[FESTIVAL] Individueel afvalwaterzuiveringssysteem – mijn milieuvriendelijke keuze

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

[FESTIVAL] Individueel afvalwaterzuiveringssysteem – mijn milieuvriendelijke keuze

(De foto laat het rietveld bij ons huis zien)(De foto laat het rietveld bij ons huis zien)

 

Quincy_1-1650636831652.png

Dit artikel is onderdeel van het CC Festival van de Duurzaamheid. Het oorspronkelijke artikel is door @Delphine348 in het Franstalige Communitycentrum gepost. Hieronder staat de vertaling. De volledige opstelling van het festival kun je hier vinden.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Achères la Forêt ligt in een natuurlijke biosfeerreservaat (UNESCO), in de vallei van Fontainebleau, een opmerkelijk ecologisch gebied Natura 2000 (Europese Unie). Toen we het huis volledig hadden gerenoveerd, moesten we een individueel afvalwaterzuiveringssysteem installeren. Ik heb voor fyto-zuivering gekozen omdat het een oplossing is die het milieu respecteert en biodiversiteit bevordert.

Het doel is om door menselijke activiteiten vervuild huishoudelijk water om te zetten in water dat kan worden opgenomen door de natuurlijke omgeving. Het water is niet drinkbaar. Het is zeer rijk aan mineralen die kunnen worden opgenomen door de bodem en de planten, vergelijkbaar met een meststof.

 

Definitie en uitleg

Fyto-zuivering (of plantaardige filters) is gebaseerd op het principe van scheiding van vaste stoffen en vloeistoffen en de afbraak van bestanddelen door bacteriën.

Drie actoren vormen de basis:

- bacteriën, die organische bestanddelen afbreken zodat ze opgenomen kunnen worden door de natuurlijke omgeving,

- het substraat, bestaande uit grind, vormt de leefomgeving van de bacteriën. Het is ook een filter dat water doorlaat terwijl het de grootste elementen blokkeert.

- planten stimuleren de bacteriële activiteit rond hun wortels en nemen een klein deel van de mineralen op.

 

Belangen van fyto-zuivering

Fyto-zuivering is een efficiënte oplossing voor de kwaliteit van afvalwaterzuivering. In tegenstelling tot andere systemen verbruikt een plantaardig filter geen elektrische energie en vereist het geen complex onderhoud zoals het legen van slib en het afvoeren ervan naar een verwerkingslocatie. Door energetisch en logistiek autonoom te zijn, is fyto-zuivering de meest ecologische sanitaire oplossing.

De geïnstalleerde filters creëren zo vochtige gebieden, een noodzakelijk element voor de ontwikkeling van het leven. Veel nuttige organismen (insecten, vogels, batrachiën...) keren terug, wat een goede stap in de richting van biodiversiteit is. Bij fyto-zuivering staat er geen water op het oppervlak van de filters, maar grind, dus er is geen gevaar voor proliferatie van muggen.

Het systeem vereist geen onderhoud door gekwalificeerd personeel, het legen van de put of energie (behalve in gevallen waarin een hijsstation nodig is voor het voeden van de filters, maar het kost slechts een paar euro per jaar indien nodig).

 

Collectieve fyto-zuivering is in Frankrijk aan het uitgroeien tot het grootste sanitaire systeem voor steden met minder dan 1.000 inwoners, dus uw planten staan misschien al met hun voeten in uw afvalwater!


Meer informatie - Bron: LowtechLab

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf