Informacije iz prve ruke: svjetska turneja posvećena pitanjima domaćina održana u travnju 2019.

Airbnb
Official Account

Informacije iz prve ruke: svjetska turneja posvećena pitanjima domaćina održana u travnju 2019.

Dobro došao kući Airbnbov regionalni menadžer za japansko tržište, Yasu, i Laura Chambers, koja je na čelu tima za odnose s domaćinima smještaja, započeli su svjetsku turneju u Tokiju.Dobro došao kući Airbnbov regionalni menadžer za japansko tržište, Yasu, i Laura Chambers, koja je na čelu tima za odnose s domaćinima smještaja, započeli su svjetsku turneju u Tokiju.

 

Za prvo izdanje Razgovora s domaćinima u 2019. odlučili smo otići na turneju. Laura Chambers i još nekoliko članova Airbnbovog tima u travnju su krenuli na vrlo dinamičnu svjetsku turneju u okviru koje su posjetili gradove iz kojih potječu. Tamo su se susreli s lokalnim domaćinima kako bi s njima popričali i saznali kojim su temama zaokupljeni. U 12 su dana posjetili 5 gradova (Tokio, Sydney, Rim, London i Toronto) u kojima su se susreli s oko 300 domaćina.

 

Domaćini su u neformalnom razgovoru iznosili svoja iskustva, raspravljali o novim proizvodima i značajkama koji bi mogli imati potencijala te postavljali pitanja o važnim temama kao što su profilne fotografije gostiju, ocjene za lokaciju i naknade za domaćine. (Ovdje možete pogledati videoisječke i pročitati sažetke odgovora.) Naravno, odvojili su malo vremena i za zabavu. „Najbolji je dio bio definitivno taj što smo imali priliku provesti toliko vremena s domaćinima”, rekla je Laura nekoliko dana nakon povratka u sjedište Airbnba u San Franciscu. „Trenutačno sam malo iscrpljena zbog vremenske razlike, ali i puna energije jer želim da domaćinima pružimo podršku te za njih i u suradnji s njima napravimo neke velike stvari. Imamo zaista sjajnu zajednicu domaćina i neizmjerno sam zahvalna na tome što sam imala priliku s njima provesti neko vrijeme.”

 

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija ove naše avanture i rezervirajte datume u svom kalendaru.
 Već smo počeli planirati sljedeće izdanje Razgovora s domaćinima koje će se održati krajem ljeta. Nadamo se da ćete nam se pridružiti!

 

 

TOKIO

 

20190403_Airbnb_Chambers_Tokyo_038.JPG

 

Čarobna putovanja Prevoditeljica (krajnje lijevo) je olakšala komunikaciju između lokalnih domaćina i predstavnika Airbnba, uključujući Lauru (druga slijeva). Jedna nam je članica zajednice domaćina ispričala da trenutačno ne može putovati jer ima malu djecu, ali se zato bavi ugošćivanjem i zahvaljujući tome upoznaje ljude iz cijeloga svijeta, a njezina su djeca izložena novim kulturama. Druga nam je pak rekla da ona i njezin suprug nemaju djece, ali se zahvaljujući Airbnbu osjećaju kao da imaju sinove i kćeri diljem svijeta. No neovisno o trenutačnom obiteljskom statusu, svi su nam domaćini otkrili da vole graditi odnose sa svojim gostima.  

 

20190404_Airbnb_Chambers_Tokyo_094.JPG

 

Podrška za osobe s invaliditetom Srin (lijevo), Airbnbov voditelj programa za podršku osobama s invaliditetom, održao je brojne radionice na temu pristupačnosti širom Azije. On i Laura (desno) zajednički su vodili susret u Tokiju tijekom kojega su razgovarali s domaćinima o važnosti fotografiranja značajki pristupačnosti ako one postoje u smještaju.   

 

 

SYDNEY

 

20190405_Airbnb_Chambers_Sydney_024.JPG

 

Povezivanje Domaćin Bron (lijevo) i Laura u veselom razgovoru tijekom prigodnog domjenka. Tim za Airbnb Plus organizirao je događanje u Sydneyju na kojem se razgovaralo o tome kako unaprijediti postupak uključivanja u program i odgovaralo na komentare domaćina.

