U slučaju da ste propustili: izmjene u sustavu recenzija, Jamstvo za domaćine i još mnogo toga

Airbnb
Official Account

U slučaju da ste propustili: izmjene u sustavu recenzija, Jamstvo za domaćine i još mnogo toga

Airbnb_Milan_.jpg

 

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo sve na čemu smo radili proteklih mjeseci, od ulaganja dodatnih napora u rješavanje problema nedosljednih recenzija (uzeli smo u obzir vaše komentare!) do uvođenja novih alata za promotivne ponude koji će vam pomoći da se vaš oglas istakne. Nastavite čitati kako biste saznali više informacija.

Izmjene u sustavu recenzija na temelju povratnih informacija koje smo prikupili od vas

Krajem prošle godine najavili smo uvođenje novog alata koji će pomoći u rješavanju problema nedosljednih recenzija. Evo kako je to funkcioniralo: kad bi vam gost dodijelio ocjenu od 5 zvjezdica u svakoj kategoriji (čistoća, vrijednost itd.), a zatim vam kao ukupnu ocjenu dodijelio 1, 2 ili 3 zvjezdice, sustav bi ga odmah upitao želi li ispraviti tu nedosljednost.

 

Od domaćina smo dobili sjajne povratne informacije o novom alatu, a neki od vas pitali su nas zašto smo postavili prag na 3 zvjezdice ili manje, odnosno zašto ukupna ocjena od 4 zvjezdice također ne bi aktivirala upozorenje u slučaju da je gost za sve ostale kategorije dao 5 zvjezdica. Uzeli smo i to u obzir te unijeli potrebne izmjene u sustav tako da će sada i ukupna ocjena od 4 zvjezdice aktivirati upozorenje ako je gost dao 5 zvjezdica u svakoj pojedinoj kategoriji.

 

Ta izmjena predstavlja najnoviji korak u našim nastojanjima da recenzije postanu relevantnije i korisnije za domaćine i goste te sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo do kraja godine uvesti još neke izmjene.

Nova opcija posebnih promotivnih ponuda kako bi vaš oglas bio zamijećen

Nedavno smo uveli novu značajku posebnih promotivnih ponuda koja domaćinima omogućuje da sami odaberu datume i iznos popusta. Domaćini koji se odluče za posebne promotivne ponude ostvarit će posebne pogodnosti kao što su:

 

  • precrtana cijena koja će privući pažnju na stranicama s rezultatima pretraživanja i u samom oglasu (npr. 100 USD 85 USD po noćenju)
  • posebno istaknuta ponuda na stranici oglasa i jasno istaknut popust u prikazu cijene po stavkama
  • uvrštenje oglasa u e-mailove upućene gostima koji su pregledavali njihov oglas.

 

Ako se na vašoj kontrolnoj ploči trenutačno ne prikazuje opcija posebnih promotivnih ponuda, to može biti zato što na vašoj lokaciji ta mogućnost nije podržana ili zato što ste u protekloj godini imali manje od tri rezervacije. U međuvremenu ipak možete gostima ponuditi popuste tako da odredite nižu cijenu za određene datume ili da odredite tjedne i mjesečne popuste.

Jamstvo za domaćine uskoro će pokrivati i štetu koju su prouzročile životinje koje služe za pomoć ljudima

Svjesni smo da životinje koje služe za pomoć ljudima (u koje ubrajamo životinje za pomoć i životinje za pružanje emocionalne podrške) imaju vrlo važnu ulogu u životima mnogih gostiju koji se služe Airbnbom i zaista cijenimo što ste ih voljni primiti u svoj smještaj. Isto tako znamo da u rijetkim slučajevima životinje koje služe za pomoć ljudima mogu uzrokovati štetu na imovini domaćina, pa ćemo u narednim mjesecima proširiti područje primjene našeg Jamstva za domaćine u iznosu od 1 000 000 USD kako bi se obuhvatili i takvi incidenti. (Airbnbovo Jamstvo za domaćine podliježe određenim odredbama, uvjetima i iznimkama, a više informacija o tome možete saznati ovdje.) Nadamo se da će vam taj novitet pružiti potrebnu sigurnost kako biste i dalje mogli bezbrižno primati goste s različitim potrebama.

 

Kao i inače, voljeli bismo čuti vaše mišljenje o uvedenim promjenama, pa nam slobodno pišite u komentarima u nastavku. MI ćemo i dalje raditi na poboljšanjima koja vam mogu olakšati ugošćivanje i učiniti cijelo iskustvo ugodnijim. Pratite naše obavijesti jer uskoro stižu i druge novosti!

 

0 Replies 0