December 2020

Scott
Administrator
Administrator
SF, CA

December 2020

Hallo,


Hier is de laatste Pro-tools update:

 

Gepersonaliseerde sjablonen voor de automatisering van standaardberichten aan gasten

Met de nieuwe tool voor standaardberichten kun je je gasten zowel na hun reservering als voor en na hun aankomst en vertrek een gepersonaliseerd bericht sturen. Daarvoor ga je naar de Inbox op de website of in de mobiele app en selecteer je in het navigatiepaneel aan de linkerkant de map 'Standaardberichten'. Meer informatie.

Multi-kalender met populaire datums

Je kunt nu makkelijker zien welke datums populair zijn, zodat je geen reserveringen misloopt voor de datums waarop de vraag naar accommodatie hoger is dan gemiddeld. Klik op de multi-kalender op de knop 'Lagen' en schakel 'Populaire datums' in.

 

Multi-kalender met overlappende nachten 

Als er vanwege je ingestelde minimale verblijfsduur onbedoeld nachten geblokkeerd zijn, wordt dat nu beter aangegeven op de kalender. Voor die nachten kun je nu ook tijdelijk een kortere minimale verblijfsduur instellen. De multi-kalender geeft alles automatisch weer.

 

Nieuwe filters in het Mogelijkhedencentrum

We hebben filters voor typen mogelijkheden toegevoegd, zodat je meteen met je beoogde doelen aan de slag kunt. Ga op de website of in de mobiele app naar het tabblad 'Prestaties' en selecteer een filter onder 'Manieren om je onderneming te verbeteren'.

 

Lijst met advertenties in een nieuw jasje

Het gedeelte 'Je ruimte beheren' is nu onderdeel van de pagina met het overzicht van al je advertenties. Daardoor kun je nu alles op een en dezelfde pagina doen zonder de draad kwijt te raken. Klik op de website op 'Advertenties' in het menu bovenaan.

 

Logboek van accountactiviteit

Om alle belangrijke wijzigingen die in je account en je advertenties zijn aangebracht bij te kunnen houden is er nu een speciaal logboek. Je kunt dus makkelijker zien wanneer de instellingen zijn gewijzigd, en als je met een verhuurteam werkt, zie je ook door wie. Klik op de website op 'Activiteit' in het menu van je profiel.

 

Map 'Klantenservice van Airbnb' in Inbox

In je Inbox staat nu een map 'Klantenservice van Airbnb'. Daarin komen alle berichten terecht die met de klantenservice zijn uitgewisseld, zodat je deze makkelijker terug kan vinden. Ga op de website of in de mobiele app naar je Inbox en selecteer in het navigatiepaneel aan de linkerkant de map 'Klantenservice van Airbnb'.

 

Laat het ons hieronder weten als je een van deze functies hebt gebruikt en/of als je feedback hebt.


Scott

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf