unesete preporuke, kliknite „Spremi i zatvori”.
  2.  Vodiču dodajte osobnu notu

Fotografije preporučenih mjesta prikazat će se automatski pa ne morate razbijati glavu s time da svako mjesto morate fotografirati. No, vodiču možete dodati osobnu notu odaberete li naslovnu fotografiju iz svoje vlastite kolekcije i sami odlučite koji će mu biti naziv. Domaćini preporučuju da naziv personalizirate. Na primjer:

  • Vodič Teda i Eileen – najbolja hrana i piće i druge aktivnosti!
  • Najljepši gradovi izvan Rige
  • Kyliena omiljena mjesta u Harlemu

Zatim odaberite oglas (ili više njih) u kojemu želite da se vodič prikazuje. Možete uštedjeti vrijeme ako isti vodič upotrijebite za nekoliko oglasa.

 

HR (4).png

 

    1. Podijelite svoj vodič s gostima

    Kad objavite svoj vodič, gosti će moći vidjeti vaše preporuke na popisu i na karti, a vodič mogu otvoriti sa stranice vašeg oglasa ili iz rubrike „Putovanja” na svom korisničkom računu. Osim toga, domaćini i gosti mogu s drugima podijeliti preporuke putem e-maila ili društvenih mreža, a mogu ih čak i ispisati koristeći se novim gumbima koji se nalaze pored naziva vodiča

HR (5).png

 

Ako napišete dobre preporuke, gostima to može biti dodatni razlog da odaberu vaš smještaj. Svakoga tjedna gosti pregledavaju vodiče nekoliko stotina tisuća puta. Preporuke domaćina prikazuju se i u rubrici „Aktivnosti” te na još nekoliko mjesta na stranici airbnb.com, što može dovesti još veći broj gostiju na stranice vaših oglasa. Osim toga, daje vam mogućnost da pružite podršku lokalnim djelatnostima koje se nalaze u vašoj okolici.

 

Domaćin ne mora biti iskusan turistički vodič da bi mogao sastaviti svoj vodič. Cilj je vodiča pružiti vam priliku da na jednome mjestu objavite sva svoja omiljena mjesta i preporuke, pobrinete se da gostima pružite dobrodošlicu i date im ideje što sve mogu otkriti u vašem gradu te time postavite dobar temelj za odlične recenzije.

 

______________________________________________________________________

 

*Domaćini također mogu pronaći svoje vodiče klikom ovdje.

**Vodiči su sada povezani s korisničkim računom primarnog domaćina, a ne s pojedinim oglasom. Vodiči koji su sastavljeni prije ove promjene nisu izbrisani, već su samo premješteni i sada se nalaze na računu korisnika, a ne u postavkama oglasa. Za više informacija o vodičima, pročitajte „Što je to vodič?”

***Isječci iz vodiča domaćina skraćeni su i oblikovani zbog jasnoće.

0 Replies 0