[FESTIVAL] Meer Bibimbap!

Online Community Manager in
London, United Kingdom
Online Community Manager
235 Keer bekeken

Quincy_1-1629731164297.jpeg

 

Screenshot 2021-08-23 at 11.04.00.pngDit onderwerp maakt deel uit van het Communitycentrum Hospitality Festival. Het originele topic werd gepost op het Duitstalige Communitycentrum door @Till-and-Jutta0, en is door ons vertaald.

 

Deze tijd vormt een echte uitdaging voor de samenleving als geheel, en ik wil graag het aspect van verhuren en reizen in beeld brengen. Velen bieden hun privékamers helemaal niet meer aan tijdens de pandemie, anderen verzinnen een oplossing. We hebben bijvoorbeeld alles zo veranderd dat de gasten hun eigen ingang en eigen kitchenette krijgen, zodat onze paden elkaar niet kruisen. Ze hebben sowieso al een eigen badkamer.

 

Communicatie is altijd onze werkwijze geweest. Zo willen we weten met wie we onze woning delen, wat gasten bij ons brengt, wie we kunnen verwachten.

 

Op sommige momenten waren we onderworpen aan het accommodatieverbod voor toeristische verblijven. Dit is nu losser geworden en afhankelijk van de incidentie is een 3G-bewijs (getest, gevaccineerd, genezen) zelfs niet meer nodig.

 

Het is duidelijk dat je als host speciale hygiëne- en schoonmaakmaatregelen neemt en dat je als positief geteste persoon niet verhuurt of reist. Dit is wat de wetten van de meeste landen vereisen, maar ook Airbnb zegt: "Gasten bij wie COVID-19 is vastgesteld, mogen geen accommodaties op Airbnb reserveren om zelf in quarantaine te gaan. Bovendien wordt het gebruikersaccount mogelijk tijdelijk beperkt.

 

In Duitsland zijn onlangs nieuwe strengere toegangsregels van kracht geworden, die bepalen dat niet-gevaccineerde en niet-genezen personen uit risicogebieden in zelfisolatie moeten gaan, wat niet mogelijk is bij een privékamer in een gedeelde woning. Want er is altijd een bepaald contact, ook al is het maar achter een scherm (zoals bij ons).

 

We vragen onze gasten daarom waar ze de afgelopen tien dagen voor het inchecken zijn geweest en, als ze uit een risicogebied komen, in welke mate ze het risico op overdracht hebben verminderd (zoals vereist door de nieuwe toegangsregels). We willen gewoon voorkomen dat de gasten later voor de deur staan en niet mogen inchecken.

 

Airbnb raadt alle hosts aan voorafgaand aan de reservering het volgende bericht naar gasten te sturen:

 

Screenshot 2021-08-23 at 16.07.33.png

 

 

Toch kan het gebeuren dat een negatief geteste gast incheckt en dan plotseling positief is. Wat doe je dan? Hetzelfde is met ons gebeurd, en ik wil hier kort op ingaan:

 

Het ging om een gast die lang bij ons verbleef die in de buurt werkte en op een weekend naar huis wilde gaan naar zijn familie. Om zijn thuisland binnen te komen moest hij een test doen en die test leverde een positief resultaat op! We werden onmiddellijk geïnformeerd en namen speciale isolatiemaatregelen: we bouwden onder andere een luchtdichte afscheiding door onze woning en we hebben onze woning permanent gelucht. Totdat ons negatieve PCR-resultaat beschikbaar was, gingen we ook in zelfisolatie.

 

Welke opties hadden we? Waar had de gast naartoe kunnen gaan? Hij mocht niet naar zijn thuisland en hij mocht sowieso minstens twee weken de woning niet verlaten. Uiteindelijk werkten onze maatregelen: de gast kon rustig genezen en wij bleven gezond.

 

Zelfisolatie betekent geen fysiek contact met derden. Moderne communicatiemiddelen helpen tegen de psychologische eenzaamheid, maar dat is vaak niet genoeg. Dus gingen we winkelen voor de gast en vroegen voorzichtig of hij wat van ons warme eten wilde. Dankbaar nam hij het eten aan en zo had hij tenminste één warme maaltijd per dag. We wilden natuurlijk rekening houden met wat de gast graag at, maar bleven ook trouw aan onze voorkeur voor Aziatisch-vegetarische gerechten.

 

Belangrijk om te weten: bij het bereiden van maaltijden voor anderen moeten speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen, mogelijk een gezondheidspaspoort en een hygiënetraining. Informeer jezelf over de lokale regelgeving.

 

Een van onze favoriete gerechten is Bibimbap: een Koreaanse specialiteit waarvan we niet wisten of onze gast het zou lusten. Het geheim is de speciale saus, bestaande uit miso- en paprikapasta, olie uit geroosterde sesamzaadjes, een grote portie verse knoflook en chilipoeder. Een aanvankelijk ongebruikelijke smaak voor onze smaakpapillen, zeer intens, met "nagalm". Het tijdelijke verlies van het reuk- en smaakvermogen, dat vaak optreedt bij covid-infecties, kan bij zo'n gerecht van pas komen.

 

In ieder geval vond onze gast het gerecht heerlijk en we willigden zijn verzoek graag in: Meer Bibimbap!

 

Quincy_2-1629731164347.jpeg

 

Achteraf gezien was dit, ondanks de dramatische en beperkende ervaring, een van de leukste belevenissen uit onze elf jaar als host. Maar in dit specifieke geval was dit ook te danken aan de uiterst vriendelijke en gezellige gast. Zo is Airbnb, ondanks de pandemie, heel leuk!

Kun je niet vinden waar je naar op zoek bent? Klik hier om een gesprek te beginnen!

Can't find what you're looking for? Click here to start a conversation!
0 reacties
Begin een gesprek