Kako zaštititi sebe i svoje goste tijekom sezone gripe

Airbnb
Official Account

Kako zaštititi sebe i svoje goste tijekom sezone gripe

Cleaning tips 1.jpeg

 

Kao što možda znate, sezona gripe u nekim je dijelovima svijeta u punom jeku pa smo odlučili izdvojiti malo vremena kako bismo vam pružili nekoliko savjeta o tome na koji način zaštititi sebe i svoje goste od rizika za zdravlje uzrokovanih gripom, običnom prehladom i drugim bolestima. Slijedi nekoliko važnih savjeta za čišćenje i preporuka na temu higijene iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC)*:

 

  • Često dezinficirajte površine, osobito između dviju rezervacija. Obratite posebnu pozornost na područja koja se često dodiruju, kao što su kvake, ručke na ladicama, ručica kojom se aktivira ispiranje WC školjke, ručke na slavinama, daljinski upravljači i prekidači za svjetlo.

 

  • Za najbolje rezultate pustite da otopina za čišćenje malo odstoji. Pričekajte 3 – 5 minuta prije nego što obrišete površinu na koju ste nanijeli sprej kako bi se doista postigao dezinfekcijski učinak. Pri upotrebi antibakterijskih maramica, primjerice za čišćenje daljinskih upravljača i drugih elektroničkih naprava, možda ćete morati upotrijebiti više od jedne maramice kako bi površina bila vlažna dovoljno dugo da se postigne dezinfekcijski učinak.

 

  • Redovito perite ručnike i posteljinu. Ako je moguće, za svakog gosta osigurajte poseban ručnik. Već znate da ručnike i posteljinu morate oprati između dviju rezervacija. Kad gosti borave u vašem smještaju duže vrijeme, bilo bi dobro da posteljinu i ručnike perete svakih nekoliko dana. Ako vam to nije jednostavno, bilo bi dobro da gosti imaju na raspolaganju veći broj ručnika i više od jednog kompleta posteljine kako bi ih mogli mijenjati.

 

  • Pomozite gostima da ne šire bakterije. Za početak se pobrinite da gosti imaju na raspolaganju dovoljno maramica, papirnatih ručnika za jednokratnu uporabu te sapuna za ruke i sredstva za dezinfekciju ruku.

 

  • Zaštitite se dok čistite. Ako prostor ne čisti netko drugi, već to radite vi, zaštitite se od bakterija noseći rukavice, posebno kad bacate smeće ili ostatke hrane i rukujete drugim otpadom. I ne zaboravite oprati ruke kad završite. Ako imate mogućnost, bilo bi dobro da kante za smeće zamijenite rješenjem koje ne morate dodirivati rukama.

 

  • Redovito perite ruke. Napominjemo to još jednom jer je doista važno. Obavezno ih perite sapunom i toplom vodom te ih prije ispiranja dobro protrljajte najmanje 20 sekundi. Uvijek je dobro voditi računa o redovitom pranju ruku, a to je osobito važno ako iznajmljujete privatnu sobu ili osobno dočekujete goste.

 

Također bismo željeli ukazati na rizike koje epidemija koronavirusa (COVID-19)  predstavlja našoj globalnoj zajednici, kako domaćina tako i gostiju. Najnovije informacije o procedurama koje smo uveli u vezi s epidemijom možete pronaći u Centru za pomoć.

 

Više informacija o tome kako spriječiti širenje sezonske gripe i koronavirusa potražite na internetskim stranicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije. Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisni te da ćete vi i vaši gosti ostati zdravi.

 

*Ovaj sadržaj temelji se na javno dostupnim informacijama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ni na koji način ne sponzorira ovaj sadržaj ni Airbnb. Airbnb ne predstavlja nijednu stranu niti pruža jamstva bilo koje vrste i u bilo koju svrhu, bilo eksplicitno bilo implicitno, u vezi potpunosti, točnosti, pouzdanosti, prikladnosti ili dostupnosti spomenutog sadržaja. Stoga se na navedene informacije oslanjate isključivo na vlastiti rizik.

0 Replies 0