SAVJETI ZA JEDNOSTAVNIJI POSTUPAK DOLASKA GOSTIJU U SMJEŠTAJ: ISKORISTITE SVE PREDNOSTI UPUTA ZA DOL

Airbnb
Official Account

SAVJETI ZA JEDNOSTAVNIJI POSTUPAK DOLASKA GOSTIJU U SMJEŠTAJ: ISKORISTITE SVE PREDNOSTI UPUTA ZA DOL

Postupak dolaska u smještaj gostima zna biti kompliciran, a u slučaju da stvari ne teku glatko, i domaćinu može stvoriti dodatne brige i obaveze. U mobilnoj aplikaciji Airbnb postoji alat koji može doskočiti tim problemima, a to su upute za dolazak.

„U [upute za dolazak] unosim sve podatke o dolasku u smještaj u za to predviđena polja. Tako štedim na vremenu, a korisnici mogu brzo pronaći potrebne informacije”, otkrivaju Superhostovi John i Mary Ann iz Fayettevillea u Sjevernoj Karolini.

Upute za dolazak omogućuju vam da samo jednom napišete detaljne upute u aplikaciji Airbnb i da ih ne morate kasnije ponovno pisati ili kopirati i lijepiti upute iz prethodnih e-mailova kad šaljete poruke budućim gostima. Možete čak i dodati fotografije na kojima su prikazane neke referentne točke ili dobro skriveni sefovi za ključeve, a tako možete i olakšati dolazak gostima koji govore drugim jezicima. Budući da ove upute trebate sastaviti samo jednom, uštedjet ćete prvenstveno na vremenu, no one također pridonose izbjegavanju nesporazuma u komunikaciji. Zahvaljujući uputama neće postojati opasnost da izostavite neki važan korak, što bi se moglo dogoditi kad svakom gostu šaljete poseban e-mail.

Taj će alat za vas odraditi i dodatnu komunikaciju: tri dana prije dolaska gostiju s potvrđenom rezervacijom automatski ćemo im poslati vaše upute za dolazak kako bi ih mogli otvoriti putem aplikacije na svojim pametnim telefonima i imati na raspolaganju tijekom boravka u vašem smještaju, čak i ako nemaju aktiviran paket podatkovnog prometa u vašoj državi. Čak i ako gosti nemaju aplikaciju Airbnb, postoji način da im pošaljete svoje upute: otvorite poruke i pritisnite ikonu ključa te zamolite goste da spreme poveznicu koju ste im poslali. Gosti će uputama moći pristupiti tri dana prije dolaska.

U nastavku donosimo savjete kako najbolje iskoristiti značajku uputa za dolazak i pripremiti sve što je potrebno da dolazak protekne glatko.

5 jednostavnih koraka za objavljivanje uputa za dolazak:

1. Odaberite način ulaska u smještaj

Na svom pametnom telefonu otvorite aplikaciju Airbnb i otvorite svoj oglas. U rubrici „Materijali za goste” odaberite opciju „Upute za dolazak u smještaj”. Bez obzira na to dočekujete li svoje goste osobno ili im nudite mogućnost samostalnog dolaska, moći ćete sastaviti upute za dolazak. Na prvoj ćete stranici morati odabrati način ulaska u smještaj: pametna brava, digitalna brava*, sef za ključeve ili vratar.select_hr.jpg

 

Neki domaćini svojim gostima omogućuju samostalan dolazak kako bi se mogli smjestiti prije nego što ih dođu osobno pozdraviti. „Sada gostima dopuštamo samostalni dolazak zbog čega se osjećaju još opuštenije”, otrivaju domaćini Siyane i Khalam iz Imbitube u Brazilu. „Potom im pošaljem poruku s pojedinostima vezanim uz kuću, kućanske aparate, plin i sve ostalo što im je potrebno ili ponudim opciju da im sve to objasnim uživo.”

*Za dodatnu sigurnost i miran san, promijenite lozinku na vratima ili sefu za ključeve između dviju rezervacija.

2. Sastavite upute za dolazak u smještaj

Zatim ćete morati unijeti upute za dolazak u smještaj i napisati detaljne korake pomoću kojih će gosti moći pronaći smještaj i ući u njega.

