Savjeti za kreiranje jedinstvene internetske adrese oglasa

Airbnb
Official Account

Savjeti za kreiranje jedinstvene internetske adrese oglasa

Superhost URL.jpg

 

Vi znate koliko je vaš smještaj poseban, no istaknuti ga među milijunima oglasa na Airbnbu može biti pravi izazov. Jedan od načina da veći broj ljudi sazna za vaš oglas jest da smislite naziv smještaja i da istaknete svoj oglas kreiranjem prilagođene poveznice, odnosno jedinstvene internetske adrese koja utjelovljuje glavne odlike vašeg smještaja i na temelju koje će potencijalni gosti lakše pronaći i rezervirati vaš smještaj.

 

Za početak pročitajte u čemu su neki od domaćina pronašli inspiraciju za internetske adrese koje su po našem mišljenju među najkreativnijima, a pročitajte i što savjetuju.

Tko može kreirati prilagođenu internetsku adresu?

Svaki domaćin na Airbnbu može kreirati vlastitu internetsku adresu za svoj oglas. Opcija za kreiranje prilagođenih internetskih adresa korisnicima je dostupna na svim jezicima koje Airbnb podržava, točnije na 62 jezika, no poveznice mogu sadržavati samo slova engleske abecede.

 

Vaš će oglas moći pregledavati svi oni koji u adresnu traku svog internetskog preglednika unesu vašu jedinstvenu poveznicu, no poveznica će ih preusmjeriti na standardnu adresu vašeg oglasa na Airbnbu koja završava nizom brojeva. Stoga se nemojte zbuniti ako primijetite da se prilagođena internetska adresa nakon unosa u adresnu traku promijenila.

Kako ću smisliti prilagođenu internetsku adresu?

Mogli biste zamoliti prijatelje i članove obitelji da vam kažu što je njima osobno najbolje u vašem smještaju pa zatim razmotriti te prijedloge. „Sjeli smo i zajednički razmatrali ideje”, kaže Priscilla, Superhost iz Atlante. Ona je kreirala tri jedinstvene internetske adrese za tri smještaja koja oglašava na Airbnbu: blue-atlanna, yellow-atlanna i visitatlanna (taj je smještaj u kategoriji Airbnb Plus).

 

„U Atlanti lokalno stanovništvo ne kaže ‘Atlanta’, već nešto između ‘Atlanna’ i ‘Atlannuh’”, objašnjava Priscilla. „Moj najbolji prijatelj Johnny i ja zajedno smo smislili ‘Visit Atlanna’. Iako je vrlo doslovno, dovoljno je smiono da se na tome može graditi brend.” Isto vrijedi i za preostala dva stana u samom srcu četvrti Midtown East koja su prepoznatljiva po bojama, a svaki je upravo onakav kako mu ime govori.

Kako mogu kreirati svoju jedinstvenu internetsku adresu?

Slijedite ova tri jednostavna koraka: 

  1. Otvorite Oglase u aplikaciji Airbnb ili na Airbnbovoj stranici.
  2. Kliknite oglas za koji želite kreirati prilagođenu internetsku adresu.
  3. Ispod rubrika s fotografijama i lokacijom smještaja pronaći ćete i odjeljak „Prilagođena poveznica”. Kliknite gumb „Uredite” kako biste izradili poveznicu.

Što trebam raditi sa svojom prilagođenom internetskom adresom?

Što god želite jer poveznicu možete upotrijebiti kao način da privučete pažnju i otkrijete kakav ste otprilike tip domaćina. Baš kao i naziv vašeg oglasa na Airbnbu, vaša prilagođena internetska adresa trebala bi biti kratka i zvučna. Može imati maksimalno 100 znakova, no kraće se poveznice lakše pamte.

 

Zamolili smo neke od Superhostova koji su već izradili svoje prilagođene internetske adrese da nam otkriju što ih je inspiriralo prilikom odabira zvučnih imena za koja su se opredijelili. U nastavku pročitajte njihove savjete kako na najbolji način osmisliti internetsku adresu:

 