 

 

LONDON

 

IMG_2276.JPG

 

Svuda kao kod kuće Domaćini se fotografiraju uz Bélo, Airbnbov simbol pripadnosti, i voditeljicu programa Airbnbovih zajednica Annu Wu (prvi red, druga slijeva). Tijekom događanja održanog u Londonu mnogi su domaćini izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nedavno uvedenih izmjena u Airbnbovom postupku koji se odnosi na profilne fotografije gostiju te su istaknuli da bi voljeli imati više informacija o gostima prije nego što potvrde rezervaciju. Neki su drugi domaćini, međutim, među kojima je bio i Dennis (krajnje lijevo) snažno podržali te izmjene: „Mnogi su mi gosti rekli: ‘Upravo sam vas odabrao [za domaćina] jer sam znao da me nećete odbiti zbog onoga što jesam.’ Smatram da je doista važno da Airbnb ostane pri svom stavu o tom pitanju.”

 

 

20190410_Airbnb_Chambers_London_018.JPG

 

Povezivanje članova zajednice (slijeva nadesno) Domaćini Patricia, Penny i Henriette u ugodnom razgovoru prije početka događanja. Domaćini često od nas traže da im pomognemo povezati se s drugim domaćinima. Poslužit ćemo se riječima domaćina Jacka: „Airbnb mora imati na umu da  u današnjem društvu u kojemu mnogo toga obavljamo pomoću tehnologije ipak ne smijemo zaboraviti koliko je važan kontakt s drugim ljudima. Upravo se po tome Airbnb razlikuje od svojih konkurenata. Zajednicu čine ljudska bića. To nikako ne smijemo zaboraviti.”  

 

 

RIM

 

20190408_Airbnb_Chambers_Rome_008.JPG

 

Dolazak u smještaj Superhost Antonella (u sredini) ugostila je Lauru (desno) u svojem smještaju kategorije Plus. Pridružila im se i voditeljica talijanskog Centra Airbnbove zajednice Francesca (lijevo) pa su se potom zajedno uputile prema lokaciji gdje se održavao Razgovor s domaćinima. Na tom je događanju jedan od domaćina predložio pokretanje mentorskog programa sa Superhostovima u okviru kojega bi Superhostovi odsjeli kod novih domaćina kako bi im pomogli da se snađu na Airbnbu i dali im potrebne savjete prije nego što prime prve goste.

 

20190408_Airbnb_Chambers_Rome_054.JPG

 

Doživljaji koji se ne zaboravljaju: Članovi Airbnbovog tima uživaju u večeri koju su sami pripremili. U okviru doživljaja koji je organizirala Veronica (u sredini) sami su izradili domaću tjesteninu.  Domaćine doživljaja zanimalo je bi li se jednog dana mogli udružiti s domaćinima smještaja kako bi gostima mogli ponuditi paket usluga. Takve vrste ponuda na Airbnbu neće biti dostupne odmah, no domaćine doživljaja i smještaja ipak je razveselila vijest da se u međuvremenu mogu međusobno povezivati putem grupa za lokalne domaćine i Centra Airbnbove zajednice.

 

 

TORONTO

 

20190411_Airbnb_Chambers_Toronto_019.JPG

 

Suradnja u pružanju usluga ugošćivanja: Lizzie iz našeg Centra Airbnbove zajednice (lijevo), Nora iz Airbnbovog tima (u sredini) i domaćini iz Toronta razmjenjuju ideje o tome kako Airbnb može surađivati s domaćinima i pružati im podršku, posebice onda kada domaćini žele učiniti nešto korisno za svoju lokalnu zajednicu ili druge domaćine.  

 

20190411_Airbnb_Chambers_Toronto_011.JPG

 

Pohvale domaćinima Zahvalni smo našim sjajnim domaćinima! Okupili su se u Torontu, koji je bio posljednje odredište naše svjetske turneje posvećene domaćinima, održane u travnju 2019. Barb, također domaćin na Airbnbu, ovom je prilikom napomenula kako bi bilo divno pohvaliti domaćine i za sve one sitnice koje također predstavljaju važan dio iskustva ugošćivanja. Mi smo se u potpunosti složili s time.

 

Više informacija o putovanju možete pronaći u dnevniku koji je vodila Lizzie iz Centra Airbnbove zajednice. Ona se pridružila Lauri i ostalim članovima Airbnbovog tima tijekom njihove svjetske turneje.

0 Replies 0