 

create_hr.jpg

 

Evo nekoliko primjera detaljnih uputa** koje su sastavili domaćini:

1. Držite se lijeve strane kolnog prilaza.

2. Seoska kućica nalazi se na vrhu imanja. Obično ostavim upaljena svjetla kad očekujem dolazak gostiju.

3. Ulazna vrata treba snažno gurnuti kako bi se dobro zatvorila.

4. Termostat grijalice nalazi se iza poklopca pored stola.

5. Za povezivanje na Wi-Fi nije potrebna lozinka. Slobodno se povežite na internet.

—Rubén i Dorothy, Vermont, SAD

1. Prođite kroz prva vrata i uputite se prema stražnjoj strani seoske kućice.

2. Kada prođete kroz druga vrata, pronaći ćete mali sef za ključeve.

3. Šifra sefa je [šifra].

4. Kad uzmete ključ, zatvorite sef i nasumce promijenite brojeve.

5. Molimo vas da ne zaboravite vratiti ključ u sef kad budete odlazili.

—Ben i Angel, Wellington, Novi Zeland

**Upute su izmijenjene i prilagođene kako bi bile kratke i jasne.

3. Prenesite fotografije

Klikom na „Dodaj fotografiju” možete dodati i vizualne upute za svoje goste. Fotografije ulaza u smještaj*** ili jedinstvenih značajki svojeg smještaja možete prenijeti izravno iz albuma na svom telefonu. Jednostavno odaberite željenu fotografiju i ona će biti pridodana vašim pisanim uputama.

 

add_hr.jpg

 

Domaćini spomenuti u nastavku naveli su i neke podatke o svojoj ulici i poveznice s kartama:

U upute dodajem i fotografiju pročelja kuće te naznačim u koju garažu mogu parkirati ako dolaze automobilom. Također spomenem i dva vremenski ograničena razdoblja koja se odnose na kretanje automobila mojom ulicom.—Jessi, Meksiko

[Navodim] detaljne upute kako pronaći [kuću] na brodu te dodajem kartu i fotografije okolice.—Maeva, Msida, Malta

***Neki su nas domaćini upozorili da im nije ugodno pokazivati fotografije pročelja. Ako se i vi tako osjećate, fotografirajte neke detalje izbliza. Također, imajte na umu da fotografije iz uputa za dolazak neće biti objavljene u vašem oglasu. Njih će moći vidjeti samo gosti s potvrđenom rezervacijom tri dana prije dolaska u smještaj i tijekom boravka u njemu.

4. Dodajte opis fotografija

Kad odaberete fotografije, kliknite „Dodaj napomenu” kako biste unijeli neke pojedinosti ili dodatne upute.  

 

describe_hr.jpg

 

Neki domaćini preporučuju da upotrijebite dozu humora kako biste privukli pažnju gostiju:

„Pozdrav! Veselimo se vašem dolasku u naš kutak svijeta. Možete li mi na broj [telefonski broj] poslati SMS poruku i napisati kad biste otprilike trebali doći kako ne bih u tom trenutku otišao hraniti krokodile u jezeru?” Da, naravno da pretjerujem, ali uvijek dobijem odgovor u kratkom roku. Svi se smijemo tome. Tako saznam kad gosti dolaze pa se cijeli postupak dolaska odvije na vrijeme i bez ikakvih problema — i krokodila!”—Robin, Mount Barker, Australija

5. Prvo sve pregledajte pa potom objavite

Kad dodate fotografije i unesete tekst, možete pregledati svoje upute. Kliknite izbornik za više opcija „…” ako želite promijeniti redoslijed nekih koraka, izbrisati određene korake ili ako želite vidjeti ogledne upute. Kad sve provjerite i budete sigurni da će pomoću vaših uputa gosti znati doći do vašeg smještaja i ući u njega, pritisnite „Objavi”.

 

see_hr.jpg

 

Nakon što objavite svoje upute, automatski ćemo ih poslati gostima s potvrđenom rezervacijom tri dana prije njihova dolaska u smještaj. Jednostavan postupak dolaska gostiju štedi vaše vrijeme i osigurava preduvjete za dobivanje recenzije s 5 zvjezdica.

Poslušajte savjete domaćina kao što je Stefan iz Wiesendangena u Švicarskoj: „Trud ulažemo samo u ono što je zaista neophodno. Nema praznog hoda ni naknadnih preinaka. Ništa nije izostavljeno i nema stresnih situacija zbog pitanja kao što su: „Jesam li već…? Imate li…?” Zahvaljujući [uputama za dolazak] naš je standard uvijek na istoj razini bez potrebe za ulaganjem dodatnih napora.”

0 Replies 0