  • Pronađite nešto što se lako pamti. „Željeli smo poveznicu koja se lako pamti i koja je dovoljno kratka da se lako prenosi od usta do usta”, objašnjava Superhost Steve (Winter Park, Colorado). Inspirirala ga je golema figura koja se uzdiže uvis ispred njegove kuće s pet spavaćih soba. Radi se o 6 metara visokom kipu medvjeda isklesanom u deblu drveta. „Želio sam što prije registrirati poveznicu [bear-shadow] da je ne bi odabrao netko drugi”, objašnjava.
  • Naglasite nešto po čemu je vaš smještaj jedinstven. Primjerice, alohamaui je smještaj kategorije Airbnb Plus koji se nalazi na samoj plaži na južnom Mauiju na Havajima. Iz internetske je adrese gostima jasno na kojem se otoku jednosobni kondominij nalazi, a riječ „aloha” koja na havajskom znači ne samo pozdrav, već i ljubav, mir i suosjećanje, daje razigranu notu.
  • Nije nužno prenijeti nešto doslovno, već si dopustite biti kreativni. Kao primjer uzmite mojavemoon, kuću s dvije sobe na području Yucca Valley u Kaliforniji, u blizini Nacionalnog parka Joshua Tree. Ta internetska adresa ukazuje na to da se kuća nalazi u pustinji Mojave koja je idealna za promatranje zvijezda.
  • Pomoću pridjeva dajte gostima do znanja što mogu očekivati. U Londonu se nalazi atmospheric-bloomsbury-flat, jednosoban stan s mnogo prirodnog svjetla i vrlo atraktivnim radnim stolom s pogledom na raskošan park Bloomsbury. Kombinacija imena gradske četvrti i riječi „atmospheric”, koja ima jak romantično-nostalgični ton, potencijalnim gostima pomaže da se trenutno zamisle u tom smještaju.
  • Ne pretjerujte s brojevima. Sve prilagođene internetske adrese moraju sadržavati najmanje jedno slovo, no budući da standardna poveznica za oglas na Airbnbu automatski završava nizom brojeva, fokusirajte se na riječi. Možete ubaciti poneku brojku, posebno ako se ona odnosi na broj soba ili neki povijesni podatak, primjerice godinu kad je objekt izgrađen.
  • Ističite svoju prilagođenu internetsku adresu kad god imate priliku. U tome možete biti kreativni pa je, primjerice, otisnuti na posjetnicu, ubaciti u svoj potpis u e-mailu, navesti je na svom profilu na Instagramu i na drugim društvenim mrežama te je uvrstiti na sve druge promidžbene materijale koje imate za svoj smještaj. Superhost Callie iz Dulutha u američkoj saveznoj državi Georgia kaže da joj je puno jednostavnije otkad ima jedinstvenu internetsku adresu (schoolhousecottage). „Služim se njome na svom Instagramu”, kaže. „To je mnogo jednostavnije nego da navodim čitav naziv.”
  • Ne podcjenjujte usmenu komunikaciju kao oblik promocije. „Moja mama [svake godine] piše božićne čestitke”, kaže Callie. „Posljednje me dvije godine tražila internetsku adresu za [moj oglas na Airbnbu]. Ove je godine bilo mnogo lakše jer imam prilagođenu poveznicu.” To se ne odnosi samo na pismenu komunikaciju: „Također mogu spomenuti to uživo kad se nađem s prijateljima ili odem na večeru”, dodaje Callie.
  • Imajte na umu da postoje i stvari koje ne smiju biti u poveznici. Sva pravila možete pročitati ovdje, no u poveznicama ne smijete upotrebljavati riječi kao što su „verificirano” ili „Airbnb”. Također ne smiju imati manje od tri znaka niti je dozvoljena upotreba simbola ili interpunkcijskih znakova (s izuzetkom spojnice). Iako se smijete koristiti nazivima vrsta smještaja i lokacijama (npr. apartman, brvnara, Pariz, Meksiko), to ne smiju biti jedine riječi od kojih je poveznica sastavljena. Zabavno je smišljati što biste sve mogli dodati!

 

Uz prilagođenu internetsku adresu gosti mogu lakše pronaći vaš smještaj, a to što je imate može biti još jedan način da se istaknete kao domaćin.  Superhost John, koji je odabrao poveznicu alohamaui, kaže: „Lijepo je kad nekome možeš dati poveznicu koja se mnogo lakše pamti od hrpe brojeva.”

 

Jeste li spremni kreirati prilagođenu internetsku adresu? Jedva čekamo da saznamo što ste smislili. Ako vam je potrebna dodatna inspiracija, pogledajte kako je jedan Superhost privukao više od 100 000 pratitelja na Instagramu zahvaljujući domišljatom nazivu i strategiji uspješne komunikacije na društvenim mrežama.

 

Kreirajte prilagođenu poveznicu

0 Replies 0