Gasten die zich interieurarchitect wanen

Gasten die zich interieurarchitect wanen

Wij verhuren onze luxe villa aan grote groepen van ongeveer 16 personen, en omdat de villa zo groot is, heeft alles een vaste plaats (anders ben je het overzicht volledig kwijt). 

We hebben zowel in de advertentie als in de handleiding staan dat als onze gasten niet Jan des Bouvrie heten, dat het dan niet toegestaan is om spullen te verslepen. Daarnaast vertellen we bij de rondleiding ook dat alles wat je nodig zou kunnen hebben op iedere verdieping aanwezig is, en dat het dus ook niet nodig is om met meubilair te slepen. Servies, pannen, bestek zijn ook op iedere verdieping in voldoende mate aanwezig. 

Toch gebeurt het heel regelmatig dat we dure wollen poefjes buiten in de regen terug vinden, dat complete (loodzware) bankstellen volledig verplaatst zijn, fitnessapparatuur heel ergens anders staat, of dat mensen met matrassen hebben lopen sjouwen (ook nergens voor nodig, aangezien we ruim voldoende goede bedden inclusief matrassen hebben). Maar dan heb je weer iemand die je wifi volledig reset, die de c.v. ketel opnieuw opstart (zonder enige kennis van zaken), die alle stekkers uit het waterbed trekt zodat het ijskoud wordt, en het hele interieur verbouwt. Daarna moeten wij met zijn tweeen alles weer op zijn plek zien te krijgen. Het kost ons soms dagen. 

We hebben daarnaast ook een Airbnb voor maximaal 4 gasten, en daar hebben we veel minder last van dit gedrag, maar heel af en toe. 

Wie heeft er tips om dit te voorkomen? 

 

5 Antwoorden 5
Cor3
Level 10
Langerak, South Holland, Netherlands

Hi @Paul887,

 

Oef, dat is een lastige vraag!

Ik geloof zeker dat er een significant verschil zit, in het gebruik van een grote accommodatie door een grote groep, of een kleinere accommodatie door een kleinere groep.

Vermoedelijk zal dit door de reden van het verblijf veroorzaakt worden - of de samenstelling van de groep.

Bijvoorbeeld een hele familie, die elkaar doorgaans weinig zien. Ten opzichte van een ‘regulier’ gezin.

Verder zal een grote accommodatie over meer voorzieningen beschikken.

 

Ik weet niet of in je grotere accommodatie, er ook gebruik gemaakt wordt van een check-in middels een persoon. Dat scheelt al een hoop!

 

En natuurlijk: Hoe meer mensen, hoe meer merkwaardige dingen er overhoop gehaald kunnen worden in een bepaald tijdsbestek (10 mensen kunnen in een dag meer overhoop halen, dan bijvoorbeeld 2).

Dus wellicht dat je nog duidelijker je huisregels zou kunnen manifesteren.

Alleen het een en ander duidelijk opschrijven in je huisregels, is zeker niet voldoende.

 

Kortom, het spreekwoord: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Gaat in deze gevallen zeker niet op!

Dank voor je reactie Cor.

 

We doen normaalgesproken de check-in in persoon, maar vanwege de Covid crisis hebben we dat de laatste paar maanden niet gedaan, we doen het nu via videobellen, waarbij we virtueel met de mensen door het huis lopen om uitleg te geven. 

 

We hebben alles heel duidelijk in de huisregels staan, we sturen mensen ook altijd een bericht voor aankomst waarin we nog eens expliciet vragen om de teksten even goed door te lezen (aan de vragen vooraf merken we natuurlijk al dat men de tekst totaal niet heeft gelezen), en we sturen gasten halverwege hun verblijf een lijstje met wat ze moeten doen om van ons een vijf sterren review te krijgen. (En dat is heel simpel hoor, het varieert van alleen roken bij de rookpaal tot het even melden als er iets stuk gegaan is). Maar sinds de Corona maatregelen wat minder streng zijn, misdragen onze gasten zich meer dan normaal. Mensen hebben zo lang binnen gezeten dat ze zich enorm moeten uitleven. (En nog meer spullen gaan verschuiven, zelfs de spullen die we uit arren moede maar vastgeplakt hebben aan de vloer). 

 

 

Katrien4
Level 3
Dessel, Belgium

Hi paul,

Ik heb reeds een aantal bedden met beugels rond een poot aan de muur vast gemaakt, ook omdat er teveel met de bedden werd verschoven, schade aangebracht werd aan de vloerbekleding, ... 

Dit losschroeven is voor de meeste gasten toch een brug te ver. 

Wat betreft het materiaal dat verplaatst wordt: het gebeurt al vlug eens dat je inderdaad vlug voorwerpen gaat "lenen" van een andere verdieping zonder slechte bedoelingen. Maar de één gaat het halen , de andere moet het terug leggen. Weten ze uiteindelijk wel waar alles terug moet na een weekje verblijf?? Eventueel in elke kast een fotootje hangen met een duidelijk overzicht van wat er in ligt. Staan er stofzuigers? Op de stofzuiger een etiket hangen bij welke verdieping die hoort, ...

Het is even wat werk, maar dan moeten ze in elk geval al niet zeggen d

Dank voor de tips Katrien. We hebben op heel veel voorwerpen al met de lettertang omschrijvingen etc. gemaakt (zo hebben we een aparte koelkast voor onze eigen dingen waar op staat dat het de fridge van de host is). En inderdaad staat op iedere stofzuiger op welke verdieping hij thuis hoort, maar dan heb je nog mensen die met de stofzuigers gaan sjouwen (terwijl er notabene een stofzuigrobot staat, waarbij ze alleen maar op de knop hoeven te drukken). Maar de foto's zijn ook wel een goede tip voor de wat kleinere dingen. We maken standaard foto's van alle kamers vlak voor aankomst van de gasten (omdat we de laatste tijd ook behoorlijk wat schade hebben geleden, en op die manier kunnen we bewijzen hoe onze spullen er voor aankomst van de gast uit zagen), we kunnen die ook nog sturen vlak voor het vertrek van de gast on te laten zien hoe het eruit hoort te zien, maar je wilt het ook voor jezelf en de gast een beetje leuk houden, in plaats van steeds politie agentje te spelen.  

 

Katrien4
Level 3
Dessel, Belgium

Het is even wat werk, maar dan kunnen ze in elk geval al niet zeggen dat ze het niet meer wisten. Je hebt ook vlugger een overzicht bij de controle voor ze vertrekken. De avond voor het vertrek van een grote groep breng ik ook steeds even een bezoekje ter plaatste om "concrete afspraken te maken rond het uur van vertrek". Intussen kun je hen nog eens "terloops" eraan herinneren op de vele aanwijzingen waar alles moet worden terug gezet. 

Veel succes!

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf