Predstavite značajke pristupačnosti pomoću fotografija

Airbnb
Official Account

Predstavite značajke pristupačnosti pomoću fotografija

Fotografiju ustupio: Jake @irolleduplikethisFotografiju ustupio: Jake @irolleduplikethis

 

„Kad su putovanja u pitanju, mogu reći da sam poprilično neopterećen. Idem tamo gdje me vodi osjećaj”, započeo je svoju priču gost Jake koji je u invalidskim kolicima. „Jedino što mi treba jest krov nad glavom, a to podrazumijeva WC i mjesto za spavanje.”

 

Iako to zvuči vrlo jednostavno, Jakeovo prvo putovanje u London pokazalo se kao, prema njegovim riječima, „zastrašujuća situacija”. Kad se ukrcao na noćni let iz San Francisca, dobio je poruku od svog domaćina o otkazivanju rezervacije: „Rekao je da nije bio svjestan da je u svojem oglasu označio značajke pristupačnosti”, prisjetio se Jake. „Osjećaj sigurnosti odjednom je nestao. Čim smo sletjeli, počeo sam tražiti drugi smještaj prilagođen osobama u invalidskim kolicima. Nelagodu stvara već sama činjenica da si u stranoj zemlji gdje ljudi znaju da si turist i mogu to zloupotrijebiti, a kad si usto invalid, osjećaj je zastrašujući.”

 

Naše su analize pokazale da je tijekom prošle godine na Airbnbu zabilježeno otprilike dva milijuna pretraživanja smještaja sa značajkama pristupačnosti. Kako bi se izbjegle situacije poput one u kojoj se našao Jake i kako bismo svima osigurali pozitivna iskustva, Airbnb će odsada od domaćina tražiti da prenesu fotografije za sve značajke pristupačnosti koje označe u svojem oglasu. U narednim ćemo mjesecima postupno uvoditi te promjene, a kada sve bude spremno, dobit ćete obavijest u kojoj će se od vas tražiti da ažurirate svoj oglas u roku od 60 dana.

 

Kada prenesete fotografiju određene značajke pristupačnosti, gosti će moći vidjeti da ona postoji u vašem smještaju. Tu ćemo fotografiju objaviti i u rubrici „Značajke pristupačnosti” u vašem oglasu. Na taj će način gosti moći lakše donijeti odluku o tome odgovara li im vaš smještaj, a da vam pritom ne moraju postavljati dodatna pitanja.

 

„Ako kažete: ‘Ovo su moja ulazna vrata i ovo je fotografija tih vrata’, to je neizmjerno korisno za osobu s invaliditetom. Čak i domaćini s najboljim namjerama mogu smatrati da je nešto prilagođeno osobama s invaliditetom, a da to u stvarnosti nije tako. Zahvaljujući fotografijama ne morate ništa pretpostavljati jer prepuštate osobi s invaliditetom da sama donese odluku”, smatra Jake.

 

U nastavku pogledajte kako snimiti značajke pristupačnosti i omogućiti gostima da na fotografijama vide stvarno stanje te znaju što mogu očekivati, a vi pritom nećete morati trošiti vrijeme odgovarajući na njihova pitanja.

 

4 jednostavna koraka za objavljivanje fotografija na kojima su prikazane značajke pristupačnosti:

 

1. Odaberite značajke pristupačnosti koje imate u svojem smještaju

Na stranici Airbnb.com: Otvorite svoj oglas i u rubrici „Značajke pristupačnosti” kliknite „Uredite”.  

U mobilnoj aplikaciji Airbnb: Otvorite svoj oglas i u rubrici „Značajke pristupačnosti” dodirnite.  

 

Na prvih nekoliko zaslona morat ćete odabrati značajke pristupačnosti koje su prisutne prilikom ulaska u smještaj i kretanja prostorom te one koje se nalaze u određenim prostorijama kao što su spavaća soba, kupaonica, kuhinja i dnevni boravak.

 

 

Screenshot 2019-05-17 at 14.46.46.png

 

 

2. Pažljivo pregledajte cijeli smještaj

Zamislite gosta koji prvi put dolazi u vaš smještaj i pratite na što sve nailazite kad ulazite u pojedine prostorije i dok se njima krećete. Postoji li u vašem prostoru sljedeće: stepenice, široka ulazna vrata, dovoljno prostora oko kreveta i druge značajke? Na svakom ćete zaslonu vidjeti detaljne upute o tome na što trebate obratiti pozornost.

 

 

Space Detail 1@2x (7).png

 

 

3. Snimite i prenesite fotografije

Kada odaberete određenu značajku pristupačnosti, od vas će se tražiti da prenesete fotografiju te značajke. Na primjer, ako označite opciju „Imam tu značajku” u rubrici „Dovoljno prostora oko kreveta”, prikazat će vam se savjeti o tome kako snimiti fotografiju te značajke. Odaberite „Dodajte fotografiju” da biste odabrali neku od fotografija iz svoje galerije ili snimili novu (ako upotrebljavate mobilnu aplikaciju Airbnb), a zatim odaberite „Spremi”.

 

 

Feature Detail 3@2x (7).png

 

 

4. Prvo sve pregledajte, a zatim objavite

Kad dodate fotografije, možete ih pregledati i prema potrebi dodati opis. Kada utvrdite da fotografije pružaju jasnu sliku i da će gosti na temelju njih moći odlučiti odgovara li im prostor, odaberite „Izgleda u redu”.

 

Photo Confirmation@2x (7).png

 

 

Zahvaljujući fotografijama gosti smanjene pokretljivosti osjećat će se dijelom zajednice, a vi ćete stvoriti preduvjete za recenziju s 5 zvjezdica. Ako ste domaćin koji prvi put dodaje značajke pristupačnosti u svoj oglas, pripremite fotografije tih značajki. Ako ste u postavkama već dodali značajke pristupačnosti, očekujte obavijest od Airbnba s više informacija.

 

Jake s početka priče na kraju je pronašao domaćina u Londonu čiji je smještaj odgovarao njegovim potrebama: „Domaćin je bio sjajan i rekao je: ‘Molim vas, dođite!’ Potrudio se osigurati mi nezaboravno iskustvo i neprestano se brinuo o meni. Ukratko, spasio me. Ako osoba s invaliditetom unaprijed dobije točne informacije, to joj omogućuje da zaista uživa u svojem putovanju.”

 

Pročitajte još savjeta za fotografiranje koji će vam pomoći da što bolje prikažete značajke pristupačnosti u svojem smještaju i istaknete svoj oglas u rezultatima pretraživanja.

0 Replies 0